http://www.poslovni.hr/139414.aspx
Evo sad će NIS da pomogne INA-i u Siriji !? Aloooo šta je ovo? Zovi te doktora jer sam gotov.
Važan je samo stav koji je donio savjetnik Vlade a to je Merrill Lynch Petrie Divestiture Advisors (MLPD). Je li ili nije mjenjan njegov stav i procjene. Ako jeste tko i zašto.
Velika je to igra da bi bila ostavljena samo na Polančecu – ima tu i nekih opozicijskih političara.
[/quote]
Bravo kolega, potpuno se slažem s vama.
Pozivam Vladu RH da poništi privatizaciju INE ako se utvrdi da je bilo nepravilnosti i nezakonitosti…..
Ima da preobučemo Slavena Leticu u Bana Jelačića i pošaljemo na mađare……..jamčim da će sve priznati [thumbsup]
[/quote]
Ja ne vidim nikakve krivice u MOL-u. Oni su ponudili svoju cijenu i nitko nikoga nije tjerao da prodaje.
To je u to vrijeme bila itekako dobra ponuda s obzirom na stanje burze.
MOŽEMO MI PRIČATI I NAGAĐATI KOLIKO HOĆEMO ALI AKO SE NE ZNA ŠTO JE PREPORUČIO Merrill Lynch ne možemo donositi ispravne sudove.
Evo poslovni piše o Ininu upstreamu – tko je to procijenio i koliko.
Možda je ovih 30-40 milja eura koje su kao zamračene samo vrh sante leda!!!!
Važan je samo stav koji je donio savjetnik Vlade a to je Merrill Lynch Petrie Divestiture Advisors (MLPD). Je li ili nije mjenjan njegov stav i procjene. Ako jeste tko i zašto.
Velika je to igra da bi bila ostavljena samo na Polančecu – ima tu i nekih opozicijskih političara.
[/quote]
Bravo kolega, potpuno se slažem s vama.
Pozivam Vladu RH da poništi privatizaciju INE ako se utvrdi da je bilo nepravilnosti i nezakonitosti…..
Ima da preobučemo Slavena Leticu u Bana Jelačića i pošaljemo na mađare……..jamčim da će sve priznati [thumbsup]
[/quote]
Ja ne vidim nikakve krivice u MOL-u. Oni su ponudili svoju cijenu i nitko nikoga nije tjerao da prodaje.
To je u to vrijeme bila itekako dobra ponuda s obzirom na stanje burze.
MOŽEMO MI PRIČATI I NAGAĐATI KOLIKO HOĆEMO ALI AKO SE NE ZNA ŠTO JE PREPORUČIO Merrill Lynch ne možemo donositi ispravne sudove.
[/quote]
Slažem se, pustimo organe gonjenja da utvrde stvarno stanje!!
Meni je samo sumnjivo zašto je OMV spriječen u podnošenju ponude…….tu nešto smrdi i to jako…..pogotovo kad vidim kako je Marijan Kostrenčić nezadovoljan [huh]
Pitam te ja šta ako je ovih 30-40 milja eura samo vrh sante leda?
Šta ako je Podravka samo usputna priča a pravi cilj su bila brodogradilišta – tu se onda radi o nekoliko stotina milijuna eura štete. I privatizacija brodogradilišta je išla u jednom smjeru jednum, protežiranom kupcu pa je sve nakon što je Plančec pao naglo stalo. Što ako je lova zamračena, ako jeste, zbog brodogradilišta?
Slažem se, pustimo organe gonjenja da utvrde stvarno stanje!!
Meni je samo sumnjivo zašto je OMV spriječen u podnošenju ponude…….tu nešto smrdi i to jako…..pogotovo kad vidim kako je Marijan Kostrenčić nezadovoljan [huh]
Možda je OMV-u bio u žiži samo plinski business Ine,
OMV je jako vezan na Gazprom pa mi se čini da bez plina za njih Ina nije od interesa.
Ova nova Gazpromova ponuda Ini za business u Siriji je na tom tragu.
http://www.poslovni.hr/139414.aspx
Evo sad će NIS da pomogne INA-i u Siriji !? Aloooo šta je ovo? Zovi te doktora jer sam gotov.
Zanimljivo, gazprom. Još će izgleda biti puno priče oko ine a nema više sanadera da štiti mađare….
U Syriji je otvoren natječaj za 7 novih blokova i zato su odletjeli naši Inaši da predaju svoje ponude, pretpostavljam.
NIS – njihovo iskustvo u ovakvim poslovima = 0 bodova pa im treba suradnja s Inom.
Ako Ina šta dobije može ih se uključiti, zašto ne.
Na postojećim E&D poslovima mislim da ne postoji takva mogućnost. Sve je u poodmakloj fazi s velikim mogućnostima da E&D bude i više nego uspješno.
International announcement for developing 7 oil field in Arraqah
Category: Oil Ministry Decisions & Declarations | Posted on: 8-02-2010
http://www.syria-oil.com/en/?p=665
I Mađari štite svoje plinsko tržište od neželjenih kompanija!
Hungary seals deal with E.ON on pre-emptive right for gas trade unit
Na pitanje koje se toliko često čuje u medijima, opravdavaju li ulaganja vrijedna više od 20 milijardi kuna, zajmovi vrijedni više od dvije milijarde kuna potpunu operativnu kontrolu Hernadi bez zadrške odgovora: Da, vjerujemo da opravdavaju!
Za manje od 50% – preko 20 milijardi kuna!!!!
Oped se dimi….Ovaj put sve se demantira ali uvjek ostaje ALI…..jer evo prije nekoliko dana osnovana je zajedničaka mađarsko-ruska kompanija koja će izraditi studiju izvedivosti za Sout Stream. Moglo bi od ovoga nešto i biti…
Hungary’s MOL in talks with Surgut to buy back 21% package