INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ja razumijem da postoje ljudi koji su anti ruski nastrojeni no to ne znači da i ekonomski moraju biti slijepi. Rusi dilaju plin i naftu cijeloj Evropi pa sad nemaju šta Hrvatskoj ponuditi.
Alooo. Ina je šaka jada za tamo neku trećerazrednu rusku naftnu kompaniju a o Gaspromu i ostalom se valjda i ne treba raspravljati.

who dares, wins

http://www.jutarnji.hr/domaca-proizvodnja-plina-ce-se-prepoloviti-za-deset-godina/480621/

who dares, wins

Rusi nemaju šta ponuditi ni Hrvatskoj ali ni Ini.

Upstrema – Sirija, Iran, Egipat, Angola…
Midstream – u rukama Ine, janafa i olinacra!!!!
Downstream – dvije rafinerije i maloprodajna mreža RH i BiH, a preko Mola i srednja i zapadna Europa.

Osim premije!!!

LEAVE THE WORLD BEHINED

Downstream – dvije rafinerije i maloprodajna mreža RH i BiH, a preko Mola i srednja i zapadna Europa.

Osim premije!!!
[/quote]

To će ti svatko dati a ne samo Rusi! Inicijalno je Mol preplatio Inu ali danas…..
I nisu Rusi baš široke ruke u odnosu na druge!

Osim premije!!!
[/quote]

To će ti svatko dati a ne samo Rusi! Inicijalno je Mol preplatio Inu ali danas…..
I nisu Rusi baš široke ruke u odnosu na druge!
[/quote]

Pa vidiš da sam kažeš da bi za INU si dali premiju.

A to da li je Mol preplatio ili nije…..mislim da nijedna privatna komapnija nije socijalna ustanova neke države.

Računica postoji!

LEAVE THE WORLD BEHINED

@sava,
na taj način kako ti razmišljaš jedino je još Sanader razmišljao. Njega mogu razumjeti jer je pobro pinku za sebe pa sad i Stipe i Jaca moraju ići tamo dva puta da zaglade šta je krelac shebo. Previše ti to gledaš kroz prizmu svoga političkog slijepila. Ovo je EKONOMIJA. Možemo se prilagoditi svjetskim tokovima i imati od toga koristi ili pasti travu. Ja si ne mislim pasti travu samo zbog toga što netko ne želi vidjeti šta se oko njega dešava već bulji u Iran i još ne vidi da će i tamo uskoro da se pase trava.

who dares, wins

@sava
,
na taj način kako ti razmišljaš jedino je još Sanader razmišljao. Njega mogu razumjeti jer je pobro pinku za sebe pa sad i Stipe i Jaca moraju ići tamo dva puta da zaglade šta je krelac shebo. Previše ti to gledaš kroz prizmu svoga političkog slijepila. Ovo je EKONOMIJA. Možemo se prilagoditi svjetskim tokovima i imati od toga koristi ili pasti travu. Ja si ne mislim pasti travu samo zbog toga što netko ne želi vidjeti šta se oko njega dešava već bulji u Iran i još ne vidi da će i tamo uskoro da se pase trava.

A šta je tu shebo Sanader…….prosvijetli nas prosvjetlitelju ( puno ih se zadnjih dana proglasilo LUČONOŠAMA )

Shebo je jer se je išao petljati sa Mađarima koji su u tom poslu kokošari isto ko i mi. Nafta je za velike igrače. On je imao neki dil sa njima i to se vidi iz kombinacije sa Podravkom ali mi kao država nikakve koristi od toga nismo imali. On i Polančec jesu i da Bog da im to Uskok sve dokazao.

who dares, wins

Shebo je jer se je išao petljati sa Mađarima koji su u tom poslu kokošari isto ko i mi. Nafta je za velike igrače. On je imao neki dil sa njima i to se vidi iz kombinacije sa Podravkom ali mi kao država nikakve koristi od toga nismo imali. On i Polančec jesu i da Bog da im to Uskok sve dokazao.

Ne bi se htel mešat u politiku no evo par činjenica:

– Inu je prodala koalicijska vlada g.Račana i za 25% dionica (cijena po dionici oko 1100 kuna) MOl-u su data i upravljačka prava kao da je kupio 50% (pravo veta na sve strateške odluke).
– Polančec je uspio dobiti 2800 kuna po dionici i to mu je sigurno najveći uspijeh u karijeri na čemu sam mu silno zahvalan, jer to je dobro uvalio mađarima, uostalom pogledajte gdje smo danas
– Rusi dolaze, to nije upitno i držim takvu soluciju win win situacijom za INA i ruse, jer Mol je loš izbor za INA jer će i sam postati lovina i to brže nego se misli
– ako INA po treći put u kratkom vremenu probije 1800, u što ne sumnjam, neće se lako zaustaviti, moj target je 2300 i tu se iskrcavam ako nemate ništa protiv

Ne valja ljude optuživati za ono za što nisu krivi.
Evo npr šta se desilo Čačiću – Bandića koji je pomagao onima kojima je pomoć najpotrebnija optužuje za kriminal i predviđa mu Remetinec a samo nekoliko dana kasnije izazvove saobraćajku u kojoj je ubio nedužna čovjeka. Kazna za ovakvo djelo u Mađarskoj je zatvor!
Zapamtite – Bog sve vidi i čuje!

Dečeci, mol nije inu pretplatio nikako, mol je u stvari dobio inu jako jako jeftino i sve to zahvaljujući krizi, a ovo o sadašnjoj cijeni neću niti komentirati. Ovime prestajem pisati na ini u iščekivanju da srušite inu ponovo na 1600 gdje ja mislim još utovariti u kola i nakon toga prestajem pratiti ovu žabokrečinu od burze sve do mog nekog targeta u budućnosti.
Pozdrav svima i sretno s ovom dionicom.

Glede Sirije – Ina ima dva bloka – Hayan i Aphamia.
Kakvi su njihovi potencijali i ne zna se dobro: ali ono što ja znam je da je Suncor na poljima Cherrife i Ash Shaer koji se nalaze između Hayana i Aphamie do sada potvrdio iskoristive rezerve od oko 14-15 milijardi m3 plina.

New Report

Close