Na onom "ugašenom" forumu je netko dao malo preciznije podatke o cjelokupnoj vrijednosti ine. Ova cijena trenutno pokriva malo toga. Koga zanima i prati, to i zna, za sve ostale [bye]
Još jedan udar po kupnji.
Transakcije
Vrijednosnica Cijena Količina Vrijeme
INA-R-A 1.722,50 41 13:36:57
INA-R-A 1.722,51 5 13:36:57
INA-R-A 1.722,77 5 13:36:57
INA-R-A 1.723,00 6 13:36:57
INA-R-A 1.723,00 2 13:36:57
INA-R-A 1.723,01 40 13:36:57
INA-R-A 1.730,00 1 13:36:57
INA-R-A 1.730,00 19 13:33:23
INA-R-A 1.735,00 4 13:27:17
Još jedan udar po kupnji.
Transakcije
Vrijednosnica Cijena Količina Vrijeme
INA-R-A 1.722,50 41 13:36:57
INA-R-A 1.722,51 5 13:36:57
INA-R-A 1.722,77 5 13:36:57
INA-R-A 1.723,00 6 13:36:57
INA-R-A 1.723,00 2 13:36:57
INA-R-A 1.723,01 40 13:36:57
INA-R-A 1.730,00 1 13:36:57
INA-R-A 1.730,00 19 13:33:23
INA-R-A 1.735,00 4 13:27:17
gadno iskrcavanje, zapravo.
Evo i mene u ekipi…netko me fino poklopio na 1701…..+52
Odlična odluka….Nadam se da će se prestati plasirati dezinformacije glede raznoraznih preuzimanja.
Ina ostaje HRVATSKA – kao da je nekome cilj s ovim vruće – hladno dovesti u zabludu tj uvjeriti ulagače da Ina NE VRIJEDI ukoliko je netko ne šaca!
Evo jedan detalj – nadam se da je poznat iskuinim Inašima – iz Irana.
Ukraine to explore Iran’s Moghan oilfield
Mon, 07 Apr 2008 12:13:57 GMT
Iran and a Ukrainian con in the northwestern province of Ardebil.
Dasht Moghan’s Bileh Savar area is considered to have two oil blocks with estimated reserves of more than 4 billion barrels of oil, Ali Nikzad, Governor General of Ardebil province, was quoted by IRNA as saying.
The reserves are said to be of light quality, which is particularly suitable in terms of efficiency and cost-effectiveness, he added.
The operational phase of the discovery and exploration will start upon finalization of the agreement, Nikzad said.
Oil exploration in Moghan will revitalize the region’s economy and accelerate the pace of its development, the official noted.
The implementation of this project had been approved by Iran’s Cabinet of Ministers during its second tour of Ardebil province last year.
Moghan field je podjeljen na dva dijela Moghan-1 i Moghan-2, a ovaj drugi je Inin.
Ako je Ali Nikzad iznio točne procjene zaliha uz Recovery factor 30% to je oko 1,2 milijarde barela bratski između nas i Ukrajinaca. Dakle 600 milijuna barela nafte po nekoj odokativnoj procjeni može se iscrpiti na tom polju od strane Ine. Ali pričekajmo još 7-8 mjeseci pa da vidimo šta će Ina prijaviti nakon 2D seizmike i probne bušotine.
Ono što mi daje nadu da se tu može puno pozitivnog dogoditi je da je ta ležišta inicijalno dobio Lukoil no zbog Američkog pritiska ih je vratio NIOC-u. A u Lukoilu složiti ćemo se lako i ne pucaju u prazno.
Odlična odluka….Nadam se da će se prestati plasirati dezinformacije glede raznoraznih preuzimanja.
Ina ostaje HRVATSKA – kao da je nekome cilj s ovim vruće – hladno dovesti u zabludu tj uvjeriti ulagače da Ina NE VRIJEDI ukoliko je netko ne šaca!
A jel?? A Javna ponuda MOL-a i otkup 47% dionica javnom ponudom je bilo onak… iz zajebancije? Kaj tebe hiće kompa? Pa ako ostaje Hrvatska koji ste ju qurac prodavali Mađarima??
INA ide na bubanj ako ništa drugo zato jer je mi ne znamo niti možemo voditi što smo i dokazali. Da li ide sada ili ide kasnije, i u kojem aranžmanu ostaje za spekulirati. Ali ide. Kada i po kojoj cijeni to su pitanja na koja će vrijeme dati odgovor. Ina u trendu opće globalizacije energetskog sektora sa Rusima kao lokomotivom u ovom dijelu Europe ne može ostati samosatalan fragment niti u teoriji, osim ako ne želi put samouništenja.
Ja ne kažem da INA nema potencijal i da ne bi mogla biti vrhunska kompanija, ili da nedaj bože ne vrijedi. JER VRIJEDI; JAKO PUNO. To sve stoji. Ali onaj koji je dugoročno u INI zna zašto je tamo. A to sigurno nisu polja u Iranu. [bye]
Ina u trendu opće globalizacije energetskog sektora sa Rusima kao lokomotivom u ovom dijelu Europe ne može ostati samosatalan fragment niti u teoriji, osim ako ne želi put samouništenja.
Ja ne kažem da INA nema potencijal i da ne bi mogla biti vrhunska kompanija, ili da nedaj bože ne vrijedi. JER VRIJEDI; JAKO PUNO. To sve stoji. Ali onaj koji je dugoročno u INI zna zašto je tamo. A to sigurno nisu polja u Iranu. [bye]
[/quote]
Tvoje pisanje je čisti egzibicionizam koji nema realne osnove – zanemariti interes arapskih zemalja za tržište energenata u srednjoj i jugoistočnoj Europi na uštrb Ruskih interesa – zanemariti izuzetnu geostratešku poziciju Hrvatske – to vodi u eutanaziji čitavog energetskog i petrokemijskog sektora u RH.
Već sam Vam pokušao dočarati važnost Inina pozicioniranja u Iranu – 3. svjetski rezervoar nafte i 2, svjetski rezervoar plina. Također sam naznačio važnost Mesićeva putovanja u Oman odakle je najvjerojatnije krenulo 200 milijuna dolara za zatvaranje dijela Ininu duga – ne zaboravimo da je MOL spašavao flavu tako da je dio trezorski dionica prodao Oman Oil Company!
Također ne zanemarimo činjenicu da se između Omana i Irana rade plinske poveznice koje bi omoggućile da se Iranski plin nađe na Europskom tržištu!
http://www.shana.ir/144905-en.html
Meni je slika vrlo jasna ali nisam siguran da je i tebi!
Manimo se tlapnji – pogledajmo činjenice. Samo vertikalno integrirana naftna kompanija ( ili plinska ) Hrvatskoj i njenom gospodarstvu osigurava energetsku neovisnost. A Ina je zasigurno jedna takva kompanija. Pokriva skoro sve – ima upstream, midstream ( INA, JANAF, PLINACRO, Tankerska plovidba,…) i downstream. Posebice bih naglasio važnost midstreama koji je moćna poluga i jak inegrativni faktor.
Malo je takvih primjera u Europi!!!!!