Koje vam je ovo preuzimanje Ine po redu?
Treće?Četvrto?Peto?
Poštovani
Nije to preuzimanje – Inu su povezivali s mnogim kompanijama u zadnje vrijeme, tako da je prema mome skormnom mišljenju ispipavanje terena.
Preuzimanja do sada nije uopće bilo već je:
1.) 25% – Mol
2.) Ipo – vlada smanjuje udio
3.) Mol dolazi do 47,16% – te očito teže prema 50% + 1 dionica – što je većinsko
Što nam slijedi?
[rolleyes]
PA da Gazpromu tak treba par postotaka INE , za kaj , kaj mogu sa tim, cekat dividendu ?
Ina mora još puno struktrunih promjena napraviti da bi počela nekog vraga i zaradjivati, a sad se to više ne pita niti nas neg dečke iz Madjarske. Al neka, tko je bio brz na okidaču mogao je danas dobro uloviti par postotaka.
ima vremena za tebe
naucit ces…
in in ina
[/quote]
Daleko od toga da tvoj rad na nekim dionicama nije prepoznat, dapace uspio sam i ja omastiti svoj brk na tvojim djelima, al nemoj mi rec da si stvarno mislio da ce ovo dugo trajati…
[/quote]
Target za INA-r-a 2300
[/quote]
PA da Gazpromu tak treba par postotaka INE , za kaj , kaj mogu sa tim, cekat dividendu ?
Ina mora još puno struktrunih promjena napraviti da bi počela nekog vraga i zaradjivati, a sad se to više ne pita niti nas neg dečke iz Madjarske. Al neka, tko je bio brz na okidaču mogao je danas dobro uloviti par postotaka.
ima vremena za tebe
naucit ces…
in in ina
[/quote]
Daleko od toga da tvoj rad na nekim dionicama nije prepoznat, dapace uspio sam i ja omastiti svoj brk na tvojim djelima, al nemoj mi rec da si stvarno mislio da ce ovo dugo trajati…
[/quote]
Target za INA-r-a 2300
[/quote]
Napisao sam vam prije nove godine da ne prodajete olako. Targeti su vam prenisko (možda su dobri za daytrade). Na našoj burzi ina bi prva mogla na novi ath, živi bili pa vidjeli…….. i ruse dočekali.
evo stavljam vam TOP 10 JANAFA !!!!
1. HZMO 375.440 50,54 Zast. račun
2. INA D.D. 118.855 16,00 Osnovni račun
3. RH,VLADA,SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA UPRAV.DRŽ.IMOV 107.411 14,46 Osnovni račun
4. HEP D.D. 53.981 7,27 Osnovni račun
5. DRŽAVNA AGENCIJA ZA OSIG. ŠTEDNIH ULOGA I SANACIJU 43.379 5,84 Zast. račun
6. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./SZIF D.D. 6.040 0,81 Skrb. račun
7. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 5.224 0,70 Skrb. račun
8. DOM HOLDING D.D. 2.527 0,34 Osnovni račun
9. HRVATSKA POŠTANSKA BANKA D.D./KAPITALNI FOND D.D. 1.939 0,26 Skrb. račun
10. UNION D.D. 1.567 0,21 Osnovni račun
Ukupno: 96,43
kupnjom INE ostvaruju udio u JNAF-u sta je njima itekako bitno
Mislim da će se puno više znati nakon Kosoričinog puta u Rusiju. Naime Rusi su zainteresireni za
1. INA-u
2. Krak južnog toka (iako neki misle da je to propalo, još tu može svašta biti)
3. Luku Ploče i luku Rijeka
…neizravno i za JANAF preko južnog toka i luka. Sve ukomponirano može se zaključiti…! [thumbsup]
evo stavljam vam TOP 10 JANAFA !!!!
1. HZMO 375.440 50,54 Zast. račun
2. INA D.D. 118.855 16,00 Osnovni račun
3. RH,VLADA,SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA UPRAV.DRŽ.IMOV 107.411 14,46 Osnovni račun
4. HEP D.D. 53.981 7,27 Osnovni račun
5. DRŽAVNA AGENCIJA ZA OSIG. ŠTEDNIH ULOGA I SANACIJU 43.379 5,84 Zast. račun
6. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./SZIF D.D. 6.040 0,81 Skrb. račun
7. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 5.224 0,70 Skrb. račun
8. DOM HOLDING D.D. 2.527 0,34 Osnovni račun
9. HRVATSKA POŠTANSKA BANKA D.D./KAPITALNI FOND D.D. 1.939 0,26 Skrb. račun
10. UNION D.D. 1.567 0,21 Osnovni račun
Ukupno: 96,43
kupnjom INE ostvaruju udio u JNAF-u sta je njima itekako bitno
Kolega o čemu vi to??
Kupuju ( navodno ) Inu da bi postali manjinski vlasnici Janafa??
Pa jednostavnije im je da odmah kupe cijelu Hrvatsku pa su većinski vlasnici Janafa [wink]
Čudi me da se toga niste dosjetili…
sve mi više sliči na još jednu neispričanu priču o mogućoj prodaji..
sve bum kupil-???
odakle in-i lova da uplati dug u proračun?da nisu možda založili (prodali) mol-u nalazište u siriji?posudili su lovu od mađara a garanciju za vračanje,određenog datuma,dali obveznice koje će se ako neplate dug pretvoriti u dionice i samim time mađari postaju većinski vlasnici ine i mogu je prodati kome hoće.
Jaca ide u rusiju, mol mijenja dionice Ine za svoje sa rusima. nastaje javna ponuda, vlada prodaje rusima paket i krpa se rupa u proračunu (rashodi kako vidite nisu srezani nego povečani). evo ukratko da znate o čemu se radi jer vidim da vam nije baš jasno. ovo sa dugom je usputno i manje birno.
Slušajte svi Guby-ja koji je očito desna ruka Jace i zna sve… Ček, a kad svizac zamota čokoladu u omot ???
1. ako mol mijenja išta sa rusima, šta će mu Jaca ? al Mol ne mijenja ništa…
2. zašto bi vlada prodavala paket rusima ???
3. u toj tvojoj kombinaciji , tko je vlasnik Ine i koliko će onda ostati udjela u rukama Vlade ???
Ovaj tvoj rasplet graniči sa zdravom pameti.
"Prema sadašnjim tržišnim cijenama, Inina tržišna kapitaloizacija iznosi 18,3 milijarde kuna, samo bi zbog ovoga tjedna potencijalni kupac trebao platiti dvije milijarde više nego na kraju prošle godine. Mađarski analitičari ruski interes nazivaju logičnim, iako nije baš sasvim jasno zbog čega bi se MOL odrekao kontrole nad Inom u situaciji kad ju je tek nedavno stekao i kad će investicije tek biti privedene kraju u idućim godinama. "
Drugi put malo ramislite svojom glavom prije neg kaj se upecate na ovakvu patku… a autor članka od jucer ce vam poslati razglednicu sa skijače…
Kolege Vilim-Gubernator i Spomenka Deluks??? gdje ste??? jel završilo "preuzimanje"????
Dajte nas malo brifirajte………..jučer ste napisali dvadeset postova na temi a danas samo jedan!
Kako to?
Nije vrag da je opet kolega Vilim ostao posljednji s lampašem [wink]
Kolege Vilim-Gubernator i Spomenka Deluks??? gdje ste??? jel završilo "preuzimanje"????
Dajte nas malo brifirajte………..jučer ste napisali dvadeset postova na temi a danas samo jedan!
Kako to?
Nije vrag da je opet kolega Vilim ostao posljednji s lampašem [wink]
Ja pomalo iskrcavam danas. Skupljao kada i neke kolege iz sindikata. Meni dosta za ovu rundu. Neka preuzima tko hoce sada…. [thumbsup]