u BIH se kupuje, doma se prodaje
To će najvjerojatnije uzeti Lukoil. A za Siriju, trebaju se jako požuriti, roka za proširenje koje im je postavila sirijska Vlada ističe 2011. a prema izjavi direktora Mola s ovakvom opremom teško je to ispuniti. Stoga je Sirija na prodaji. Ali i tu bi mogao uletjeti Lukoil jer Lukoil je Moghan prodao Ini kada su ga stisli da izađe iz Irana zbog embarga.
Ruski Surgutneftegas priopćenjem je reagirao na špekulacije o njihovom izlasku iz mađarskog MOL-a, u zamjenu za preuzimanje MOL-ovih dionica Ine. Rusi ističu kako nisu bili niti su uključeni u bilo kakve pregovore o tome s MOL-om ili Vladom. MOL drži 47% Ine, a Surgutneftegas nešto više od 21% MOL-a, udjel koji je kupljen od austrijskog OMV-a.(Briefing)
ako se prodaje dzabe,neka ode janafu i ekipi
ako se prodaje dzabe,neka ode janafu i ekipi
[/quote]
Ovo može biti posao stoljeća. I ne znam zašto bi netko ( HR konzorcij s Janaf-om ) trebao dizati cijenu.
To treba ići prama knjigovodstvenoj vrijednosti iz nedavne privatizacije. I Sirija i Iran u paketu!
Ovo mi je dobra rečenica u vezi Surgutneftegasa:
No, ne od Surgutneftegaza nego od savjetnika ruskog veleposlanika u Zagrebu Borisa Medvedeva, doznaje Business.hr od domaćih naftaša.
što vlada više govori da mnema ništa od toga to ja više vjerujem da je informacija istinita
i sve dosad što je bilo rečeno od strane vlade je bilo neistinito
na kraju čime to vlada može spriječiti da MOL proda dionice rusima.
pa pogledajte ugovor s Molom i nema vlada niti za isplatu plaća, povrat kredita a kamoli da može uvjetovati MOl-u.
vlada izvaljuje gluposti
ponovno pročitajte interesantno je [thumbsup]
-stalno naiconal potencira pricu oko preuzimanja,bilo bi zgodno saznati ko je narucitelj
-strogo kontorlirana dionica,sa jako malim ff,moguce preuzimanje
ina je pravo mjesto za biti unutra
[thumbsup]
izostala reakcija…. [undecid] jbg frisko je od zadnjeg sisanja
Petrol: Želimo preuzeti Crobenz
http://seebiz.eu/hr/tvrtke/energetika/petrol-zelimo-preuzeti-crobenz,62012.html