Zamisli da mi poludimo ko Putin i tražimo npr ratnu odštetu ili u suprotnom nema nafte u Bosanskom Brodu i Pančevu.
Upravo tako su se Rusi postavili prema Ukrajincima tj posredno su shebali nas za velike noce. Gospodarstvo je pretrpjelo štetu od 1-2 milijarde kuna i sada neki nam objašnjavaju da nemamo šansi ako ne idemo pod Ruske skute. To je veleizdaja i da je drug Tito [cool] živ već bi neke crna noć na Golom otoku pozobala.
Ali kolege drage ljudi i politika trebaju rješavati probleme na prihvatljiv način u skladu s normama civilizirane demokracije a ne silom i pritiscima. [cool]
Mi nismo Rusi jer onda nama netko iz Eu zavrne dotok eura pa smo u još većoj komi. Zašto ne ucijenimo Slovence za Piran ili Talijane za Zerp. Misliš da se politika tako vodi i da mi možemo u nečemu ucijeniti Dodika. Hebe se njemu šta će njegovi jesti i tako su se naučili trpjeti. Ako zavrneš naftovod zavrnuo si ga Rusima i onda se malo smrzavaš dok se ne opametiš. Ti si sigurno zamišljaš da smo mi Amerika pa ćemo nekoga ucjenjivati.
Mi nismo Rusi jer onda nama netko iz Eu zavrne dotok eura pa smo u još većoj komi. Zašto ne ucijenimo Slovence za Piran ili Talijane za Zerp. Misliš da se politika tako vodi i da mi možemo u nečemu ucijeniti Dodika. Hebe se njemu šta će njegovi jesti i tako su se naučili trpjeti. Ako zavrneš naftovod zavrnuo si ga Rusima i onda se malo smrzavaš dok se ne opametiš. Ti si sigurno zamišljaš da smo mi Amerika pa ćemo nekoga ucjenjivati.
Upravo suprotno – mi nikoga ne ucjenjujemo, vodimo vrlo konstruktivnu politiku samo nažalost neki u tome vide slabost.
Rekoh – nemam ništa protiv Rusa ili naših istočnih susjeda ili zapadnih susjeda – ali ispred svega mi je naš interes, interes RH. Tu se nemamo što pogađati – oteto treba pod hitno vratiti.
To je temelj dobre suradnje. Tu je onda i HR tržište otvoreno za sve pod istim uvjetima.
Kolega Vi zastupate jedan idealistički stav koji je nažalost neostvariv. Svijetom vlada sila i novac.
Kad bi se pokrenuo ciklus vraćanja šta je čije bilo više od pola HR bi morali nekome vratiti. U prošlom stoljeću su bila 3,4 kruga otimanja svega i svačega, svak svakome pa samo odredite do kojeg nivoa da se vraća. Do kud nama paše ili da vratimo nešto i Talijanima, Nijemcima, Mađarima, ŽIdovima…
Šta mislite čije su one vile na Pantovčaku bile prije nepunih 100 g.? Čija je Nama? Čiji je Hotel Dubrovnik?
Ina je bomba, kad tad će ina na novi ath, čuvajte svoje dionice..
Otkad su Rusi bacili oko na ovo svima je interesantna….Ja se danas fino ukrco…
jedna dionica po bidu… [lol] [lol] [lol] 1666,02 [bye]
Odlično štivo za svakog imatelja ove dionice: