probila se cijena sa IPO-a i nitko da zapjeva
zeleni se zeleni INA
zapjevat će Vam kolega plavi s ekipom [lol]
Svoje sam marljivo čuvao, valjda ce odraditi svoje. Hvala slovencima na deblokadi INE 😉
mislim sutra kupovat pa me zanima ima li tko koju pametnu, to sa dugom prema državi me muči, oće li se odrazit na cijenu dionice ?
MOL će kreditirati Inu sa 100 milijuna eura
ZAGREB – Ina hitno mora prodati plinski biznis jer se u suprotnom neće moći zadužiti i novim kreditom vratiti dug državi, zaključak je današnje sjednice Nadzornog odbora kompanije pod predsjedanjem njegova predsjednika Damira Polančeca.
Pet predstavnika MOL-a u NO-u objasnilo je da će MOL Ini osigurati kredit od 100 milijuna eura čim Ina bude kreditno sposobna.
Naime, Ina je sada u takvoj financijskoj situaciji da ne zadovoljava uvjete za dobivanje kredita ni u jednoj financijskoj instituciji. Nadzorni odbor je zaključio da se Ina, da bi bila kreditno sposobna, mora riješiti plinskog biznisa, o čemu pregovore vode Vlada i Ina.
Pregovara se po kojoj će cijeni Ina prodati plin koji je uskladišten u skladištu Okoli koji je početkom godine prodan državi.
Pporezne obveze Ine prema državi su više od dvije milijarde kuna. (K. Žabec)
http://www.jutarnji.hr/vijesti/clanak/art-2009,9,21,,177156.jl
Može kakav komentar vezano za ovu dionicu?
Totalno razočaravajuć promet,što se ceka??
danas i sutra bi morali ići up,jer je sutra zadnji dan 3. kvartala i na ta dan fond menageri dižu cijene dionica,da im portfelji bolje izgledaju.