relativitet cijene dionice na burzi najviše odražava psihologija mase i tehničko stanje tržišta..ta dva faktora su trenutno oba neutralna,ali sa tendencijom ka pozitivnome,a cilj je na burzi kupiti jeftinije na burzi kada je tendencija rasta,i prodati kada je tendencija pada..u ovome trenutku misliti da će cijena inine dionice zaroniti ispod 1000 kuna je najveća glupost što sam dosad čuo..ti koji to misle nemaju pojma o tržištu kapitala..gospodo-kupite par knjiga i učite…
Trenutno jedino sigurno utočište na našem TK, fondovi brane, poslovna politika se mjenja Mađari preuzimaju kormiliro tako da će biti sve manje i manje lopuvluka, profit će biti iznad rođaštva i zato ovo treba kupiti i da ne zaboravim energetski sektor je taj koji će u budućnosti sigurno pozitivno poslovati, nema hrane bez energije, nema proizvodnje bez energije, da budem kratak nema života bez energije.
"Predsjednik Uprave Ine László Geszti smijenjen je s mjesta starijeg izvršnog potpredsjednika MOL-a.
Takvu je odluku u petak donijela Uprava mađarske naftne kompanije. Kao predstavnik većinskog vlasnika Ine Geszti je u lipnju ove godine na čelnome mjestu Ine zamijenio Tomislava Dragičevića.
Dok Mađari tvrde kako je Geszti iz Uprave MOL-a smijenjen da bi se mogao koncentrirati na funkciju prvog čovjeka Ine, drugi stručnjaci procjenjuju kako je riječ o neuobičajenom potezu za relativno centraliziran MOL. Naime, ostankom bez važne pozicije u Upravi MOL-a pozicija prvog čovjeka Ine definitivno je oslabila."
Transakcije
Cijena Količina Vrijeme
1.450,00 71 15:54:06
1.449,98 1 15:54:06
1.445,00 3 15:54:06
1.435,53 8 14:21:03
1.436,00 5 14:21:03
1.435,00
Tu se je isto šamaralo u zadnjim minutama ???
Što se ovdje sprema i kuha ??? [shocked]
Financijska policija i carina istražuju Inino poslovanje
ZAGREB – Financijska policija i carina “češljaju” Inino poslovanje, kako bi utvrdili stvarno stanje duga te naftne kompanije prema državi.
Procjene iz državnih krugova govore da dugovanja Ine prema državnoj blagajni iznose oko dvije milijarde kuna. Ipak, neslužbeno se može čuti da je taj dug i prilično veći. Država ne želi samo naplatiti svoja potrživanja od Ine po osnovi poreza i trošarina, nego naplatiti Ini i zatezne kamate od 14 posto.
U poslovnim se krugovima špekulira da bi Ina svoj dug prema državi mogla prebiti plinom, a očekuje se i da bi sestrinskoj tvrtki u Hrvatskoj u pomoć mogao uskočiti i Mol vlastitim zajmom.
Mnogima je odluka poreznika da pročešljaju poslovanje Ine zanimljiva, jer dolazi u trenutku kada su odnosi između Vlade i te naftne kompanije spali na jednu od najnižih grana. Najprije je javnost, ali i Vladu, iznenadila odluka Ine da, zbog povećanja PDV-a, povisi cijene benzina. Nakon toga uslijedilo je novo povećanje cijena naftnih derivata usred ljeta.
Potom je Ina od države zatražila da joj se odobri mogućnost promjene cijena naftnih derivata svaki tjedan, ali i da joj se dopusti formiranje cijena za svaku benzinsku postaju zasebno, ovisno o njihovoj lokaciji.
Država je posljednji zahtjev zasad odbila, iako su energetski stručnjaci ustvrdili kako je on logičan i u skladu s praksom u drugim europskim zemljama i SAD-u. Gotovo istodobno iz Vlade su počele stizati optužbe da je Ina jedan od najvećih neplatiša u zemlji, te da spada u glavne generatore nelikivdnosti. I u Ini i u Vladi danas su bili nedostupni za komentar. (JL)
11. rujan 2009.| Suzana Varošanec
Zašto samo Polančec zna punu istinu o Ini
Zahtjev za analizom ugovora s Molom pokazuje da njihov sadržaj nije poznati ni premijerki ni ministrima pa ispada da ih je Mol potpisao sam sa sobom
Tri ugovora hrvatske Vlade koji čine cjelinu i uređuju odnose između nje, Mola i Ine nisu poznata samoj Vladi pa ispada kao da ih je Mol potpisao sam sa sobom. Prema pisanju medija, nastao je velik problem u vezi sa sadržajem toga privatizacijskog aranžmana.
Premijerki Kosor kao ni većini ministara koji su nakon ostavke premijera Sanadera zadržali iste funkcije u Vladi, makar su o njemu odlučivali na sjednici Vlade početkom godine, nisu poznati svi važni elementi. Kako bi to riješila, premijerka je zatražila analizu
[lol] [lol] [lol] [lol]
Ma kakve strategije, energije, razvoj itd. Ovo treba sve raspustit i uvest prijeki sud. Nema tu pomoci vise … bande stranih agenata uz pomoc domace korupcije harace zemljom. Samo serija vjesanja moze esto promijeniti.
Daj sava molim te utjesi me … objasni mi kako je ovo dobro za nas [bye]
11. rujan 2009.| Suzana Varošanec
Zašto samo Polančec zna punu istinu o Ini
Zahtjev za analizom ugovora s Molom pokazuje da njihov sadržaj nije poznati ni premijerki ni ministrima pa ispada da ih je Mol potpisao sam sa sobom
Tri ugovora hrvatske Vlade koji čine cjelinu i uređuju odnose između nje, Mola i Ine nisu poznata samoj Vladi pa ispada kao da ih je Mol potpisao sam sa sobom. Prema pisanju medija, nastao je velik problem u vezi sa sadržajem toga privatizacijskog aranžmana.
Premijerki Kosor kao ni većini ministara koji su nakon ostavke premijera Sanadera zadržali iste funkcije u Vladi, makar su o njemu odlučivali na sjednici Vlade početkom godine, nisu poznati svi važni elementi. Kako bi to riješila, premijerka je zatražila analizu
[lol] [lol] [lol] [lol]
Ma kakve strategije, energije, razvoj itd. Ovo treba sve raspustit i uvest prijeki sud. Nema tu pomoci vise … bande stranih agenata uz pomoc domace korupcije harace zemljom. Samo serija vjesanja moze esto promijeniti.
Daj sava molim te utjesi me … objasni mi kako je ovo dobro za nas [bye]
Puno je tu mutnoga:
Sjećate se poziva Vladi za javnu ponudu "Ako nas Vlada pozove mi ćemo dati ponudu". Vjerujte cijena bi bila daleko od 2800 kn. Kod plive je bio pomak sa 570 (prva ponuda) do 820 (konačna cijena).
Tajan ugovor.
Ivo se zahvalio bez problema, mora da ima od čega živjeti.
ITD
Da li itko ima povijesno kretanje cijena goriva (dovoljno je samo eurodiesel ili eurosuper 95) u HR u proteklih par godina, po mogućnosti u excel tablici?
od kako policija i odvjetništvo rade na provjeri da li postoji(postoji) kriminala u INI dionica raste.
trebali su i ranije ući unutra i istraživati tko zna dokle bi sada dogurali. [lol]
od kako policija i odvjetništvo rade na provjeri da li postoji(postoji) kriminala u INI dionica raste.
trebali su i ranije ući unutra i istraživati tko zna dokle bi sada dogurali. [lol]
Ali t+o je paradoks stoljeća…
Dok su oni vladali Inom i nemilo krali miljarde niti jedna istraga nije pokrenuta. Sada kada su došli Mađari koji pokušavaju sanirati sve ovo što su ovi godinama upropaštavali, poslalo im financijsku policiju…
Hahaha, tipično za ovo lopovsku državu, dok se krade sve 5 kada počneš pošteno dođe policija [sealed]