a kako ce to nama pomoci? (legendarno [lol] )
[/quote]
Da mogu dat kredit INI da plati dug [lol]
Za ovu se dionicu ne treba brinuti.
Ona je u čvrstim rukama,nema špekulanata.
Kada budu veliki odlučili budu to digli visoko,a to pada nema,jer kada se vani i zacrveni tu uvijek na kupnji osvanu veliki nalozi.
Strogo kontrolirana dionica.
Stanje u firmi i nije sjajno,ali se vremenom mora popraviti.
Kako se gospodarstvo (svijetsko) bude oporavljalo,nafta bude rasla.
Viša cijena nafte + bolje poslovanje ine = viša cijena dionice
Biti će tu još svašta. Rh i MOL nemaju iste interese i poglede po pitanju INA-e.
– INA je do sada odlukom Vlade lako u minus, kako bi se spriječio rast cijena drugih roba
– utočište za mnoge od politike, prijateljstva , srodstva ,,, kumstva
– koliko sde tu love u 60 godina okrenulo u privatne đepove (svačije a ničije), sponzorstva itd
S druge strane MOL želi što brži povrat uloženog novca:
– prodati što skuplje ( OMV, Petrol i Lukoil nemaju ništa protiv )
– smanjiti broj zaposlenih na najmanju moguću mjeru
‘- prestat biti kasica prasica iz koje svako uzima po potrebi
I čini se da je počelo odmjeravanje snaga: MOL želi novi način formiranja cijena derivata, maše otpuštanjem radnika, država traži lovu koju je INA dužna…
U svakom slučaju je vrlo bitno što piše u Ugovoru, odnosno kako su definirana prava i obvaveze potpisnika, pa se ponekad bojim da INA ne postane nešto kao Sunčani Hvar. I tamo se nije izlazilo s Ugovorom u javnost. A to odmah smrdi! Istina takove Ugovore trebalo bi prodiskutirati prije potpisivanja, a ne kasnije kao argument nesposobnosti pojedine Vlade ( stranaka na vlasti u tom trenutku ). Najmanje je bitno ko je potpisao Ivica ili Ivo, već posljedice lošeg Ugovora.
No, nova stranica INA-e je otvorena, za nas dioničare je pozitivno poslovanje od interesa.
daj ne drobi molim te.
koje place od 7000 kn na pumpi?
kaj ti grmi u glavi?
ljudi dižu kredite i kupuju si auto da i velika stvar.
shavtio sam da radis u upravi u zagrebu, panako si toliko ogorcen odi na teren u siriju,libiju,oman pa na plus 40 budi pametan kao ovak na forumu.
reorganizacija ce biti i to ne samo u ini nego u svim sestrinskim firmama.
od uprave pa prema dolje.
radim u croscu , dio ine, ma tesko ce se napraviti nagli rezovi, pa tu je hrpa nesposobnih rođaka, kumova , sinova, velike su privilegije , pa najobićniji poslovođa drma -krade, pa pogledajte radnike na benzinskim cepkama, pored plaće od 7 ooo k jos jednu dignu , pa vidite samo koja vozila imaju , ina je mnogim raj ….
Samo oprezno Erste Grupa smatra da je vlasnicima i dalje u interesu izvlačiti novac nego prodati skuplje kao što neki misle. Isti se klade 1:10 da je ciljana cijena Ine do 31.03.2010. biti 700 Kn. Knock-out na 800kn.
https://www.boerse-stuttgart.de/rd/en/knockout/factsheet?sSymbol=AT0000A0D9C8.EWX
Baš me zanima kako će se ovo sve odigrati, bit će ovo duga zima.
@Collina
ma na 700-800 kn samo umjetno. Imamo 2 velika dioničara s time da prvi nije nadpolovičan. Ko bi u tom slučaju prodao po 700 – 800 kn. Fondovi? Dividende tu neće nažalost dugo biti ili simbolično, ali će kasa još jednom zazvoniti.
ma kakvih 700-800,nikad nije bilo,niti će biti…vrijedi samo par izvora vode toliko…imam insajd da imaju puno izvora pitke vode,a na državi je kada i kako će to riješiti..uglavnom,ina ih je dobijala za totalnu siću,a sad kad bi se izdvojio taj biznis,bilo nbi para da ih i naši lopovi ne mogu potrošit…nafta i voda…šta drugo reći,nego budućnost…energija,voda i hrana će biti sve traženiji,i sve skuplji…
ma kakvih 700-800,nikad nije bilo,niti će biti…vrijedi samo par izvora vode toliko…imam insajd da imaju puno izvora pitke vode,a na državi je kada i kako će to riješiti..uglavnom,ina ih je dobijala za totalnu siću,a sad kad bi se izdvojio taj biznis,bilo nbi para da ih i naši lopovi ne mogu potrošit…nafta i voda…šta drugo reći,nego budućnost…energija,voda i hrana će biti sve traženiji,i sve skuplji…
tako su tvrdili i da crobex s 5500 neće nikad ispod 3000, pa je okinuo skoro na 1000.
a ovaj tvoj "insajd" je obična smijurija jer je o tome odavno pisalo i novinama a bilo je i na TV. poanta je da vode kod nas ima na sve strane, ali treba ogromna lova za marketing i plasiranje vode po supermaketima, a tu su karte odavno podijeljene…uz to i kupci imaju već svoje omiljene vode i teško mijenjaju navike
o.k. neka dođe na 700,onda ću uzeti još 100 komada.meni to odgovara,nema problema…dakle,hoćete reći da su mađari bili ludi kad su kupovali mačka u vreći zvanog ina…ne bih se kladio…ova cijena stoji bez potpore az mirovinca koji nije kupovao dionice uopće u ovoj godini,već je sva sredstva usmjerio ka spašavanju države,jer je to fond koji ima najveći dotok novca od doprinosa..sada kada smo prihvatili mmf,az će se lagano rasteretiti,tako da kad počme kupovati inu,vidjet ćemo hoće li ina biti na 700,ili na 1700……..
zaboravih reći da oni neće prodavati tu vodu za supermarkete ko todorić,ta voda će završiti u tijelima vojnika….a kojih i čijih,to ćemo vidit…
Malo je dionica koje su toliko napuhane kao INA,sve na osnovama špekulanata i laži.
Dugovi do neba cjena dionice jako visoka [rolleyes]
Da, i ja kažem, strašno nešto što nam rade. Sve nas samo lažu i muljaju, a zapravo dionica vrijedi 50 kn jel? [yawn]
Onaj tko danima, tjednima i mjesecima kupuje i prodaje ove dionice određuje kolika je fer cijena, a ne ti.
[/quote]
Kolega Hanger, ovo je najpametnije što sam odavno pročitao, možemo mi srat do besvijesti da je ova ili ona dionica podcijenjena ili precijenjena, ali tržište je jedino mjerodavno za određivanje cijene. Tržište moš zajebat dan ili dva al mjesec dana ne. Ima onih koli oće kupit INU i točka, bili oni insajderi ili ko već, i zato se cijena drži…