Od "malih" – nitko živ!!Jer ako su imali "muda" ne prodati za 2800 kuna,pa zašto bi sada ispod te cijene?A možda neki "mađarski agent" sruši cijenu još niže,pa i najhrabriji pokleknu,a MOL to sve elegantno preko nekog pokupi tzv.tajnom ponudom… [sealed]
zaboravljate da se tu ne nalaze dionice od vlade sto znaci da nema otkupa na ZSE-u osim ak Sanader ne otkanta MOL sto opet ne mogu jer madjari mogu sad vladi zabiti noz u kicmu kad im fali sica.Kako god okrenes gotovo je.
@ OPORTUNIST
kolega sve je teoretski moguće.
Sada Mol može samostalno diktirati cijenu na burzi, prema gore ili prema dolje ovisno o njegovim željama i prohtjevima.
Mađari su sada osigurali da se drugi neće plesti. Znači ništa od licitacije. Po mome Vlada će sada zamjeniti pozicije s MOL-om. Vlada će imati 25% plus 1 dionicu. MOL-u je u interesu preuzeti što više INA-e. Znači 19% od Vlade i x% što je još kod malih dioničara i fondova. Tu su sada postoje više varijanti:
1. mukte zamjenom dionica / samo po kojem omjeru. MOL-u najvjerojatnije ne odgovara trenutni odnos vrijednosti dionica – INA ima trenutno vrijednost uvečanu za preuzimanje /
2. Vlada proda 19% svojih dionica: a) po 2800 kn
b) po više od 2800 kn /tada je Vlada spasitelj ali MOL mora platiti razliku i ostalim dioničarima/
3. MOL se na zoba preko ZSE ako bude potrebno da preuzme 50% dionica po cijeni nižoj od 2800 kn što bi MOL-u najvjerojatnije bilo najjeftinije i lakše pregovara s Vladom o 19% dionica.
@ OPORTUNIST
kolega sve je teoretski moguće.
Sada Mol može samostalno diktirati cijenu na burzi, prema gore ili prema dolje ovisno o njegovim željama i prohtjevima.
Na političkom planu još će tu biti puno "polomljenih zuba". Daljnji razvoj situacije teško je predviđati, ali da će biti prejednostavno, neće!!!
Ako je suditi po podacima iz Večernjaka sada su MOL i Vlada fifti fifti. Znači ostatak ima presudnih 10%. Večernjak špekulira u naslovu svog članka i s drugom javnom ponudom MOL-a ili Vlade.
Ako je suditi po podacima iz Večernjaka sada su MOL i Vlada fifti fifti. Znači ostatak ima presudnih 10%. Večernjak špekulira u naslovu svog članka i s drugom javnom ponudom MOL-a ili Vlade.
:-)) mislim da to nema važnosti. MOL i vlada idu u redefiniciju odnosa i mislim da MOL ima jaku polugu pomoći Sanadaru u Briselu, tako da će ovaj pristati praktički na sve. Nema tu konfrontacije niti MOLu treba dionica više od ovog što sada ima. Dodatno mislim da če Ivo iskamčiti veću cijenu u zamjeni, tako da će svi prodavatelji dobiti još parsto kunića pride. Btw, tko ima onaj e-račun pri SDA, već sada možete provjeriti jeli mu prodaja dionica MOLu proknjižena
Ja svoje ne dam ispod 4500,00kn [thumbsup]
..a kako to inače biva, uvijek večina podmetne leđa i dobije sirutku ,a manjina pobere šlag…
Kako se sad situacija odvija ne bi me čudilo da MOL ponudi ostatku dioničara i puno veću cijenu,te skupi više od 50% dionica i elegantno našoj vladi pokaže -rogove… [bye]
Kad mi već padaju crne misli po glavi ..pa ću iči i malkoc dalje.
Tvrdili su neki stručnjaci… ostat će nakraju toliko malo dionica da će cijena totalno past…međutim da se to nebi dogodilo pobrinuo se tata Polančec,jer se sad njemu otvaraju širom vrata da vama( …a kome će drugom kad nas trenutno nitko neće..) poštenim građanima,ponovno ponudi na burzi svoj nemali dio vladinih dionica po puno većoj cijeni…Vuk sit ,a ovce na broju!
Državni proračun se mora napunit,a dosad smo se mogli stotine puta uvijerit da naša vlada ne pati od stida i srama..
Naravno da nisam za takav scenarij ,ali kod nas kad zatreba i mrtvi glasaju ,tj želim reći sve je moguće [thumbsup]
Ako MOL ne skupi 50%+1 evo idućih dana cijene dionice na 3500 kn!!!!!! [thumbsup]
bezveze… ako MOL i ostane na 45%, tko mu se može ubaciti u priču i krenuti u preuzimanje? očito je da Vlada RH igra za njih (u javnu ponudu krenuli su s objavom da djeluju SKUPA s Vladom), a vlada je to i dokazala kad nije htjela provesti međunarodni javni natječaj za prodaju svog dijela jer je u dealu s ungarima…vi koji niste prodali ste se zaj..ali jer već sutra će se INA prodavati ispod 2500 kn, ali sami ste krivi za to…nemojte sad nama prodavat maglu zbog svojih grešaka jer na kraju krajeva ne lažete nas nego sebe
Još jedan prilog drami u korist obrata s Mađarima,ne zaboravi zašto su nedavno kažnjeni,dijeljenje karata ispod stola im je u krvi a preuzimanje MOL-a na hrvatski način dobar je alibi pranja love za neke iz naše vlade (koji će pobrat šlag )…a opet nitko ne odgovara
Po HANFI sve ovo dosad bilo je zamisli transparentno!?U isto vrijeme od uprave OMV-a doznajemo da nije transparentno !
IZGLEDA DA OVDJE LUD .EBE ZBUNJENOGA [thumbsup]