Nisam planirao prodavat INU, ali više ni sam ne znam, sve mi se čini da ću sutra panično juriti kod JB-a i slati ponudu. Preksutra je zadnji dan, što ako pošta zakaže i ponuda ne stigne do SDA? Vjerujem da hoće, pitam iz znatiželje, iako bi bilo logično da ponude koje nisu stigle – nisu važeće.
Ja prodao i vjeruj mi sad sam mirniji, a i bez grižnje iden točit na OMV bolje gorivo [rolleyes]
…
Nažalost svi smo mi namagarčeni, ne nužno samo po pitanju cijene…ode nam dobar dio energetske nezavisnosti, tko se nije skrio magarac je bio…
…
Sa INA-om ili bez, mi nismo energetski neovisni. INA naftu proizvodi simbolicno, ajde plina nesto znacajnije.
[/quote]
e da nismo vratili bile noći rusima di bi nam bio kraj
Pa eto,svi prodajemo po 2800,pa će cijena pasti na 2500 (kako se predviđa),pa kupujemo nazad i odbiješ proviziju,pa opet zaradiš 200 kuna po dionici…Nije ni to loše,a..?Jel to realan scenarij?? [huh]
Ako svi prodaju, od koga misliš kupovati nazad?
Od MOL-a?
Od MOL-a po manje od 2800 ?!
[/quote]
vjeruj da ovcica ima jos i biti ce.Evo ti samo primjer iz moje firme koji su kupili dionice na kredit i ne mogu prodati dok ne otplate dionice a znas kolko je radnika kupilo na kredit i po kojoj cijeni
[wink]
Nisam planirao prodavat INU, ali više ni sam ne znam, sve mi se čini da ću sutra panično juriti kod JB-a i slati ponudu. Preksutra je zadnji dan, što ako pošta zakaže i ponuda ne stigne do SDA? Vjerujem da hoće, pitam iz znatiželje, iako bi bilo logično da ponude koje nisu stigle – nisu važeće.
Posaljes preporuceno i dok imas onaj papiric di pise 3.10. < 15:59,59,99sec – zaprimljeno, ni Atila Bic bozji ti ne moze sprijecit isplatu [cool]
Po nalozima u predtrgovini, danas bi Ina mogla fest zaroniti, kako dugo nije. Vidjećemo oće se kakav Pajdo pojaviti naknadno. [wink]
također sam upisao svojih par komada….
najviše zbog lombardnog koji uskoro istječe i trebat će vratit glavnicu…al nije mi ni malo žao, jer sam zaradio lijepo, a vjerojatno ću se vratiti u INU….
iako me zanima, šta mislite dal će inina likvidnost past nakon završetka ponude…
Po nalozima u predtrgovini, danas bi Ina mogla fest zaroniti, kako dugo nije. Vidjećemo oće se kakav Pajdo pojaviti naknadno. [wink]
Oh, eto ga na 2615,00 sa 170 naloga u zadnjoj sekundi. [thumbsup]
Nedostajaće mi praćenje Ine, naše najbolje dionice…
ja sam mislio prodati na burzi i spreman sam po 20 – 30 kuna manje od molove ponude jer imam odmah lovu pa kad zaroni opet kupiti ali vjerojatno cu se predomisliti i prodati molu po 2800, nazalost… ***obrisano***
….
S time bi ja završio ovu tužnu priču.
Naravno, kao i uvijek u životu, stvari treba sagledati i sa druge strane. Ne smijemo zaboraviti neke druge činjenice:
1. Da nije bilo ponude MOL-a, tržišna cijen dionice INA-e bi bila ispod 2000 kn – u travnju, prije kombinacije sa javnom ponudom, cijena je bila oko 2100 ili niže, a CROBEX oko 3600 bodova.
2. Bez javne ponude, BF bi bio u gadnim problemima (a i još neki fondovi, koji su i ovako u problemima).
3. Javna ponuda će koliko-toliko spasiti likvidnost tržišta. Možda čak konačno "zagrebemo po dnu" i zaustavimo slobodni pad. Naravno, za konačno rješenje problema neke stvari se moraju raspetljati i vani.
4. Prije Javne ponude za dionicu INA-e moglo se kupiti manje od 3 dionice MOL-a. Sada za 2800 Kn možete kupiti 6 dionica MOL-a.
5. Dioničari INA-e su među malobrojnim dioničarima u svijetu koji u ovoj godini bilježe zaradu nadionicama. Naroavno, osim onih koji su se malo zaletjeli kada je objavljena ponuda. A i oni bi puno više izgubili da su kupili bilo koju drugu dionicu…
Računica sa BDP-om nije baš tako jednostavna. Pitanje je koliku težinu ima injekcija od nekoliko milijardi kuna u jeku svjetske financijske krize, kolike će biti investicije u INA-u itd.
ZA KRAJ
INA vrijedi više. Dugoročno, uz ogromne investicije. Ali uokolo imate hrpe dionica upola cijene, kod nas i u svijetu. Uz drugačiji stav Vlade oko sudbine vlastitog paketa moglo se dobiti dosta više, uključivanjem OMV-a ili još kojeg igrača. Do toga nije došlo zbog nekih drugih interesa ove Vlade, ili zbog odredbi ugovora koji je potpisala prošla (Račanova) Vlada.
Leone, Leone nemreš tako o našem Šefu. Ja sam to napravio, mada je i meni bilo žao. [cry] Kupio druge. Što ćeš, takva su vremena. Samo nije li malo čudno što se potrefiše datumi 03.10, odnosno zadnji dan Molove ponude i 6 dodatnih od HT-a? Mogu reći da je Sandy to dobro tempirao. Nije ni čudo kada ima ergelu satova. [bye]
valjda će se postaviti pitanje odgovornosti mirovinskih fondova koji su po tko zna koji put svjesno manipulirali cijenom i tržištem(2.900+kn) uz to gubeći naš novac…pih, i ja pitam bezveze!