INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D. 700.892 7,01 Skrb. račun

Braniteljski fond prodao 892 dionice prije 3 dana……..

INA D.D./REDOVNA DIONICA INA-R-A

Vlasnik računa Stanje [%] Vrsta računa
1. RH,VLADA,SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA UPRAV.DRŽ.IMOV 4.483.552 44,84 Osnovni račun
2. ZAGREBAČKA BANKA D.D./UNICREDIT BANK HUNGARY ZRT, ZA RAČUN MOL ZRT, HUNGARY 2.500.001 25,00 Skrb. račun
3. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D. 700.000 7,00 Skrb. račun
4. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ALLIANZ ZB D.O.O. ZA AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 306.011 3,06 Skrb. račun
5. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA OSIGURANJE D.D. OBVEZNI MIROVINSKI FOND 99.825 1,00 Skrb. račun
6. ZAGREBAČKA BANKA D.D./CITIBANK N.A. 64.658 0,65 Skrb. račun
7. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ERSTE PLAVI OBVEZNI MIROVINSKI FOND 55.854 0,56 Skrb. račun
8. PBZ D.D. 55.066 0,55 Skrb. račun
9. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 33.607 0,34 Skrb. račun
10. PBZ D.D. 29.425 0,29 Osnovni račun
Ukupno: 83,28

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

Ode INA danas poštom. Teška odluka. Tko zna, možda poštari zakažu pa ostane u portfelju.

UPOMOC!
Da li mi molim vas netko moze objasniti zasto svi toliko strahuju i zure sa prodajom?
Sto se uopce moze dogoditi, ako MOL preuzme INA-u?
Nije mi jasno zasto bi dionicama vrijednost trebala pasti, nakon preuzimanja od strane MOL-a?
Nije li logicno da MOL nastoji zadrzati vrijednost firme koju preuzme?
Ja sam totalni amater i nista ne razumijem, ali mi se cini logicno da bi se sve trebalo nakon nekog vremena stabilizirati i ne razumijem cemu panika. INA nije nekakav apstraktni idejni pojam, vrijednost cijele firme nije u imenu i slicno, nego valjda u materijalnim dobrima, kojima raspolaze. Ne cini mi se da je potrosnja proizvoda INA-e nekakva prolazna moda, niti da se odjednom moze pojaviti konkurencija koja ce po znatno nizim cijenama prodavati iste stvari, kao sto je slucaj u telekomunikacijama, IT industriji i slicnim granama, koje su jako podlozne trendovima. Zato nikako ne razumijem paniku koja je nastala, kao da je otkrivena nova planeta puna nafte, pa sad odjednom nista cime se INA bavi nema nikakvu vrijednost. Hvala na paznji, nadam se da ce mi netko odgovoriti 🙂

Konkurencije ima i te koliko i ona nikad ne spava. Primjer jedan: Izgubiti će se uskoro naj veće izvozno tržište kada proradi rafinerija u B. Brodu.
[/quote]

I na osnovu toga se moze ocekivati da ce dionice INA-e padati nepovratno?

Quispiane i ja sam početnik kao i ti. Također sam i ja načuo nešto oko rafinerija u B.Brodu + u inu nije dugo ulagano, rafinerije su koma, treba ih modernizirat…. kada tome dodaš krizu u USA i šire, pa naše paničare vrlo ti je vjerojatno da će cijena pasti bar na neko vrijeme.
Ja ću izaći iako sam kupovao po 3150, doduše prosjek mi diže frend iz ine od kojeg sam dokupljivao ali i to mi je tek da pokrpam minus sa par tisuća plusa. Također će i svi koje znam bez obzira na +/- (nitko nije u minusu većem od 30000kn) i neki brokeri izaći.

Ak kaj padne opet ulazim, a ak ode gore kapa dolje i svaka čast svima koji su imali mu.. i ostali. Ja ih nemam.

Quispiane i ja sam početnik kao i ti. Također sam i ja načuo nešto oko rafinerija u B.Brodu + u inu nije dugo ulagano, rafinerije su koma, treba ih modernizirat…. kada tome dodaš krizu u USA i šire, pa naše paničare vrlo ti je vjerojatno da će cijena pasti bar na neko vrijeme.
Ja ću izaći iako sam kupovao po 3150, doduše prosjek mi diže frend iz ine od kojeg sam dokupljivao ali i to mi je tek da pokrpam minus sa par tisuća plusa. Također će i svi koje znam bez obzira na +/- (nitko nije u minusu većem od 30000kn) i neki brokeri izaći.

Ak kaj padne opet ulazim, a ak ode gore kapa dolje i svaka čast svima koji su imali mu.. i ostali. Ja ih nemam.

Del-Boy, puno ti hvala na odgovoru! Polako mi se stvara slika 🙂 A sto je motiv MOLu za preuzimanje? Uklanjanje konkurencije? Da li je njima veca dobit ovako, nego imati INA-u kao konkurenciju? Da li je njima INA konkurencija? Ispricavam se na totalnom neznanju :/ Danas je Linic (ako se ne varam?) na radiju 101 govorio o tome kako je navodno prije pet godina MOL potpisao sa HR vladom dogovor o ulaganju, ali navodno do sada nisu nista ulozili…

ne prodajite INU po ovoj cijeni,MOL je do sada skupio samo 140 000, od ponedjeljka će morati kupovati na burzi

ne prodajite INU po ovoj cijeni,MOL je do sada skupio samo 140 000, od ponedjeljka će morati kupovati na burzi

Šta su vas kolega angažirali da kupujete za Mol? [sealed]

možeš ti to malo elaborirati?
– nagovaraš nas da ne prodamo a vrlo vjerovatno će cijena već u ponedjeljak pasti desetak %. ili nam ti garantiraš da neće?
– zašto misliš da MOL uopće želi veći % od ovog koji će imati na kraju javne ponude i da će kupovati na burzi kad će mu prodati praktički svi veći igrači a vlada će svoje dionice ili prodat ili čendžat s MOLom? što ćemo mi s našim dionicama nakon toga? MOL ih sigurno neće više kupovati godinama

prodali smo za šaku EUra svoju slobodu, ponos i samostalnost .....amen

Čovječe, o čemu ti pričaš? Priča s INA-om je završena nakon odluke fondova da će prodati. Treba uzeti lovu i prebaciti se u druge dionice. Pogledaj samo na što liči sada kupnja INE kad su se mirovinci povukli:

Kupnja – INA-R-A
27 2.680,00
6 2.611,23
20 2.300,00
80 2.220,00
100 2.210,00

Prodaja – INA-R-A
22 2.737,00
29 2.740,00
91 2.750,00
80 2.758,90
24 2.759,00

dan je pametniji od noći!

dan je pametniji od noći

Eto vidi se zašto je povoljnije prodavati MOL-u nego prodati na burzi, jer na burzi jedva čekaju da sruše cijenu……

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

KUPNJE – INA-R-A

15.667,38 6 2.611,23
46.000,00 20 2.300,00
177.600,00 80 2.220,00
221.000,00 100 2.210,00
487.200,00 232 2.100,00
198.000,00 99 2.000,00
29.258,55 15 1.950,57
7.600.000,00 4.000 1.900,00

Kupnja na nasoj nalikvidnijoj dionici.. [bye]

CASH, ZVZD, ATPL, LEDO, PTKM, MRSK. Hic Rhodos, hic salta !!!!

New Report

Close