Na sto konkretno to mislite ?
[/quote]
Mislim da bi se u srijedu trebao izjasnit braniteljski fond.
Razgovarao sam sa nekim Ininim djelatnicima. Svi kažu da neće prodat i da im je to investicija za budućnost. Ja ću sačekat odluku BF. Ako oni prodaju. Mol sa Vladom ima 51% I situacija je više-manje jasna. U tom slučaju očekujem da će cijena dionice past i svi koji nisu dugoročni investitori. mislim da bi trebali prodat.
Nisam iz Zg. pa me zanima dali nalog (KA-POP) treba stići u SDA zaključno s 3. 10. ili je dovoljno poslat preporučenu pošiljku sa krajnim navedenim datumom?
Ako MOL nije do sada sakupio više NEĆE NI U OVIH PAR DANA!!!!!!
Njegova podcjenjivačko postavljanje SKUPO ĆE GA KOŠTATI!!!!!!!!!!!!!!!!! [thumbsup]
Oče oče, i to puno puno više. A BF koji je pod kreditom bi morao prodati dio, sve vjerojatno neće.
Ima li neko još RBA kredit na INI?
Oni su bili stavili založno pravo na dionice i to jedno koje je isteklo 22.09.2008 i drugo koje ističe 21.11.2008.
Na obavijesti od SDA na obje stavke stoji 0 dionica.
Ako neko zna što je bilo pod stavkom 22.09. bio bi zahvalan na informaciji.Može i na PM. Bio sam u RBA i tamo ne možeš dobiti suvislu informaciju.
Puno jasnija situaciju od trenutnih kalkulacija, u srijedu, 01.10. nakon 16h,.
Na sto konkretno to mislite ?
[/quote]
Usporediti stanje na bidu utorak i srijedu. Ukoliko u srijedu bid ne pada, dobar indikator za ubuduće. U srijedu BF odlučuje. Prema onome što se može između redaka zaključiti, velika vjerojatnost da će izraziti nezadovoljstvo cijenom Mola, ali zbog likvidnosti i daljnje isplate udjeličara prodaju 1-2% dionica.
[/quote]
Ja li kome jasno zbog čega je BF u utorak kupio 400 dionica INA-e ?
zašto misliš da ih je kupio? postoje i drugi načini stjecanja dionica
3. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D. 700.400 7,00 Skrb. račun
Nevjerovatno. Istina. Neka poruka?
Vjerovatno zato jer su u utorak mogli uzeti nekakvih par postotaka na tih 400 komada, u roku od 20-ak dana prihvacanjem MOL-ove ponude za novokupljene dionice, sta je astronomski prinos za nekog ko to inace drzi u novcanim zapisima 🙂
A mozda ce prihvatiti i ponudu za veci dio dionica, sta im definitivno ne bi bilo glupo, s obzirom na jedinstvenu priliku da pojacaju stanje likvidnih sredstava na nekakva ozbiljniji postotak, jer sigurno ce im trebati za isplatu branitelja.
Vjerovatno zato jer su u utorak mogli uzeti nekakvih par postotaka na tih 400 komada, u roku od 20-ak dana prihvacanjem MOL-ove ponude za novokupljene dionice, sta je astronomski prinos za nekog ko to inace drzi u novcanim zapisima 🙂
A mozda ce prihvatiti i ponudu za veci dio dionica, sta im definitivno ne bi bilo glupo, s obzirom na jedinstvenu priliku da pojacaju stanje likvidnih sredstava na nekakva ozbiljniji postotak, jer sigurno ce im trebati za isplatu branitelja.
Čini se da dečki prodaju svoje MOL-u i još su upiknuli desetak milja kuna dodatno.
Pa jel vam nije bolje prodati inu gde ste u zaradi i kupiti hrpu drugih dionica koje su pale 2-3 puta te tako ostvariti puno vece prinose na svoj kapital?
A gdje imaju garanciju da će zaraditi na drugim dionicama? Što ako se nastavi kriza u Americi i u svijetu, unatoč onom "spasonosnom" paketu? Može cijelo naše tržište završiti 20% u plusu za mjesec dana, ali isto tako može završiti i u minusu.