INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Sve što sam ja rekao i dalje stoji…i briga me ako me više nikad ne odmoderirali…samo kako će to vama pomoći?? [tongue]

mogu tu neki trubiti o zlim fond managerima…koji su kao lovac luka na čeki s optikom [lol]
pa većina tih momaka radi još do kraja godine, a onda ide cipelica u njihova debela dupeta jer su po 50% u minusu…bolje bi im bilo da čeku naprave na mojposao.net [lol]

no da se vratim na temu, guši nas nelikvidnost…da ne interveniraju OMFovi bilo bi već krvi do koljena…
međutim ono što je po meni vrlo indikativno je kontinuirano iskrcavanje na likvidnim near prime i sub prime dionicama koje traje i traje i traje…ogromni volumeni na viru, thnk, lrh, atpl, ingr i slićne uz rušenja cijene bez kriterija, govore da je OIFovima voda već došla do grla i sada rasprodaju svoju srebrninu…dionice za koje su mislili da će im godinama donositi stabilan rast…

e sada kak već izreka kaže, bog je često pravi šeret pa na strmini doda teret [lol]
Roha je povukao monetarne poteze koji će značiti još manje slobodnog keša na tržištu…na taj način zaštit će bankarski sektor…ali o TK nema tko da se brine, tako da ćete vi opet fasovati…naime banke će potrebne rezerve namaknuti povlaćenjem love upravo iz fondova i TK tržišta…jer je to u trenutnom sranju jedina ispravna odluka…napominjem da banke barataju tuđom lovom i ne smiju biti kao vi sklone preuzimanju bevjerojatnih rizika…

Molim konkretan odgovor.Svaki mali dioničar proda svoje 24 dionice Ine i dobije 67.200 kuna,ukoliko ima taj jedan paket.I onda što?Kupi neke druge dionice?Koje?Koje su to dionice bolje od Ine da je svi prodamo,pa da kupimo te bolje?Na ovo pitanje dosada nitko nije dao konkretan odgovor…Pa eto – odgovorite! [huh]

Molim konkretan odgovor.Svaki mali dioničar proda svoje 24 dionice Ine i dobije 67.200 kuna,ukoliko ima taj jedan paket.I onda što?Kupi neke druge dionice?Koje?Koje su to dionice bolje od Ine da je svi prodamo,pa da kupimo te bolje?Na ovo pitanje dosada nitko nije dao konkretan odgovor…Pa eto – odgovorite! [huh]

U ovome trenutku bilo koju dionicu da kupiš bolja ti je od INE.

P/E 20 INA a pogledaj koliki P/E ima ATP, INGR, IGH i da ti ne nabrajam evo ti link

Vaš link

SVE ŠTO JE DANAS SKUPO SUTRA ĆE BITI JOŠ SKUPLJE A BITI ĆE VAM JEFTINO?????????

Šta misliš kolika bi cijena INE bila na tržištu da nije ponude MOLA.

Ja mislim sigurno ne preko 2000 kn

P/E 20 INA a pogledaj koliki P/E ima ATP, INGR, IGH i da ti ne nabrajam evo ti link

Vaš link
[/quote]

atpl može imati i p/e 2, samo lud bi mogao ici u nju u ovoj situaciji, bulker sektoru se crno piše! tamo je raspad sistema, americki brodari opet po 15 % u minusu

Vaš link
[/quote]

atpl može imati i p/e 2, samo lud bi mogao ici u nju u ovoj situaciji, bulker sektoru se crno piše! tamo je raspad sistema, americki brodari opet po 15 % u minusu
[/quote]
Tema je kriva i moderator će nas vjerovatno brisati ali ti moram napomenuti da si potpunu u krivu i da slabo pratiš brodarski sektor jer potražnja za bulkerima je svaki dan veća a sada dolazi zima pa će potražnja biti još veća.

Ja ne tvrdim i siguran sam da dionica INE nije predcjenjena ali ja govorim o trenutnom stanju na tržištu u kojem je dionica INE apsolutni pobjednik jer dok su druge dionice izgubile i do 100% vrijednosti INA je čvrsto stajala na ovoj cijeni i po meni svaki pametni investitor bi je trebao zamjeniti za nešto po osobnom izboru što bi moglo donijet nekakav prinos.

Ja osobno smatram da INA neće puno više od ove cijene

Vaš link
[/quote]

[/quote]
Tema je kriva i moderator će nas vjerovatno brisati ali ti moram napomenuti da si potpunu u krivu i da slabo pratiš brodarski sektor jer potražnja za bulkerima je svaki dan veća a sada dolazi zima pa će potražnja biti još veća.

Ja ne tvrdim i siguran sam da dionica INE nije predcjenjena ali ja govorim o trenutnom stanju na tržištu u kojem je dionica INE apsolutni pobjednik jer dok su druge dionice izgubile i do 100% vrijednosti INA je čvrsto stajala na ovoj cijeni i po meni svaki pametni investitor bi je trebao zamjeniti za nešto po osobnom izboru što bi moglo donijet nekakav prinos.

Ja osobno smatram da INA neće puno više od ove cijene
[/quote]

ovako , ina nece, treba ju prodati ali na brodarima ce se dogoditi kataklizma!

Svatko treba sam razmisliti i viditi di mu je pametno ulažiti novce koji su dobro oplođeni kupnjom INE.

Svatko treba sam razmisliti i viditi di mu je pametno ulažiti novce koji su dobro oplođeni kupnjom INE.

sad ces dobit puno jedinica [bye]

Vaš link
[/quote]

[/quote]
Kolega slažem se za atpl..a ina ce najvjerojatnije i padati, ha tko to više i može znati

No svakako bih izbjegavao napuhance poput ingr i lkpc, to svakako, ina je ipak zicer bila, tko je imao inu nije mogao izgubiti, lkpc i ingr su sasvim suprotna prica, a i dno im se još ne vidi.

Ovaj post je posvećen onima koji još nisu prodali INU …

Svima onima koji neznaju što bi sa novcem od prodaje INE savjetujem da kupe KOEI koji je najviše nahebo u ovoj skrupoloznoj korekciji…. [lol]

p.s. ajde možda i Magmu…. [shocked]

na 4300 sve prodajem...

Vaš link
[/quote]

@Sampras

Novac od MOL-a trebao bi onima koji prihvate ponudu sjesti na račun mislim do 17.10. To je otprilike za 24 dana, jako kratak vremenski period. Fondovi su do sada već sigurno odlučili da li će ostati u INA-i ili će izaći. Isto tako odlučili su što će napraviti s novcem ako izađu. Nadalje, većina fondova, osobiti mirovinci posjeduju veliku količine casha. Drugim riječima oni već sada mogu kupovati dionice.
1) Koji je razlog, po tvom mišljenju, što dionice navedenih firmi ne rast samo 20 dana prije nego što će stići novci od MOL-a ? Mislim ako su fondovi odlučili izaći iz INA-e i kupiti neke druge dionice onda bi već morali početi kupovati te druge dionice. Casha imaju, šta čekaju, da MOL isplati male investitore pa da se nabidavaju s njima?
2) Praćenjem SDA TOP 10 u posljednjih tjedan dana možemo vidjeti da OIF-ovi (barem veći) kupuju dionice INA-e, a prodaju većinu drugih. Kako to objašnjavaš ?
3) PBZ Invest je prodao 11000 ATPL trezoru prošli tjedan. Dakle 0 velikih investirora je pokazalo interes da kupi ovu dionicu na cijeni od 1950 Kn. Kako je to moguće 20 dana prije nego što će doći do masovnog pretovaranja iz INA-e u druge "podcijenjene" dionice ?

Ja ne kažem da je scenario koji ti prizivaš nemoguć, samo previše je elemenata koji mu ne idu u prilog.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

New Report

Close