INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

po meni članku u Večernjaku samo još fali potpis: sponsored by Mol!

Mislim stvarno bi volio znati od kud joj procjena da će biti prodano 20-25% dionica??? I to još kaže barem!!!!
Da nije i Snježana pitala onu iz Đurine emisije??
I kako još kaže, dionica Mola nikad nije bila jeftinija!! Šta da?!!!!!!!!!

Puca mi špica! Dok Mol i meni ne ubaci koju pinku ja ne pljujem po Ini!!!
Ajmo ponude na PM! [huh]

Kad se sretnu osoba s novcem i osoba s iskustvom: Osoba s iskustvom ode sa novcem, a osoba s novcem ode sa ...

MOLu je dosta 6% da postane većinski vlasnik.

Dugoročno znači što će OMF kupovati umjesto INA-e?

Kod nas HT, ERNT, ATPL,…
Vani isto ima jako jeftinih bombona, pa čak i ako hoćeš u naftnom sektoru (bez prodaje plina ispod nabavne cijene).
[/quote]

Nevolim ovo raditi, ali moram da ne bi netko proletio na ovo navlačenje i izgubio novce. NIkada, ali nikada nisam išao na forum drugih dionica i nagovarao ljude da bi nešto prodali kako bi kupili dionicu koju ja posjedujem. Pogotovo to ne bi napravio kada znam da je istresanje nekog velikog fonda u toku.

Prošli tjedan je PBZ invest prodavao ATPL svima, uključujući mirovincima. Nitko, ali baš nitko nije htio uzeti. Onda je trezor morao kupiti 11000 komada (5000 na 2000Kn i 6000 na 1950 Kn). PBZ Invest se i dalje nastavlja istresati na ovoj dionici. Promjene stanja na INA-e i ATPL možete naći na http://www.mojedionice.com.

Ovo nije poziv da kupite ili prodate bilo koju od navedenih dionica. Ovo je poziv da se sami informirate o transakcijama koje vam se ovdje predlažu.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Pa tko danas uopće doživljava Mlinarevićku kao ozbiljnog analitičara, pogotovo nakon gostovanja u "Otvorenom" sa Samodolom proljetos, kada smo je vidjeli u punom "sjaju".

Ljudi brzo brzo prodajte!!!!!
Nevalja to ništa! Kakva Ina?!
Dobio sam vijest da se od sutra svi ljudi planiraju prestati voziti u automobilima(svi na bicikle navodno), grijati će se i kuhati samo paljenjem starog namještaja, industrija se gasi, a Mol će valjda sve Inine pogone, zgrade, benzinske postaje i dr. zapaliti čisto za zahebu male dioničare koji su odlučili zadržati svoje pakete.
Koliko čujem njima nije do zarade već su samo nekom htjeli uvaliti novce.Valjda Mađarima pare netrebaju pa su našli nas Hrvate da nam uvale silne eure!
Ja bi to odmah sve riješio.

Uostalom ionako ćemo svi po ispalti dionica kupiti Atlansku i HT po kunu za dionicu!
Nemojte biti glupi i riješte se tih problema što prije. PRODAJTE!!!
brzo BRZO [lol]

Kad se sretnu osoba s novcem i osoba s iskustvom: Osoba s iskustvom ode sa novcem, a osoba s novcem ode sa ...

Kod nas HT, ERNT, ATPL,…
Vani isto ima jako jeftinih bombona, pa čak i ako hoćeš u naftnom sektoru (bez prodaje plina ispod nabavne cijene).
[/quote]

Nevolim ovo raditi, ali moram da ne bi netko proletio na ovo navlačenje i izgubio novce. NIkada, ali nikada nisam išao na forum drugih dionica i nagovarao ljude da bi nešto prodali kako bi kupili dionicu koju ja posjedujem. Pogotovo to ne bi napravio kada znam da je istresanje nekog velikog fonda u toku.

Prošli tjedan je PBZ invest prodavao ATPL svima, uključujući mirovincima. Nitko, ali baš nitko nije htio uzeti. Onda je trezor morao kupiti 11000 komada (5000 na 2000Kn i 6000 na 1950 Kn). PBZ Invest se i dalje nastavlja istresati na ovoj dionici. Promjene stanja na INA-e i ATPL možete naći na http://www.mojedionice.com.

Ovo nije poziv da kupite ili prodate bilo koju od navedenih dionica. Ovo je poziv da se sami informirate o transakcijama koje vam se ovdje predlažu.
[/quote]

definitivno nisi u pravu…ATPL je odlična kupovina u ovom trenutku i po ovoj cijeni…trezor je kupio jer to zna a i nije mu problem iskeširati 11.000 komada….. da baš nitko nije želio kupiti to je bedastoča koju si lupio napamet…ja bih samo spomenuo promet od 150 milijuna kuna u ATPL u svega mjesec dana….pogledaj malo promete pa tek onda razmisli prije nego bubneš ovakvu glupost o tome da nitko ne želi kupiti ATPL …
ne nagovaram nikoga na kupovinu iste ali tvrdim da je jedna od boljih prilika na našem tržištu, naravno ima ih još i to ne sporim…ali nije fer pljuvanje po jednoj od perjanica naše burze…

Ljudi brzo brzo prodajte!!!!!
Nevalja to ništa! Kakva Ina?!
Dobio sam vijest da se od sutra svi ljudi planiraju prestati voziti u automobilima(svi na bicikle navodno), grijati će se i kuhati samo paljenjem starog namještaja, industrija se gasi, a Mol će valjda sve Inine pogone, zgrade, benzinske postaje i dr. zapaliti čisto za zahebu male dioničare koji su odlučili zadržati svoje pakete.
Koliko čujem njima nije do zarade već su samo nekom htjeli uvaliti novce.Valjda Mađarima pare netrebaju pa su našli nas Hrvate da nam uvale silne eure!
Ja bi to odmah sve riješio.

Uostalom ionako ćemo svi po ispalti dionica kupiti Atlansku i HT po kunu za dionicu!
Nemojte biti glupi i riješte se tih problema što prije. PRODAJTE!!!
brzo BRZO [lol]

nije problem da INA ne vrijedi nego trenutno za dionicu INE možemo dobiti 2800 kuna sigurnih i nitko ne nudi više… pametno je uzeti tih 2800 kuna , u budućnosti dobiti i razliku ako Mol ponudi više i lijepo pričekati i pogledati što će se dešavati sa cijenom … već danas si je mogao kupovati ispod 2800 kuna a ako padne cijena na 2200 koliko bi bila da nije ove ponude lijepo je ponovo kupiš ako si uvjeren da je isplativo i imaš umjesto 24 dionice recimo 30…eto nitko te ne nagovara da trošiš na neki HT ili ATPL nego lijepo ponovo kupiš INU i sada imaš malo više dionica ….
ako kojim slučajem cijena ostane ista kupiš si ponovo 24 komada a imaš i osiguranu nadoplatu od MOLa ako se slučajno predomisli pa ponudi 2801 kn….
[bye]

imam ja rješenje za vas rvate i za inu
fino se vi prebacite na cipelcug i bacikle i one električne motorine pa nemojte madjarima ostavljati za gorivo kad bu to njiova firma
i stvar rijesena

osim toga ima i drugih crpki u rh
pa onda vi koji bas morate ici svaki dan do birtije autom i tamo lokati pivulju il do kladionice da nekaj zaradite kupite gorivo kod drugih a ne kod stranaca

pa bu mol propal i priča riješena

ne vidim u čem je problem

Postanite Eu-robovi

kolege u ponedeljak dragičević i samodol drže predavanje na EFZG u dvorani 3, 12h.
dvorana ima smao jedan izlaz i ne mogu nikud pobjeć.

tekst nije preporuka za linč na spomenutu gospodu.

Kod nas HT, ERNT, ATPL,…
[/quote]

[/quote]

Trsio sam INA (3 paketa) i kupio ATPL. ATPL će na koncu 3Q prikazati neto dobit u FI od app. 160 miljuna dolara, a pogledaj marketcap jedne i druge firme. Ma svi će što prodaju INA u HT, Adris i ATPL i to baš tim redom, gdje bi to drugo na ovoj plitkoj burzici. Na ovoj razini ATPL će imati dividendu 10% za 2008, nema banke što će ti to ponuditi, jer bi svi sad u keš.
Inače, nakon preuzimanja, tko bi to i iz kojih razloga branio cijenu INA, možda sam kratkovidan ali ga ne vidim, da nije bilo ponude Mola sad bi bila koo 2000.

Fondovi će ipak prodati Inine dionice Mađarima
Autor Snježana Mlinarević

Ante Samodol želi osigurati lakši život direktoru Zagrebačke burze Robertu Motušiću
Ante Samodol želi osigurati lakši život direktoru Zagrebačke burze Robertu Motušiću
Foto: Antonio Bronić

U Središnjoj depozitarnoj agenciji (SDA) sve se više pohranjuju dionice Ine za prihvat ponude MOL-a. Taj proces ipak nije masovan jer je danas pohranjeno tek oko 20.000 dionica, što je simbolična količina.

Naime, potencijalno je u prodaji kod malih i velikih dioničara 3,016.447 dionica, što znači da je, barem zasad, raspoloženje za prodaju minimalno, ni jedan posto dionica nije pohranjen. Do roka, a to je 3. listopada, ima još vremena, pa ako se trend promijeni, SDA će se početi puniti dionicama velikom brzinom.

Nema promjena
Nezadovoljstvo MOL-ovom ponudom od 2800 kuna po dionici plebiscitarno je kod svih dioničkih skupina. Podgrijavane su nade da će se pojaviti konkurentska ponuda OMV-a, što se nije dogodilo, a ni MOL pod pritiskom domaće dioničke javnosti, nije ustuknuo i 10 dana prije isteka javne ponude nije želio povisiti cijenu dionica.

Tako se razvoj događaj okrenuo protiv dioničara, što ne bi bilo najgore da se u međuvremenu nije rasplamsala svjetska financijska kriza. Naše tržište dionica u ovoj godini, a posebno u posljednjih 20-ak dana, proživjelo je veliku dramu, drastičan pad dionica i desetkovanu likvidnost na burzi.

Veliki dioničari, investicijski fondovi, Fond branitelja, mirovinski fondovi prije najnovije erupcije krize zauzeli su stav da neće prodavati dionice. Kriza i perspektiva tržišta bez novoga kapitala potpuno je sumorna pa se čini da će veliki promijeniti odluku i pohrliti MOL-u. Kada oni to učine, ili daju signal da će to napraviti, i mali dioničari, barem dobar dio njih, slijedit će velike ulagače.

Takav scenarij osigurava MOL-u odličan rezultat i otkup barem 20 ili 25 posto dionica od oko 30 posto raspoloživih. MOL-u je u ovom slučaju financijska kriza došla kao naručena.

Dobra prilika
Drugi partner u priči oko Ine, hrvatska Vlada, ne poduzima ništa da i ona u krizi profitira. Ako je već odlučila privatizaciju Ine zatvoriti zamjenom državnih dionica Ine za MOL-ove, onda je prilika da to uradi sada ili barem da pokrene taj proces.

Dionica MOL-a nije nikad bila jeftinija, danas se kretala oko 15.000 forinti. Najviša razina MOL-a bila je 32.000 forinti u vrijeme bitke OMV-a i MOL-a, a po toj cijeni mađarska kompanija kupovala je svoje trezorske dionice.

Nije valjda da će Vladini pregovarači čekati dok se MOL ne vrati na te visine? Tisućama malih dioničara trebaju hitni i odlučni pregovori s mađarskom stranom. Tržišna kapitalizacija Ine iznosi 3,9 milijarda eura, MOL-a 6,8 milijarda eura, a cijena dionice 390, odnosno 62 eura.

Burza je kocka, ma koliko mi šutjeli o tome........

Nešto se kuha

BUDIMPEŠTA – Austrijski OMV nakon neuspjeha neprijateljskog preuzimanja mađarske naftne kompanije MOL, prodao je 9,6 posto MOL-ovih dionica putem dogovora za kojeg analitičari procjenjuju da će indirektno povećati njihov utjecaj.

MOL je objavio OMV-ovu izjavu u kojoj stoji da su prodali 10 milijuna MOL-ovih dionica njemačkoj Bayerische Hypo- und Vereinsbank putem repo ugovora.

Time se OMV-ov udio u MOL-u smanjio sa prijašnjih 21,3 posto na 11,7 posto. No MOL-ov ograničava ostvarivanje prava glasa na 10 posto, a sa 10 postotnim udjelom koji je sada u vlasništvu Bayerische Hypo- und Vereinsbank moći će povećati svoj utjecaj na skupštini dioničara ukoliko ih podupre banka i drugi dioničari.

"Kod odluka za čije se donošenje zahtjeva tročetvrtinska većina ovo može biti važno“, izjavio je Jozsef Miro, analitičar Erste Banke.

"MOL će vjerojatno tada izjaviti kako OMV i Bayerische zajednički djeluju te da se 10-postotni limit odnosi na njih, što će dovesti do pravne debate – u svakom slučaju ovo je dobra vijest za cijenu MOL-ovih dionica“, dodao je.

OMV je početkom kolovoza opozvao 23 milijarde dolara vrijednu ponudu za MOL, proglasivši uvjete EU preteškim. U obrani od preuzimanja koju je MOL označio neprijateljskom, mađarska je kompanije kupila veliku količinu svojih dionica posudivši ih mađarskim bankama OTP i MFB.

„Ključna razlika između tadašnjeg i sadašnjeg repo ugovora je ta što je OMV taj koji želi preuzeti kontrolu nad MOL-om,“ izjavio je Miro.

OMV-ova ponuda iznosila je 32.000 forinti po dionici MOL-a, dok se jučer uz rast od 2,7 posto dionicama MOL-a trgovalo po 15.400 forinti.

http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/energetika/omv-prodao-polovinu-udjela-u-mol-u,26130.html

New Report

Close