INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Stojić: MOL će se nakon javne ponude usmjeriti na burzu

Business.hr
23.09.2008 14:32
Pročitaj komentare(1)
Diskutirajte o ovoj temi na forumu ({PostCount})
Ocijenite članak(0)
[1] [2] [3] [4] [5]
Već ste ocijenili ovaj članak!
Hvala na ocjeni. Rezultati se ažuriraju svake 3 minute.

„Ne izgleda izvjesno da će MOL uspjeti krozu javnu ponudu skupiti 6 posto udjela u Ini“, ustvrdio je za Reuters analitičar Hypo Alpe Adria banke Hrvoje Stojić, koji upozorava na nezadovoljstvo među dioničara visinom ponude.
Vezane vijesti"Mol neće povećati ponudu jer je Vlada jasno pokazala da želi Mol za vlasnika Ine"

Stojić međutim očekuje da će MOL svoj interes usmjeriti na burzu, i da će potrebnih 6 posto, koliko im treba da uz Vladinih 19 posto, steknu kontrolu nad Inom.

MOL-ova ponuda od 2800 kuna definirala je vrijednost prve hrvatske naftne kompanije na 28 milijardi kuna, odnosno 5,76 milijardi dolara.

Jel mi se čini il je to stala k/p na INI???
Ili mi se investor zamrznuo?

nema predaje!!!!!!!

ako prihvatim ponudu MOL-a po 2880 a naknadno se javi netko s kontraponudom po 3200 koliko ću dobiti po dionici 2800 od Mola ili 3200 bez obzira na prihvat cijene od 2800?

A mozda ce i Sanader zajedno sa nekim od predstavnika MOL-a najaviti povecanje cijene i na taj nacin saprati ljagu sa svog imena ( u dnevniku recimo).

ništa novo, prepričavanje iz šupljeg u prazno, dobro da nije rekao analitičar HAAB-a da je fer vrijednost INE 1.200 kuna, taj kada lupeta nikada ne pogodi, jer on pogađam bezveze

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Ljudi moji pričati o socijalnoj cijeni plina kada pola države nema priključak na isti je deplasirano. Kad na plinu ušparaš 100kn na benzinu potrošiš 500 više. Daj nam socijalnu cijenu benzina ko u Iranu pa će mo se grijati u autu. A Dalmatincima plin ni ti ne treba za kućanstvo samo moraju racionalno iskoristiti prirodnu energiju oko sebe. Istina je da to košta ali si onda nezavisan i od Ive i od Putina jer Sunce sija svaki dan bez obzira ko je na vlasti.

who dares, wins

A mozda ce i Sanader zajedno sa nekim od predstavnika MOL-a najaviti povecanje cijene i na taj nacin saprati ljagu sa svog imena ( u dnevniku recimo).

Očito ga nije briga za ljagu jer ima $jaku$ motivaciju da ljagu podnese.

ako prihvatim ponudu MOL-a po 2880 a naknadno se javi netko s kontraponudom po 3200 koliko ću dobiti po dionici 2800 od Mola ili 3200 bez obzira na prihvat cijene od 2800?

A gdje vidiš kontra ponudu

[/quote]

izgleda da smo markko i ja u konobi dobro procijenili da mol neće baš ići sa visokom cijenom i da omv se neće uključiti.

Inače je moguće za vrijeme trajanja ponude i odustati ako si prethodno položio dionice u SDA.

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Tko sada prodaje ispod 2800kn? Mol pa da ljudi pohrle sa prijavom za prodaju ili…?
A što se tiče prodaje na 2800 stavrno je sramotno. Pa kumice na placu se više cjenkaju kada prodaju paradjz, a našima se nešto ponudi i oni kažu može! Bravo specijalci. Pravi ste trgovci.
Ako je Mol ponudio 2800 znači da je spreman ponuditi još i više, a naši papci kažu ‘pa to je ok’. Prodane duše prodaju nešto o čemu ovisi apsolutno sve u državi. Sramota

Teško onome koji gleda, a ne vidi.

[/quote]

izgleda da smo markko i ja u konobi dobro procijenili da mol neće baš ići sa visokom cijenom i da omv se neće uključiti.

[/quote]

Dobro ste procijenili. A ja naivko mislio da u vladi osim sebe vole i ostale sa svoje grude.

New Report

Close