INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ostaje nerazriješen misterij zašto se AZ OMF krcao po 2900,00 i što će sada ako ponuda ostane na 2800,00. Pretpostavljam da uvijek mogu prodati dio, a dio si ostaviti, ali da su (opet) fulali je činjenica. Istina, i ja sam, ali oni su me navukli. [lol]

Pa nije to njihova lova, baš ih briga, računaju na smak svijeta za koju godinu, pa ko će ih onda pitat kak su tržili
[/quote]

Pazi, godišnji prinos na mirovinu nemože biti negativan. Postoji nešto što se zove zajamčeni prinos. Fond svim članovima mora platiti, iz svog džepa, razliku između godišnjeg prinosa i zajamčenog prinos. Kako je AZ, a i drugi MF-ovi, ove godine debelo u minusu, oni će u slučaju da ostane ovako stanje izgubiti masu svoje love.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Ne razumijem zašto očekujete u ovom ciklusu kontra ponudu? Što za nju ne treba proći neko vrijeme, a Samodol je rekao da nema ni teorije za to.

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

U posljednjih tjedan dana clanovi Vlade se nesto previse druze s Rusima. Pitanje koje sam si postavio kako da Sanader natjera MOL da povisi cijenu? U biti on to nemoze napraviti. Sto moze? Moze dati signal Rusima da daju kontraponudu (recimo Lukoil). Sto se dogadja u tom slucaju? MOL ostaje sokiran ali sto drugo moze osim povecati cijenu i uci u licitaciju. Ne kazem da ce se ovako razvijati stvari.
[/quote

Mislim da je relanost drugačija. Mađare uopće ne zanima kupovina na burzi. Oni samo žele zamjenu sa Vladom RH. Ne vjerujem da će biti kontraponude, povećanja ponude od strane Mola. Premalo je ostalo vremena za to. Mirovinci su odigrali da burzi sa ciljem da mali ne prodaju INU na javnoj ponudi.

Svatko ima svoje misljenje medjutim sto je Vlada dobila sa takvim scenarijem? Zasto bi OMF-ovi trosili svoj kapital kako bi pomogli MOL-u?

ROK TRAJANJA PONUDE ZA PREUZIMANJE

Članak 28.

(1) Ponuda za preuzimanje traje 28 dana od dana objave. Rok tra­janja ponude za preuzimanje počinje teći od dana kasnije objave.
(2) Rok iz stavka 1. ovoga članka produžit će se u slučaju objave izmjene ponude za preuzimanje ili objave konkurentske ponude.
(3) U slučaju objave izmjene ponude za preuzimanje rok trajanja ponude za preuzimanje produžit će se za 7 dana.
(4) Krajnji rok trajanja ponude za preuzimanje i konkurentske ponude ne može biti duži od 60 dana od dana objave prve ponude za preuzimanje.

IZMJENA PONUDE ZA PREUZIMANJE

Članak 29.

(1) Izmjena ponude za preuzimanje mora biti objavljena najkas­nije 10 dana prije isteka roka trajanja ponude za preuzimanje

Ponudu za preuzimanje ponuditelj može izmijeniti na način da povisi ponuđenu cijenu i/ili ponudi veći broj zamjenskih dionica. Kada povisuje cijenu, ponuditelj mora ponuđenu cijenu povisiti za najmanje 2%

KONKURENTSKA PONUDA

Članak 30.

(1) Konkurentska ponuda je ponuda za preuzimanje koju, sukladno odredbama ovog Zakona, treća osoba može objaviti samo za vrijeme trajanja ponude za preuzimanje i koja se odnosi na iste dionice ciljnog društva kao i ponuda za preuzimanje.
(2) Konkurentska ponuda za preuzimanje mora biti objavljena najkasnije 10 dana prije isteka roka trajanja ponude za preuzimanje i ne kasnije od 28 dana prije isteka krajnjeg roka od 60 dana iz članka 28. stavka 4. ovoga Zakona.

Ne vidim mjesta trenutno nekim promjenama, iako ništa nije nemoguće.

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Ne razumijem zašto očekujete u ovom ciklusu kontra ponudu? Što za nju ne treba proći neko vrijeme, a Samodol je rekao da nema ni teorije za to.

Pogledajte cijenu INE na burzi – oko 2780. Tko kupuje da bi zaradio 5kn po dionici ako proda MOL-u po 2800?

U posljednjih tjedan dana clanovi Vlade se nesto previse druze s Rusima. Pitanje koje sam si postavio kako da Sanader natjera MOL da povisi cijenu? U biti on to nemoze napraviti. Sto moze? Moze dati signal Rusima da daju kontraponudu (recimo Lukoil). Sto se dogadja u tom slucaju? MOL ostaje sokiran ali sto drugo moze osim povecati cijenu i uci u licitaciju. Ne kazem da ce se ovako razvijati stvari.

Mislim da je relanost drugačija. Mađare uopće ne zanima kupovina na burzi. Oni samo žele zamjenu sa Vladom RH. Ne vjerujem da će biti kontraponude, povećanja ponude od strane Mola. Premalo je ostalo vremena za to. Mirovinci su odigrali da burzi sa ciljem da mali ne prodaju INU na javnoj ponudi.
[/quote]

Mađare možda ne zanima kupovina na burzi ali ne vjerujem da im je samo do zamjene dionica sa Vladom. Šta bi time dobili ; 44 % vlasništva umjesto 25 % , potrebno im je još min 7 %. Kako će doći do tih 7 % ? Da li preko BF-a ili preko mirovinskih fondova ? To je ključno pitanje ?

[/quote

Svatko ima svoje misljenje medjutim sto je Vlada dobila sa takvim scenarijem? Zasto bi OMF-ovi trosili svoj kapital kako bi pomogli MOL-u?
[/quote]

Nisu OMF-ovi pomogli MOL-u , čak suprotno jer da nisu kupovali po 2800 i više kn puno , puno više dioničara bi već prihvatili ponudu MOL-a od 2800 kn.

da je samodol rekaokako poruka stize, ja bih mislio da nece doci…tako da do njegovog misljenja ne drzim. sto on kao predstavnik hanfe uopce ima špekulirati ima li ili nema sanse za novu ponudu. to je isto na neki nacin utjecanje na trziste…opcenito govoreci hanfa je takva kakva je… [lol] [lol] [lol]

"Day after yesterday"

[/quote

[/quote]

Zašto INA nije spustila cijenu goriva kada je nafta pala ispod 100 dolara? Vjerojatno da bi više zaradila Madžarima, opet zašto?

Surround all arround when it hits the ground

Ali činjenica je da je opet veliko ukrcavanje na INI

da je samodol rekaokako poruka stize, ja bih mislio da nece doci…tako da do njegovog misljenja ne drzim. sto on kao predstavnik hanfe uopce ima špekulirati ima li ili nema sanse za novu ponudu. to je isto na neki nacin utjecanje na trziste…opcenito govoreci hanfa je takva kakva je… [lol] [lol] [lol]

treba ga prijaviti hanfi

Bez straha, pohlepe i sentimenta.

3100 kn Mol nudi.

New Report

Close