Ako je Samodol izjavio da nema teorijske šanse za povećanje ponude/cijene zašto onda kupuješ?
Mozda me nije briga za to sto netko govori a pogotovo takav kojeg si naveo.
Razumijem da te nije briga, ali bitno je to da se tako nešto ne izjavljuje bez razloga, samo zato.
Jer da bi netko dao ponudu, to nije proces od sat vremena pisanja teksta, barem ne bi trebao biti.
Nešto mi govori da ova stvar sa INA-om ne može proći bez kontra ponude bilo koje od suprostavljenih naftnih kompanija. OMW nitko ne sprečava da daju ponudu veću od Mađara npr. 3000 i da ih MOL naknadno nadlicitira na npr. 3200. Šta sa time dobivaju? Ako im prođe ponuda od 3000 kupili su INA-u po nekoj razumnoj cijeni, a ako budu nadlicitirani onda su prisilili MOL da plati više i tako ga financijski iscrpili za neki drugi obračun. Sada je sve pitanje tajminga i do kada je zadnji rok za eventualnu kontra ponudu koja napominjem još jednom u opće ne mora biti realizirana. OMW se ne mora skrivati iza toga da je prodaja INA-e ne transparentna. Daj ponudu pa onda pričaj o ne transparentnosti. Inače danas je u HR ruski ministar za vanredne situacije i pregovara se novom ugovoru za isporuku plina INA-i jer stari ističe 2010. Sve to ni je bez vraga.
Zanima me samo da li netko zna kada je zadnji rok za kontra ponudu?
danas je zadnji rok
danas je zadnji rok
rekli su da ce mozda biti repasaž ali navodno
Ja si mislim da je zadnji rok za Mađare ali ne i za kontra ponudu. Nigdje to decidirano nisam vidio. Možda i griješim, tko zna.
Ako je Samodol izjavio da nema teorijske šanse za povećanje ponude/cijene zašto onda kupuješ?
Mozda me nije briga za to sto netko govori a pogotovo takav kojeg si naveo.
[/quote]
kolega nikada ne bih rekao cak ni pod cijenu da me muce u ausvicu ili da mi neko kaze da bu crobex na 2750 da ste vi tako iskljucivi covjek
evo moram priznati da sam do sada sa radoscu pratio Vase pisanje i odusevljenjem i nestrpljivosću cekao svaki Vas novi osvrt ili post ali ovo se stvarno nisam nadao
enivej i dalje cu Vas rado citati
pofuk
je istina ja nisam imao muda odnosno glup sam 100%,odnosno mozak dobro radi ali tijelo ga nije htjelo poslusati.nema mi druge nego kaziprst odrezati jer za nista ne sluzi [cry]
[/quote]
ah nista ,onda pokusajte koristitit srednji prst kao ja
znam da je malo nepristojno ali nuzda coveka natera na sve
pofuk
U posljednjih tjedan dana clanovi Vlade se nesto previse druze s Rusima. Pitanje koje sam si postavio kako da Sanader natjera MOL da povisi cijenu? U biti on to nemoze napraviti. Sto moze? Moze dati signal Rusima da daju kontraponudu (recimo Lukoil). Sto se dogadja u tom slucaju? MOL ostaje sokiran ali sto drugo moze osim povecati cijenu i uci u licitaciju. Ne kazem da ce se ovako razvijati stvari.
U posljednjih tjedan dana clanovi Vlade se nesto previse druze s Rusima. Pitanje koje sam si postavio kako da Sanader natjera MOL da povisi cijenu? U biti on to nemoze napraviti. Sto moze? Moze dati signal Rusima da daju kontraponudu (recimo Lukoil). Sto se dogadja u tom slucaju? MOL ostaje sokiran ali sto drugo moze osim povecati cijenu i uci u licitaciju. Ne kazem da ce se ovako razvijati stvari.
Znakoviti je i to da je prodaja Lente stopirana do daljnjega. Ništa to ne mora značiti ali…
Mislim da je relanost drugačija. Mađare uopće ne zanima kupovina na burzi. Oni samo žele zamjenu sa Vladom RH. Ne vjerujem da će biti kontraponude, povećanja ponude od strane Mola. Premalo je ostalo vremena za to. Mirovinci su odigrali da burzi sa ciljem da mali ne prodaju INU na javnoj ponudi.