Teletekst str. 202
…Kako do današnjeg dana nitko nije zatražio izmjenu postojeće ponude niti se pojavila konkurentska ponuda, praktično nema ni teoretske ni praktične mogućnosti da se to učini, tvrdi Ante Samodol, predsjednik uprave HANFA-e…
HEBIGA bice sutra TULUMA a nek VLADA HR gleda staje napravila prvo su nasamarili 300.000 novih neupuceni dionicara i sad ce ih lagano izraditi i rece da je takva klima u svjetu na TK pa moj IVO sto nisi INU stavijo na bubanj kao sto je bila PLIVA pa bi bilo svakome ok a ne napraviti KAOS na ZSE
Upravo je Samodol mrtvačkim glasom na dnevniku rekao da nema više šanse za protuponudu, iako je tehnički gledano sutra zadnji dan za isto, a Hrvoje "pigface" Stojić da na osnovu toga očekuje pad cijene dionice na burzi. Biće je nisko na bidu, samo ne znam kako će mu to pomoći. [sealed]
Po isteku sutrašnjeg dana, jedina preostala šansa je da Sanader iskamči još koju pinku za nas na način da izmjenja dionice s MOL-om po omjeru koji ide nama u korist, te da na taj način MOL bude prisiljen isplatiti veći iznos onima koji su prihvatili ponudu. I to je to.
Ispod 3000 nemamo šta razmišljati o prodaji. Iznad 3000 ću razmisliti. Za 3500 bih je prodao. Još uvijek tako misliš?
Neka ostane zabilježeno:
Količina dionica za koje je u Depozitoriju s prethodnim uredovnim danom obrađen primitak KA-POP obrazaca i upisan prihvat ponude za preuzimanje:
7.736 dionica
ako ostane samo Mol na 2800,00 kn i to im je previše, a zašto bi im Ivo DAO 19 % , ako im ne daje većina od 30 % , a da mu mi obećamo SAT(?) ,nema smisla da nam sve ode za satove previše bi sličilo ciganiji.
Ja sam spreman riskirati gubitak na INI pogotovo ako BF I OIF-ovi također ne daju po toj cijeni. Za par milja kuna neću propasti, ali mađari neće imat većinski paket.
Moram priznati da ne vidim logiku za OMV da ne objavi kontraponudu, znam da na burzi često nema logike ali moj scenarij je sljdeći :
– OMV daje ponudu za slobodne dionice ( 30 % INA-e ) uz cijenu recimo 3500 kn
– ukoliko svi prodaju njemu OMV ima 30 % INA-e i MOL ne može do većinskog vlasništva čak i da Vlada mijenja s MOL-om 19 % INA-e
– naravno tada bi MOL odustao od INA-e i OMV postaje većisnki vlasnik
– u svakom slučaju da OMV ponudi 3500 kn Vlada bi morala prodati svojih 19 % OMV-u ( MOL ima pravo prvootkupa ali vjerojatno ga ne bi iskoristili )
Možda je sve ovo naivno ali i to je jedan od mogućnosti.
a ako OMV (EU zabrana?) nakon što Mol postane većinski vlasnik Ine, opet napadne Mol na domaćem terenu pa postane većinski vlasnik Mol-a, a potom Gazprom preuzme OMV i nakon toga dođe naš Ivo i ponudi zamjenu Putinu i ovaj pristane te Ivo stekne toliko željenu energetsku neovisnost nas Hrvata i od Putina dobije Raketu(za dugogodišnju suradnju i predanost u radu).
I to je jedna od mogućnosti,ali ne znam da li Rusi još proizvode Raketu.
Mislim da INA vrijedi dosta, ali nemože se zanemariti niti situacija na tržištu. I MOL vrijedi više, al mu dionica opet pada. Nemam inu, ali opet dobronamjeran savjet svima koji je imaju. Svi znamo da će nakon ponude cijena pasti (jedino ako MOL nebude i dalje kupovao) pa ako sada prodate moćete ih kupiti poslije više za iste novce. Mislim bar bi ja tako napravio…
Baš sam nešto računao promet, pa evo malo materijala za razmišljanje. Od dana kada se INA-a vratila preko 2800 kuna trgovano je 45068 dionica. To je od 02.09. 2008. Vidjeli smo da je skrbnički ZABA kupio oko 5120 komada.Dakle ostali su kupili oko 41000 dionica. U cijelom tom vremenu nije došlo do promjene u TOP 10. Prateći trgovinu vidim da ima nekoliko kupaca, barem trojica koji kupuju veće količine. Isto tako primjećujem jednoga koji redovito čisti veće količina sa aska.
Na nedavnom sastanku većih dioničara bili su AZ mirovinski (306000, bez dobrovoljnih koji su također puni INA-e), PBZ/CO mirovinski (cca 100000, bez dobrovoljnih), Erste Plavi (cca 56000, bez dobrovoljnih), Erste Invest (cca 30000), PBZ Invest (cca 39000), PBZ banka (28270 komada) i Auctor. Pretpostavljam da je ovaj ZABA skrbnički na devetoj poziciji Auctor, pošto na sastanku nije bilo ZB investa. Ali moguće da je i ZB invest ili netko treći.
Postavlja se pitanje ko je sve kupovao tih 40000 komada. Gore navedeni nisu. Novo ime se još ne pojavljuje među prvih 10. Šta možemo zaključiti iz ovoga.
1) Nitko nije kupio više od 2/3 dionica, dakle postoje barem dva igrača koji kupuju znatne količine.
2)Kupac koji je kupio najviše dionica vjerojatno nije posjedavao dionice INA-e prije MOL-ove ponude, ili je posjedovao jako malo dionica. Drugim riječima netko misli da je kupovanje INA-R-A na cijenama iznad 2800 jako dobra investicija.
Mislim da je lako identificirati prodajnu stranu, ali bilo bi jako interesantno vidjeti ko je na kupovnoj strani. Prošli put Sančo je pogodio ko je Pajdo, možda može pogoditi i sada.
bravo Twixer, kao i obicno odlican post! [thumbsup]
inace najraniji otkrivac Pajdinog identiteta je bio kolega SmallFish, iako ne volim njegovu vjecitu mrzovoljnost, na tome, a i na ostalim predvidjanjima ima moj naklon i rukoljub [lol] [thumbsup]
bravo Twixer, kao i obicno odlican post! [thumbsup]
inace najraniji otkrivac Pajdinog identiteta je bio kolega SmallFish, iako ne volim njegovu vjecitu mrzovoljnost, na tome, a i na ostalim predvidjanjima ima moj naklon i rukoljub [lol] [thumbsup]
Sančo je bio prvi, SmallFish je tvrdio da kupuje trezor. Onda je pročitao od Sanče da je AZ fond, pa je to ponavljao po forumu. Ja sam rekao da kupuje RBA mirovinac i promašio.
SmallFish je legenda foruma. Uvijek nam treba ljudi koji će argumentirano ukazivati na slabosti pojedinih dionica i tržišta u cijelini.
Mislim da je lako identificirati prodajnu stranu, ali bilo bi jako interesantno vidjeti ko je na kupovnoj strani.
taj kupuje za MOL jer sam MOL ne smije kupovati na burzi, a namjera mu je osigurati si solidnu količinu dionica za miran san. taj koji kupuje prodat će MOL-u na javnoj ponudi po 2800 . javnost nikada neće saznati tko to odrađuje za MOL, a ništa neće biti sumnjivo jer taj će imati obrazloženje da je kupovao nadajući se kontraponudi, a kada je nije bilo, prodao je po nabavnoj. sve formalno čisto. priča s INAom je gotova. nakon isteka javne ponude cijena INE past će najamnje 10-15%
Mislim da je lako identificirati prodajnu stranu, ali bilo bi jako interesantno vidjeti ko je na kupovnoj strani. Prošli put Sančo je pogodio ko je Pajdo, možda može pogoditi i sada.
zašto to ne bio bio netko blizak molu, neki pišta baći koji će prihvatiti ponudu mola, znajući da će mol u zamjeni s vladom pristati recimo na cijenu od 3200kn, pa će po dionici ostvariti zaradu od recimo 350kn