Pa reći ću ti ja argument,fondovi će pokušati spustiti,vjerovatno će i uspjeti po principu međusobnog trgovanja…npr,ja želim srušiti cijenu i prodam tebi po 1700 (ali da se znamo)………ostatak priče znaš[smiley2]
Pričekajmo 01.12.2006. kada se očekuje izlistavanje (jel to taj datum izlistavanja INE na burzi?) pa ćemo vidjeti što će i kamo će cijena INE. Spasit nas od mogućeg pada cijene mogu stranci ulagači te ostali institucionalni ulagači i oni koji se nisu do sada odlučili pa će kada INA dođe na burzu postati laki plijen. Sve u svemu ako ništa drugo cijena ne bi trebala puno pasti, bar se nadam, još ako se pribroji to da je dobar dio ulagača prvi puta na burzi te sporost dolaženja do brokera + većina onih koji će čekati godinu dana zbog jedne dionice na deset (oni imaju vremena jer su navikli oročavati štednju i na duži period) to je dobro jer neće htjeti dobar dio njih uopće prodavati INU čime smanjuju mogučnost utjecaja na cijenu (opet na njeno smanjivanje). Teško je reći samim time što smo svi bili u situaciji da kupujemo po istoj cijeni i što je veličina prihoda skoro jednaka tržišnoj kapitalizaciji čime je Vlada ostavila puno manju potencijalnu mogućnost zarade za nas male investitore. Ipak psihološki momenat igrat će najveću ulogu ovdje kod INE.
Kolega mauricije izlistavanje je u ponedjeljak 4.12. ako se ne varam.
Upravo tada
Alien: ” Kolega mauricije izlistavanje je u ponedjeljak 4.12. ako se ne varam. ” Upravo tada
zahvaljujem na odgovoru, to je ponedjeljak onaj idući za tjedan i pol
Ja ne vidim kako bi cijena mogli pasti jer nitko nije kupovao jeftino pa da kapitalizira dobit kao na trenutno uvrštenim dionicama. Jedino što se može desiti je stagnacija.
Pad je moguć jedino u slučaju kraha burze, a tad je svejedno popušio na Ini ili Adrisu, Pbz-u, Ericssonu…
Što se tiče fondova, oni mogu pokušati rušiti cijenu ali ne vjerujem da će im itko normalan prodavati ispod kupovne. Tek bi radnici mogli srušiti cijenu kad dobiju svoje pakete, ali to neće biti tako skoro i pitanje je kad će ih moći prodavati na burzi.
što će biti s onima koji su predali ponudu a nisu uplatili ?
(procijena je da ih je oko 10%)
Ništa, neće dobiti dionice.[smiley2]
slatka: ” što će biti s onima koji su predali ponudu a nisu uplatili ? (procijena je da ih je oko 10%) ” Ništa, neće dobiti dionice.[smiley2]
Ne znam samo po čemu su oni ocjenili da ih je 10%. [smiley10]
ivanr: ” slatka: ” što će biti s onima koji su predali ponudu a nisu uplatili ? (procijena je da ih je oko 10%) ” Ništa, neće dobiti dionice.[smiley2] ” Ne znam samo po čemu su oni ocjenili da ih je 10%. [smiley10]
vjerovatno su ih za šalterom tiho priupitali: “Mislite li stvarno uplatiti?!”
[smiley2][smiley2][smiley2]
” vjerovatno su ih za šalterom tiho priupitali: “Mislite li stvarno uplatiti?!” [smiley2][smiley2][smiley2]
hi,hi,hi pa da tako se i inače rade statistike,joj,kak sam glup hi,hi,hi,hi[smiley2]
Bilo bi fora kad bi netko izasao s podatkom koliko nam je narastao odjednom vanjski dug zbog ovih koji su kreditima kupovali dionice.
Ja ne vidim kako bi cijena mogli pasti jer nitko nije kupovao jeftino pa da kapitalizira dobit kao na trenutno uvrštenim dionicama. Jedino što se može desiti je stagnacija. Pad je moguć jedino u slučaju kraha burze, a tad je svejedno popušio na Ini ili Adrisu, Pbz-u, Ericssonu… Što se tiče fondova, oni mogu pokušati rušiti cijenu ali ne vjerujem da će im itko normalan prodavati ispod kupovne. Tek bi radnici mogli srušiti cijenu kad dobiju svoje pakete, ali to neće biti tako skoro i pitanje je kad će ih moći prodavati na burzi.
Eto objektivno razmišljanje !
Moram napomenuti da cijene nafte samo rastu, izlazak na burzu je odličan potez……!
Biti će još ulagača, a s time biti će još bolja konkurencija na kupovini kvalitetnih dionica..
Pozdrav[smiley2]