ajde ljudi budiom realni, država mkora u idućoj godini dvije prodati:
HT
PODRAVKU
HEP 15%
PETROKEMIJU
i još toga…
sve to može zaboraviti ako sada doživi fijasko…onda će opet biti prodaje po izmišljenoj cijeni nekom nemcu.
meni su smiješni oni koji nisu kupili INU pa sad tu pričaju da će cijena pasti. Ja ju nisam kupio jer mi se nije čekalo u redu niti mi se kupuje jedan paket, a niti dva. Smatram da će svi koji su INU uzeli zaraditi, ali po mojim procjenama ja ću u nekim drugim investicijama zaraditi nešto više uz nešto manje pompe i muke. Zato mislim da su ljudi koji su uzeli INU dobro napravili i da će zaraditi, ali teško da će popušiti. Meni se ne sviđa što su u prvim redovima penzići stvoreni da popuše lovu, ali valjda će se i njima jednom posrećiti. Doduše, možda fondovi izvedu igricu na početku trgovine INAom pa malo stisnu prema dolje, ali teško da će itko prodati….nikad se ne zna, u tome i je čar dionica, no ja mislim da će ipak svi zaraditi – neki 1% a drugi 100% (oni strpljiviji).
Ivo Jakovljević, ajde da zapamtimo ovo ime pa da vidimo tko će mu spominjati sve svete, a tko će ga hvaliti za 10 dana [smiley2]
da dodam … covjek je uvazeni analiticar, pise za Novi list/Glas Istre, koliko znam, u dionicama je vise od desetljeca. Osobno, cijenim njegove tekstove i rado ih citam, tako da o nekom navlacenju nema ni govora.
Ljudi, nije li vam sigurnije lijepo ovo kupiti na burzi za 10-ak dana? Ionako će cijena odmah u korekciju! [smiley2] [smiley16]
nije mi jasno kako ce cijena odmah u korekciju kad ce je svi buduci vlasnici dobiti po istoj cijeni. Osim MOLa niko je nije mogao dobiti jeftinije. Dakle ne vidim nikog na horizontu koji bi htio kapitalizirati prinos jer ce isti 4.12.2006 iznositi 0 kuna. Korekcija je nemoguca osim ako ne naidje neki debil pa nasjedne na fondovske driblinge. Ali takvih nema puno.
Cijena odmah ide nesto gore dok se ne isprazne torbari a onda dole ali ne nize od pocetne cijene.Onda ti ide smjena uprave, opet cijena malo gore, pa najava modernizacije, cijena dole i moguce ispod ulazne jer neki nemaju dovoljno zivaca. Penzici nece dirati svoj ulog sigurno godinu dana i dok im obecana dionica/10 kom pokriva mozebitni minus, oni su mirni.
Alien:
”
Ford: ” Ako propadne cijena dionica INE propast će i cijena dionica većine firmi na VSE i ZSE. Ako propadne cijena dionica većine firmi na VSE i ZSE propast će i večina dioničkih i mješanih fondova. ” Po ovoj logici pravo je cudo kako trziste uopce postoji ovolike godine i kako fondovi pozitivno posluju. Kako se to uopce moglo dogoditi dok INE nije bilo? [smiley1]
”
Alien ,ne slažem se sa Vama,jer do sada je unazad 5 godina sve lijepo raslo pa i fondovi,ali mislim da dolazi novo razdoblje,manj rast svih dionica,tj. ne preintenzivan. Sumnjam da će više ijedna dionica u godini narasti višestruko.Dosta će se malih igrača povući u idućih par godina,jer nema više onog razdoblja da kupujete dionicu po lijepom zvuku imena.Prije 5-6 godina,što god ste kupili,dobro ste zaradili…..
Kolega promasili ste totalno poantu onoga sto sam htio reci. Da li dolazi novo doba ili ne to cemo vidjet (logicno je da se rast cijena svih dionica uspori kako trziste bude sve vise slicilo zapadnim), no totalno se ne slazem sa onime sto sam citirao kolegu Forda jer ne vidim nikakvu vezu ostalih cijena dionica sa cijenama Ine u slucaju da Ina krene padat. Eventualno vidim upravo suprotno: ako Ina krene padat panicari ce ju prodat i utociste naci u drugim dionicama.
mmstanic:
”
Alien:
”
Ford: ” Ako propadne cijena dionica INE propast će i cijena dionica većine firmi na VSE i ZSE. Ako propadne cijena dionica većine firmi na VSE i ZSE propast će i večina dioničkih i mješanih fondova. ” Po ovoj logici pravo je cudo kako trziste uopce postoji ovolike godine i kako fondovi pozitivno posluju. Kako se to uopce moglo dogoditi dok INE nije bilo? [smiley1]
”
Alien ,ne slažem se sa Vama,jer do sada je unazad 5 godina sve lijepo raslo pa i fondovi,ali mislim da dolazi novo razdoblje,manj rast svih dionica,tj. ne preintenzivan. Sumnjam da će više ijedna dionica u godini narasti višestruko.Dosta će se malih igrača povući u idućih par godina,jer nema više onog razdoblja da kupujete dionicu po lijepom zvuku imena.Prije 5-6 godina,što god ste kupili,dobro ste zaradili…..
”
Kolega promasili ste totalno poantu onoga sto sam htio reci. Da li dolazi novo doba ili ne to cemo vidjet (logicno je da se rast cijena svih dionica uspori kako trziste bude sve vise slicilo zapadnim), no totalno se ne slazem sa onime sto sam citirao kolegu Forda jer ne vidim nikakvu vezu ostalih cijena dionica sa cijenama Ine u slucaju da Ina krene padat. Eventualno vidim upravo suprotno: ako Ina krene padat panicari ce ju prodat i utociste naci u drugim dionicama.
A ja se kolega u potpunosti slažem s kolegom Fordom. To je bio jedan od rijetkih razumnih postova na ovoj temi.
Cijena Inine dionice na burzi prije dolaska radničkih paketa može pasti samo u jednom slučaju, a to je krah na našim burzama. U tom slučaju je potpuno svejedno jeste li kupili INU ili nešto drugo. Fondovi mogu pokušat cimanje prema dolje, ali sigurno neće biti budala koje bi im prodavale jeftino.
Ajde onda meni laiku pojanite kako pad Inine dionice moze generirati kolaps burze i pad svih ostalih.
Ajde onda meni laiku pojanite kako pad Inine dionice moze generirati kolaps burze i pad svih ostalih.
čisto psihološki pa povlači ostale
Nitko ni ne govori da bi pad Ine doveo do kolapsa burze nego obratno.
Ina može pasti samo kao posljedica kolapsa burze.
Jeli sad jasnije?
Ako INA krene put dolje malo ozbiljnije povući će dosta toga za sobom jer je ona nova “uzdanica ” našeg tržišta.. A i mauricije Vam je objasnio.Kako kad je INA krenula gore povukla je prema gore…..pa što mislčite da su sve firme počele ovog ljeta dobro raditi pa su se dobro tržile??? A ovo mislim da nikako ne stoji :
Ako INA krene put dolje malo ozbiljnije povući će dosta toga za sobom jer je ona nova “uzdanica ” našeg tržišta.. A i mauricije Vam je objasnio.Kako kad je INA krenula gore povukla je prema gore…..pa što mislčite da su sve firme počele ovog ljeta dobro raditi pa su se dobro tržile??? A ovo mislim da nikako ne stoji :
[/quote]
Daj nam probaj objasniti zbog čega bi INA krenula dolje u startu. Tko će prodavati na cijeni nižoj od one po kojoj je upisao? Jeidno ako MOL krene prodavati svoje dionice, ali to se sigurno neće dogoditi
Potražnja među domaćim fondovima je veća od ponude, ili ono što je od nje ostalo. Na strani prodaje po izlistavanju na burzu neće biti nikoga
dijelomično potpisujem ovo razmišljanje te bih dodao da će prodaje biti ali samo prema gore. ne vidim ni dugoročno problem oko ove dionice jer poslovno gledajući ova firma se u kratkoročnom razdoblju može obračunati sa profitabilnošću. htio bih još dodati da nisam kupio dionice iz sličnih razloga kao i cayman006.