2900 kn! [thumbsup]
probaj ponovno?
Sad pokušajte ući u um onih koji su kupili INU na IPOu, ne poznaju burzu baš,ali kupili su INU jer je to jaka firma, nanjoj su zaradili, pa su uložili u fondove,pa zaradili,odjednom pad,SVEGA, dionice fondovi,sve pada, najavljuje se daljnji pad,strah je jači od pohlepe……prijatelji kažu da se burza više nikad neće oporaviti…mislite li i dalje da MOL neće skupiti neku količinu? Ja vjeruje da hoće,ne sad 10%,ali će skupiti…
Daleko je još 03.10.2008..
Ukoliko u međuvremenu MOL ne ponudi veću cijenu od 2.800,00 KN, mislim da će zadnjeg dana mnogi pohrliti kako bi prihvatili ponuđeno.
Cijelokupno burzovno ozračje je ionako loše, pa će ljudi slijediti onu "daj šta daš" (tužno, ali istinito).
S druge strane, svidjelo se to nekome ili ne, skidam kapu Mađarima zbog tajminga cijele priče: Krenuli su u kupnju u vrijeme najveće depresije i najnižih cijena – Briljantno !
Ako je doista točna pretpostavka da Sanader preferira zamjenu dionica zbog toga što dobiva novi ugovor u kojem se MOL obvezuje da ne može podići cijene energenata na tržištu u RH bez suglasnosti Vlade RH, onda je sasvim jasno zašto se od početka daje prednost Mađarima.
Dakle, Sanader ima kontrolu i jokera za kupnju socijalnog mira (kontrola tržišnih cijena energenata), ovim poslićem osigurava si novi mandat, a nama, "sitnozubašima", jeftiniji benzin, ložu i sl..
Mali dioničari će neko vrijeme nastaviti "mrmljati u bradu", ali će na kraju prihvatiti činjenicu kako je možda bolje imati jeftiniji benzin, nego skuplje prodati dionice, te zaradu potrošiti na skupi benzin.
Lako je sad pričati što bi bilo da je Vlada RH prethodnih godina bila bolji gospodar i mudriji strateg, te kako bi sada INA mogla biti lovac a ne lovina, nažalost "prošla baba s kolačima" (što me niti ne čudi – dovoljno je pogledati u ne tako davnu povijest i vidjeti za koga su to Hrvati ratovali i koga je naše vrlo plemstvo ljubilo u guzicu kako bi zauzvrat dobili još veće posjede).
Na kraju, ako bi se dogodio, od dijela forumaša, toliko priželjkivani bunt, bojkot, pritisak javnosti ili kako već hoćete, koji bi rezultirao povlačenjem MOL, pitam vas što mislite kako bi se to odrazilo na ostale kotirajuće dionice na ZSE ?
Moje skromno mišljenje je da biste u roku od dva-tri tjedna gledali INA-u na cijeni ispod 2.000,00 Kn,
HT ispod 200,00 Kn itd.
I tada bi se, možda, javio OMV.
Da sam na njihovom mjestu, sigurno to ne bih učinila ranije – jer lijepo je kupovati po super-ultra-hyper diskontu, odnosno, budimo relani – rasprodaji.
Laku noć…Hrvatska.
Danas je stigla na kućnu adresu obavijest o objavi ponude.
I meni isto.
Zanimljiva koincidencija je da mi je baš danas nestalo WC papira…
prodaja od 2800,00 kn je potpuno nemoralna…ne bi sanaderu to nikad zaboravio….ama baš nikad,ja sam veliko zlopamtilo…
prodaja od 2800,00 kn je potpuno nemoralna…ne bi sanaderu to nikad zaboravio….ama baš nikad,ja sam veliko zlopamtilo…
Moje misljenje je da su izbori dobiveni na burzi , ovaj trenutak bi bio zapamcen kao vrlo negativan.
Jako veliki broj ljudi glasao za HDZ samo iz toga razloga.
Nakon ovoga vjerovatno nece. (uvjet ostanak ponude na 2800kn).
hm problem je sto ljudi vecinom brzo zaboravljaju
pofuk
Poznajem nekolicinu takvih "zlopamtila" koji su se, dok je primjerice dionica DDJH-R-A početkom 10. mjeseca 2007. bila na 300,00 Kn, nemilice zaklinjali bližom i daljnjom rodbinom kako "nema šanse" da prodaju dionicu ispod 500,00 Kn.
Danas istu prodaju po 100,00 Kn.
I meni isto.
Zanimljiva koincidencija je da mi je baš danas nestalo WC papira…
[/quote]
ha ha ha ha ha
ha ha pofha ha ha uk
Poznajem nekolicinu takvih "zlopamtila" koji su se, dok je primjerice dionica DDJH-R-A početkom 10. mjeseca 2007. bila na 300,00 Kn, nemilice zaklinjali bližom i daljnjom rodbinom kako "nema šanse" da prodaju dionicu ispod 500,00 Kn.
Danas istu prodaju po 100,00 Kn.
[/quote]
Kolegice, nije isto kad covijek sam sebe sjeb…, onda znas da si sam sebbi kriv, jbga, drugi puta cu pametnije, ali kad te netko drugi sjeb…, to je drugi par rukava, zbog takvih se stvari ljudi i na cjevcicu hrane i nose sancov ovratnik…
10. 09. 2008. | 18:05 VL
PREUZIMANJE INE Pritisak se nastavlja novim šokantnim prijedlogom za mađarsku tvrtku
I fondovi umjesto prodaje žele zamjenu dionica MOL-a
Evo dokaza o glumatanju fondova kao i utjecaju određenih skupina na iste. E sad se vi svi koji ste u AZ OMF zapitajte zašto su s vašim novcima kupovali INU na 2900 kn. [bye]
Daleko je još 03.10.2008..
Ukoliko u međuvremenu MOL ne ponudi veću cijenu od 2.800,00 KN, mislim da će zadnjeg dana mnogi pohrliti kako bi prihvatili ponuđeno.
Ovisi sve o BF-u i mirovinskim fondovima. Ako oni odluče NE PRODATI (a to je najvjerovatniji scenario) neće prodavati ni mali ulagači. U tom slučaju MOL neće skupiti više od 1 % INA-e ni u snovima. Naivaca i paničara je uvijek bilo i bit će. Već ih imamo nekoliko (5 ili 6). A u slučaju da veliki ne prodaju zar misliš da će dozvoliti da padne ispod cijene u ponudi (2800). Ne bi rekao. Pa već su se opekli na rušenju cijene INA-e, zar ne? Mislim, ponuditi 2800 i reći da je to cijena s premijom od 226 kn zvuči ironično.
O MOL-ovoj strategiji preuzimanja u špici krize nemam ništa drugo reći nego isto što i ti – BRILJANTNO! Potez o kakvom se samo sanjati može (ako si MOL, naravno).
Ali, puno nas još drame očekuje do kraja ponude, OMV-ovih packi Vladi, pritisaka javnosti, fondovske medijske inženjerije i svašta-nešto finoga…
Ipak, jedno je sigurno – tko god je u INA-R-A mirno spava ovih dana. Što se ne može reći za ostale.