INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

1+1+1+1

Do kraja ponude više će nas biti na prosvjedima nego što će MOL dionica kupiti!

[thumbsup]

1+1+1+1+1+2
evo i ja se prijavljujem za demonstracije [cool]
skupa sa lijepšom polovicom. [proud]
nosim i megafon [tongue]

"Ko izgubi dobitak, dobije gubitak"

Očito je da glavni razlog nesudjelovanja OMV-a i ovako niske ponude Mol-a je netransparentni deal između MOL-a i vlade RH. Kad već ima toliko nezadovoljnih zašto jednostavno se ne skupe dioničari INA-e pa svi na jedan prosvjed recimo na Markov trg i da na ulicama tražimo transparentan način privatizacije državnog dijela INA-e.

Ima li zainteresiranih? [thumbsup]

Ima +1

[/quote]

IMA + 1+1+1 [thumbsup]
[/quote]

Sad kad meni pokuca SOA na vrata i više me nitko nikada ne vidi [sealed]

a da skratimo proceduru i ubrzamo stvar
predsjednik@vlada.hr

a da skratimo proceduru i ubrzamo stvar
predsjednik@vlada.hr

Za ovo bi trebao otvorit novi mail account i nikad ga vise u zivotu ne koristiti, za svaki slucaj…

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

Pohvaljujem sve one koji i danas kupuju INU i koji vjeruju da biti popravljanja ponude. Provizija je provizija ali vlast je vlast (slast).

OMV calls on Croatian gov’t to show transparency in INA sell-off
Wednesday, September 10, 2008 03:14:00 PM

Austrian fuels group OMV on Wednesday called on the Croatian government to show "transparency" in the privatisation of the Croatia’s national oil company INA. OMV’s Hungarian rival, MOL, is already in talks with the Croatian government on a share swap deal.

"The Croatian government should decide … when it intends to offer in a transparent way the shares it has (in INA) and how many companies it plans to invite to take part in the process", Thomson Financial cited OMV’s deputy managing director, Gerhard Roiss as saying in an interview with Croatian weekly Globus.

Under European Union regulations, the Croatian government will need to scale back its 44% holding in INA to 25% if it wants to join the bloc, which the country hopes to do by 2010.

Croatian Premier Ivo Sanader said at the end of August that a share exchange in INA with MOL was the “likeliest option" for the cabinet.

MOL has a 25% stake in INA since 2003.

“OMV is still interested in INA, but only if there is a transparent privatisation process which would be initiated by the government," Roiss said in the interview.
Croatia’s markets watchdog nodded on MOL’s public bid of 2,800 kuna per share for INA’s free float.

Malo su HDZ-ovci "prepravili" vijest o "odustajanju" OMV-a, čini mi se.
Sad kad ih OMV stisne u kut neće im biti lagodno. E da, gdje su one "slatke brige" o kojima je Rumeni trkeljao u onoj emisiji. Što je s tim?

Neprestano prozivanje OMV-a na transparentnost, pobuna i razočaranje institucionalnih i malih ulagača prema odnosu koji vlada prema njima pokazuje i ova stranica na SDA koja pokazuje da NITKO ne želi dati INA-u po 2800 kn, učinit će svoje. Prije ili poslije.

Malo su HDZ-ovci "prepravili" vijest o "odustajanju" OMV-a, čini mi se.
Sad kad ih OMV stisne u kut neće im biti lagodno. E da, gdje su one "slatke brige" o kojima je Rumeni trkeljao u onoj emisiji. Što je s tim?

Neprestano prozivanje OMV-a na transparentnost, pobuna i razočaranje institucionalnih i malih ulagača prema odnosu koji vlada prema njima pokazuje i ova stranica na SDA koja pokazuje da NITKO ne želi dati INA-u po 2800 kn, učinit će svoje. Prije ili poslije.

Hey Kramp, jesi ti čuo za onu narodnu: "Što se babi snilo, to se babi tilo." ?

Angry Bob: "As for the good news - There is no f...... good news!" https://www.youtube.com/watch?v=hMaVIAlJlnw

"Veliki" napredak Mola u prikupljanju sa 18 na 108.

http://www.sda.hr/portal/f?p=100:33:715082038525951

push, Mol, push…:_)

Znaci, koliko je ljudi pristalo na ponudu MOL-a?

5?

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

Kolega ima vremena,pazite da se ne bi začudili ljudskom strahu od pada burze i sličnom. Prije cca godinu dana Varteks je bio na burzi oko 150 kn, FIMA je imala obvezu dati ponudu,dala je, 70 kn po dionici i bilo je ljudi koji su to prihvatili. Sad pokušajte ući u um onih koji su kupili INU na IPOu, ne poznaju burzu baš,ali kupili su INU jer je to jaka firma, nanjoj su zaradili, pa su uložili u fondove,pa zaradili,odjednom pad,SVEGA, dionice fondovi,sve pada, najavljuje se daljnji pad,strah je jači od pohlepe……prijatelji kažu da se burza više nikad neće oporaviti…mislite li i dalje da MOL neće skupiti neku količinu? Ja vjeruje da hoće,ne sad 10%,ali će skupiti…

Svakim padom burze ,sve više ulažem u znanje, iščekivajući onaj dan koji će mi donijeti godine veselja... ;)

New Report

Close