INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ina u korekciju???? Super [smiley2], takav je scenarij jedino moguć da nema interesa od strane mola za ovu dionicu…. POzdrav

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

Ina u korekciju???? Super [smiley2], takav je scenarij jedino moguć da nema interesa od strane mola za ovu dionicu…. POzdrav

točno, ali ako bude zašto ne i tada kupiti, ali to je po meni više upitno da li će se moći kupiti ispod te cijene i ne treba zaboraviti da još uvijek ne znamo koja će biti cijena, teoretski ona može biti i 1.400 kuna

Mol ima ovlasti kao da ima 50%+1dionicu, zato i ne ulažu u Inu jer im to nije u interesu.
Znaju u Molu na kojoj razini trebaju ući. Ta raznina nije ni blizu onoj koju očekuju naši penzići !

Ako propadne cijena dionica INE propast će i cijena dionica većine firmi na VSE i ZSE.
Ako propadne cijena dionica većine firmi na VSE i ZSE propast će i večina dioničkih i mješanih fondova.
Nije mi jasno zašto mislite da će odmah ići korekcija cijene INE?
Većinu od 15% koliko je ponuđeno su kupile domaće fizičke osobe.
Ako nešto od ovih 15% ostane ( a ostat će maksimalno 4-5 %) to će razgrabit institucionalni igrači.
Na današnji dan investicijski fondovi i obvezni mirovinski fondovi raspolažu sa 29,5 milijardi kuna.
I da stvar bude još tragikomičnija imovina im još raste svaki mjesec za preko milijardu kuna.
Šta njima znaći ova 600-800 milijona kuna koliko će im ostat od INE?
Ili mislite da će oni čekat sa kupnjom INE dok dionica padne na 1200 kn a u međuvremenu će ulagati u neke drugorazredne firme koje kotiraju na našim burzama ( imena im neću spominjat radi negativne reklame) a čija je tržišna vrijednost već sada 2-8 puta veća od nominalne.
Ili možda mislite da ovih 60 000 ljudi koji su zadnjih nekoliko dana stajali u redu 2 sata da bi uplatili dionice ( po 1400- 1900 kn) sad jedva čekaju da ih prije Božića prodaju za 1200 kn?
Pa nije nitko valjda toliko inteligentan da danas kupi dionice i za 15 dana ih proda uz 20-30% popusta!
Ukoliko Vlada ili institucionalni igraći ili netko treći namjesti igru da dionice privremeno padnu za 20-30% to je samo zato da ” raju ” uhvati panika i da “raja” velikim igračima proda dionice glavom bez obzira.
Moja je prognoza da će dionica odmah po izlistaju na burzi ići preko 2100 kn ( tako da će moć nešto zaraditi i špekulanti i oni koji su dionice kupili na kredit) te da će dionica i dugoročno rasti ( na preko 3000 kn) tako da će moći zaraditi i pravi investitori.
Povremenih oscilacija ( zbog fondovskih igrica, prodaje dionica radnicima INE po još povoljnijim uvjetima…) će biti ali ta kratkotrajna razdoblja treba iskoristiti za kupnju dodatne količine dionica INE a ne za paničnu prodaju.

“Moja je prognoza da će dionica odmah po izlistaju na burzi ići preko 2100 kn”
sorry, al’ stvarno ne vjerujem, dugoročno mislim da je porast realan, no odmah po izlistavanju
da poraste 10% !? na temelju čega?
tko god želi od hrvata kupiti će je prije 01.12. (građani + fondovi)
a ostali znaju jako malo o Ini i baš nema nekog interesa iz vana….
bumo vidjeli….

Potražnja među domaćim fondovima je veća od ponude, ili ono što je od nje ostalo. Na strani prodaje po izlistavanju na burzu neće biti nikoga

Mol nema interesa kupovati sada jer ništa ne postiže time. Ima 25% i da kupi sve s tržišta, što nije realno sakupio bi cca 40%. A već ima upravljačka prava kao većinski.
Igra će se dogoditi sa investicijom u rafinerije. Tada bi Mol mogao pod krinkom investicije napraviti “deal” sa vladom za još 25%. Druge logike ne vidim.[smiley2]

Be vewy vewy quiet. I'm hunting wabbits!

Potražnja među domaćim fondovima je veća od ponude, ili ono što je od nje ostalo. Na strani prodaje po izlistavanju na burzu neće biti nikoga

to i ja mislim…osim toga 75% upisanih držati će godinu dana da dobije još jednu dionicu na 10…a i penzići nisu neki agilni trgovci pa da će izvjesiti na prodaju odmah 1.12.

ja mislim da će ovo biti vrlo tražena roba na našoj burzi [smiley2]

Ako propadne cijena dionica INE propast će i cijena dionica većine firmi na VSE i ZSE.
Ako propadne cijena dionica većine firmi na VSE i ZSE propast će i večina dioničkih i mješanih fondova.

Po ovoj logici pravo je cudo kako trziste uopce postoji ovolike godine i kako fondovi pozitivno posluju. Kako se to uopce moglo dogoditi dok INE nije bilo? [smiley1]

osim toga 75% upisanih držati će godinu dana da dobije još jednu dionicu na 10…a i penzići nisu neki agilni trgovci pa da će izvjesiti na prodaju odmah 1.12. ja mislim da će ovo biti vrlo tražena roba na našoj burzi [smiley2]

Ne znam odakle ti zaključak da će njih 75% držati toliko vremena zbog jedne dionice, mislim da će neki ići u prodaju odmah,a neki nako 3,4 ili 5 godina. Što se tiče dionice kao nje same tražena roba će biti sigurno….samo kada,odmah ili kroz određeni period…pitanje je sad.

Svakim padom burze ,sve više ulažem u znanje, iščekivajući onaj dan koji će mi donijeti godine veselja... ;)

Ford: ” Ako propadne cijena dionica INE propast će i cijena dionica većine firmi na VSE i ZSE. Ako propadne cijena dionica većine firmi na VSE i ZSE propast će i večina dioničkih i mješanih fondova. ” Po ovoj logici pravo je cudo kako trziste uopce postoji ovolike godine i kako fondovi pozitivno posluju. Kako se to uopce moglo dogoditi dok INE nije bilo? [smiley1]

Alien ,ne slažem se sa Vama,jer do sada je unazad 5 godina sve lijepo raslo pa i fondovi,ali mislim da dolazi novo razdoblje,manj rast svih dionica,tj. ne preintenzivan. Sumnjam da će više ijedna dionica u godini narasti višestruko.Dosta će se malih igrača povući u idućih par godina,jer nema više onog razdoblja da kupujete dionicu po lijepom zvuku imena.Prije 5-6 godina,što god ste kupili,dobro ste zaradili…..

Svakim padom burze ,sve više ulažem u znanje, iščekivajući onaj dan koji će mi donijeti godine veselja... ;)

ne bi rekao, još ima puno tvrtki koje će država utopiti, a trenutno ne vrijede ni pišljiva boba. no kad ih pokušaju utopiti vjerojatno će im otpisati dugove, a s tim će se automatski i cijena dionice povećati… bit će još svega

[i]1 i 1 nisu 2 već 11 ;)[/i] [i]Klasa Hrvatski realist, realni pesimist[/i]

New Report

Close