1. Ugovor o prijenosu dionica 2.doc (28 KB)
2. ugovor o prijenosu dionica XY.doc (21,5 KB)
3. Ugovor o prijenosu dionica1.doc (24,27 KB)
[/quote]
najbolje ne otvarati !!!
[/quote]
Zašto misliš da je najbolje otvarati.Ako imaš bolji ugovor daj da ga i mi vidimo.
U petak nije bilo prometa s INA dionicama u Londonu.
OMV u petak 39,90-38,52 EUR-a = blizu donje vrijednosti 2008 ( trenutno P/E=6 )
Jednostavno …. nije vrijeme za prodaju
Kome je onda prodavala Citybanka ( – cca 40 000 kom ), a od koga su kupovali fondovi ( + cca 60 000 kom )???????????
Dakle, to je promet u Londonu. Prodavali su vanjski investitori (ne možemo znati koji), a kupovali naši mirovinski fondovi. A taj račun samo reflektira ukupnu promjenu. Ali nije Citibank u pitanju, samo je skrbnički račun kod njih.
Ovo što ti tvrdiš je kao da veliš da je Splitska banka pokupovala najviše Ininih dionica u zadnje vrijeme. A radi se naprosto da AZ OMF koristi Splitsku za skrb.
[/quote]
Koliko sam ja pratio privatizaciju INA-e, Citybanci ( sami su uložili – kupili ) je ostala određena KOLIČINA DIONICA za INTERVENCIJU na tržištu ( regulaciju cijene )
Citybanka je SAVJETNIK MOL-a!
Prema tome oni reguliraju cijenu dionice prodavajući našim fondovima!!!
BROJ PROTRGOVANIH DIONICA NA ZG burzi je SIĆA i nema neki utjecaj na formiranje cijene pošto FONDOVI mogu kupiti u LONDONU JEFTINIJE?
Jesam li donekle u pravu?
Krivo igramo ovu igru. Svi viču na sav glas da neće prodati, INAŠ poziva male dioničare da se ne odazovu ponudi, napadamo Ivu, vladu, MOL… Sve krivo.
Trebalo je blef odigrati. MOL ponudi 2800 – svi PRISTANEMO (kao). Onda bi se OMV morao potruditi da učini sve jer bi preuzimanje bilo pred vratima, a oni nisu u igri. Ne bi tražili nikakve pozivnice niti molbe, već bi se bacili na rješavanje bankovne garancije za ponudu.
Umjesto toga mi vičemo NEMA PRODAJE, ponuda je više nego očigledno gotova stvar i neće biti gotovo nikakvog odziva, privatizacija ulazi u sljedeću fazu koja bi mogla potrajati. Zašto bi OMV forsirao protuponudu ako ionako ova MOL-ova neće proći?
Još ima vremena da se BF, mirovinci i ostali veliki dogovore da će "prodati" za 2800. Siguran sam da bi se OMV javio već sutradan.
Šta je ovo sa Inom? Puno se manje piše na ovoj temi. Možda su rasprodali pa više nemaju motiva pisati.
neće narod prodavati i neće pisati.
to se vidi i po prometu, ako netko želi kupiti imalo veći broj dionica mora dignuti cijenu na 1900.
Dakle, to je promet u Londonu. Prodavali su vanjski investitori (ne možemo znati koji), a kupovali naši mirovinski fondovi. A taj račun samo reflektira ukupnu promjenu. Ali nije Citibank u pitanju, samo je skrbnički račun kod njih.
Ovo što ti tvrdiš je kao da veliš da je Splitska banka pokupovala najviše Ininih dionica u zadnje vrijeme. A radi se naprosto da AZ OMF koristi Splitsku za skrb.
[/quote]
Koliko sam ja pratio privatizaciju INA-e, Citybanci ( sami su uložili – kupili ) je ostala određena KOLIČINA DIONICA za INTERVENCIJU na tržištu ( regulaciju cijene )
Citybanka je SAVJETNIK MOL-a!
Prema tome oni reguliraju cijenu dionice prodavajući našim fondovima!!!
BROJ PROTRGOVANIH DIONICA NA ZG burzi je SIĆA i nema neki utjecaj na formiranje cijene pošto FONDOVI mogu kupiti u LONDONU JEFTINIJE?
Jesam li donekle u pravu?
[/quote]
na početku trgovanja sa GDR – INA , hanfa ja objavila vijest da fondovi ( domaći) NEMOGU kupovati dionce ( GDR ) na LSE .