Svake godine ovi naši političari (i ovi nazovi menađeri u Javnom sektoru) samo za kamate daju našim Kolonizatorima čak 15.000.000.000,00 EURA (?)!
Siguran sam da će kad-tad , kad proradi DORH i naše pravosuđe odgovarati za kriminal zaduživanja naše djece , unuka i praunuka .
Pod hitno treba donijeti Nova Vlada Zakon : “…da se odreže ruka svakom političaru koji digne kredit u ime budućih pokoljenja”
Sve, sve, sve – samo nikad ne no pravo
Prije otprilike dvije godine smo na ovom forumu pisali o JEDH – Joint External Debt Hub, organizaciji koju su osnovali IMF, Svjetska banka, IBS i OECD.
To je organizacija koju su ustanvili vjerovnici, a ne dužnici pa i sve podatke daju vjerovnici.
Tekst je imao naslov “Tinder box of Eastern Europe?” a bio je posvećen državama koje imaju vanjski dug (Ajme Gospe moja, što li je to i po čemu se razlikuje od javnog duga!?) veći od 100% BDP-a: Grčka, Madžarska, Slovenija i Hrvatska.
Naravno da se lakše baviti “statističkim igrama bez granica” nego neugodnim istinama i njihovom analitikom.
kada bih ja mogao zaduživati svoje susjede, a da zajedno trošimo, nikada se oni dugova ne bi riješili