‘Nema odustajanja od Pelješkog mosta’
– Nema odustajanja od izgradnje prometnica, Pelješkog mosta i Luke Ploče, koja je pod posebnom brigom Vade RH. Status Luke Ploče bit će riješen u iduća dva do tri mjeseca, potpuno transparentno, bez figa u džepu – rekao je glavni tajnih HDZ-a Branko Bačić. Saborski zastupnik Frano Matušić je dodjelu odličja bivšim komunistima nazvao "diskvalifikacijom povijesne istine“, jer je "isključivo HDZ zaslužan za višestranačje u Hrvatskoj".
A što kažete na raspodijelu dobiti među klasama dioničara?
"Svim dioničarima nešto ispod osam milja dividende,dok nekolicini managera za posebne nagrade skoro šest"
Je li to ok?
Sad ne kužim je li to sve u dionicama ili kombinirano sa lovom?
Zapravo koliko je u dionicama i koliko trezor u opće ima dionica jer ja to u prvih Top 10 ne vidim?
http://www.index.hr/vijesti/clanak/ministrici-marini-matulovic-dropulic-uplaceno-vise-od-70-tisuca-kuna-dividendi-od-igh–/457250.aspx
Ministrici Marini Matulović Dropulić uplaćeno više od 70 tisuća kuna dividendi od IGH
Jure Radić glavni krivac financijskog škripca Zagrebačkog holdinga
http://www.index.hr/vijesti/clanak/jure-radic-glavni-krivac-financijskog-skripca-zagrebackog-holdinga-/457244.aspx
Ovo je sustavni medijski i politički pritisak SDP-a prema IGH.
Bojim se da bi moglo loše završiti..[undecid]
Holding u financijskom škripcu jer mu IGH nije platio Zagrepčanku
Iako bi IGH izvukao Zagrebački holding iz financijskih dubioza uplatom 41,04 milijuna eura na koju idu i kamate od šest posto, što je iznos koji duguje gradskom komunalnom divu za zemljište Zagrepčanke, malo je vjerojatno da će taj novac sjesti na Holdingov račun.
…
No, Juri Radiću još je lani, baš kad je potpisao ugovor da će cijeli iznos za Zagrepčanku platiti za godinu dana, bilo jasno da mu je isplativije ponovno odgoditi uplatu i Holdingu [/b]plaćati zatezne kamate od šest posto nego u banci podići kredit za Zagrepčanku uz kamate od najmanje 12 posto.
Ne dati ni lipe dok izbori ne prođu. Nek se Milan malo iz dijaspore financira pa da vidimo koliko ga vole.
Ja sam slucajno racunao porez na dividendu 23%, neznam sto mi je bilo u glavi…
Uglavnom, to ne mjenja cinjenicu da je IGH kao firma odlicna ali posluju s državom koja bas i nije oličenje poštenja i nebi kojim slučajem platila nešto ne vrijeme, oni ne plate IGH, IGH ne plati nekog drugog i tako u krug…
Ali moram priznat, isplata dividende u ovakvoj situaciji je iskljucivo podilazenje nekolicini i ne mozemo reci da je ovo bas pametna odluka…
Uglavnom, to ne mjenja cinjenicu da je IGH kao firma odlicna ali posluju s državom koja bas i nije oličenje poštenja i nebi kojim slučajem platila nešto ne vrijeme, oni ne plate IGH, IGH ne plati nekog drugog i tako u krug…
Mislim da poslovanje IGH nema veze sa "poštenom državom" nego konretno sa zaigranim Gosp. Radićem.
Ma dividenda je sića od 50 kn a oni su dionicu srokali za 400.
u prvom valu oporavka eto je opet na 4000.
Pozdrav svima od kolege sa VDKT
izdržite još malo građevina je pala do samoga dna putem medijskih progona
veliki se nakrcavaju uskoro trend građevine prema gore.
Izdržite još koji dan do izvješča ,građevinci su trenutno najpovoljnije dionice…
Zagrebačka burza: Investitori ne vjeruju Radiću i Fižuliću
Gubitnikom tjedna zasad se čini Institut IGH…[undecid]
Cijena se jučer spustila i šesti dan uzastopno što je izjednačenje najgore negativne serije s kraja travnja ove godine.
http://www.seebiz.eu/hr/burze/zagrebacka-burza-investitori-ne-vjeruju-radicu-i-fizulicu,59739.html