IGH (Institut IGH d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska IGH (Institut IGH d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Duguje država i mnogim drugima pa oni podmiruju obveze na vrijeme. Nije istina da svi ne plaćaju, ogromna većina firmi podmiruje obveze na vrijeme. Bizarno je da neki građevinari ne plaćaju dobavljače, a isplaćuju dividendu.

Kolega mislim da niste u pravu, ali ako griješim navedite mi bar sektore ako ne možete firme u kojima se plaća na vrijeme.
Opet ovo nema veze sa temom ali me žarko zanima tko to danas u RH plaća na vrijeme i poštuje kaluzulu dospjeća u potpunosti.

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

Značajno su jeftiniji od konkurencije zbog izrazito jeftine radne snage u odnosu na europski prosjek(pogledaj malo koliko jedan dipl.ing ima primanja u europi..u igh-u dipl.ing. ekspert ima manje od 1000Eura primanja??(ako nema menađerski ugovor))

I to im je jedna od prednosti

A i ne plaćaju podizvođače i dobavljače, što im je druga velika prednost u odnosu na stranu konkurenciju. Treća značajna im je prednost da sami pišu natječaje na kojima poslije naravno pobijeđuju, što omogućava ogromne margine zarade. (ovo se naravno odnosi samo na radove u Hrvatskoj, vani su zarade neusporedivo manje a financiranje neusporedivo skuplje)

[/quote]
Ne plaćaju ni njih moj kolega.Kada nego ima duga 50 mil a potraživanja 300 mil ne možemo razgovarati tko koga ne plaća.I plaćaju u zakonskim rokovima koliko ja znam.
Kolega ti si bio uvijek ozbiljan forumaš a sada ovakav napad…moja preporuka;manje čitati index i novi list i život će tu biti mnogo ljepši.. [thumbsup]
A što se tiče natječaja..pa šta se čudiš?Ti bi uzimao 50% zarade da možeš 100…je je, priče za malu djecu..život je ipak nešto drugo
Nigdje u životu nisam vidio više lažnih moralista nego ovdje na ovom forumu [bye]
[/quote]

Ovo nije uopće napad. Svi znaju kako plaćaju račune. I fakat je da oni financirajući se od dobavljača ostvaruju materijalnu korist kroz smanjenje troškova financiranja.

Točno je da im država duguje novce, ali to nije razlog da se financiraju preko dobavljača. Mogu uzeti kredit ili izdati obveznice. Duguje država i mnogim drugima pa oni podmiruju obveze na vrijeme. Nije istina da svi ne plaćaju, ogromna većina firmi podmiruje obveze na vrijeme. Bizarno je da neki građevinari ne plaćaju dobavljače, a isplaćuju dividendu.

[/quote]
Samo ću reči da firme koje plaćaju svoje obveze na vrijeme se mogu nabrojati na prste jedne ruke i iskreno ne vjerujem da su d.d. nego manji d.o.o. ili t.o. i to nije sklučaj samo u građevini, govorim iz gorkog iskustva [undecid]

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

Još da dodam, svatko se može naplatiti bianco zadužnicom, ali to što će izgubiti najvećeg partnera mislim da im je puno veća šteta, nego čekanje na naplatu, a i oni su toga svjesni.

Ovo nije uopće napad. Svi znaju kako plaćaju račune. I fakat je da oni financirajući se od dobavljača ostvaruju materijalnu korist kroz smanjenje troškova financiranja.

Točno je da im država duguje novce, ali to nije razlog da se financiraju preko dobavljača. Mogu uzeti kredit ili izdati obveznice. Duguje država i mnogim drugima pa oni podmiruju obveze na vrijeme. Nije istina da svi ne plaćaju, ogromna većina firmi podmiruje obveze na vrijeme. Bizarno je da neki građevinari ne plaćaju dobavljače, a isplaćuju dividendu.

Kolega Twixer
Komercijalni zapisi su im izašlikrajem 6-tog ako se ne varam(80mil ako me sjećanje dobro služi)
Imaju hipotekarni kredit na pc Osijek a odnos dug/kapital im je 349,25%
A i zagrebčanka im dolazi na naplatu krajem godine..treba skupiti te novce
Što se tiče dividende to je još uvijek prijedlog glavnoj skupštini i predstavlja smanjenje u odnosu na prošlu godinu.
Ne smeta mene dobronamjerna kritika..mene smetaju kontinuirani napadi određenih kolega uglavnom netočnim navodima.Građevinar sam cijeli svoj radni vijek i poprilično dobro znam problematiku.Nikad nije sve crno ili bijelo i naravno da IGH-ima i svojih mana..ja to ne sporim.
Ali kada kolega Vranjo iznosi informacije kontinuirano na ovom topicu danima koji se odnose najmanje na IGH od svih građevinara naravno da moram replicirati(onaj most koji je tako slovodobitno postao ovdje trebali su izvoditi HDEL i vijadukt..naravno da to nije objavio tamo nego ovdje)
I još detalj..onaj zaključak da su zarade manje vani a financiranje skuplje mislim da griješiš IMHO
(za c.goru npr prva ponuda je bila za milijardu skuplja)
Pitanje je s kime usporediti IGH..čak sam primjetio da su i neki analitičari kod nas skontali da je teško IGh uspoređivati sa ostalim građevinskim kompanijama u nas
Po meni prva tvrtka za usporedbu je tek tamo u njemačkoj(berlin)
Pozdrav i NHF

sijem žito raste grahorica

Kolega Twixer
Komercijalni zapisi su im izašlikrajem 6-tog ako se ne varam(80mil ako me sjećanje dobro služi)
Što se tiče dividende to je još uvijek prijedlog glavnoj skupštini i predstavlja smanjenje u odnosu na prošlu godinu.
Ne smeta mene dobronamjerna kritika..mene smetaju kontinuirani napadi određenih kolega uglavnom netočnim navodima.Građevinar sam cijeli svoj radni vijek i poprilično dobro znam problematiku.Nikad nije sve crno ili bijelo i naravno da IGH-ima i svojih mana..ja to ne sporim.
Ali kada kolega Vranjo iznosi informacije kontinuirano na ovom topicu danima koji se odnose najmanje na IGH od svih građevinara naravno da moram replicirati(onaj most koji je tako slovodobitno postao ovdje trebali su izvoditi HDEL i vijadukt..naravno da to nije objavio tamo nego ovdje)
I još detalj..onaj zaključak da su zarade manje vani a financiranje skuplje mislim da griješiš IMHO
Pitanje je s kime usporediti IGH..čak sam primjetio da su i neki analitičari kod nas skontali da je teško IGh uspoređivati sa ostalim građevinskim kompanijama u nas
Pozdrav i NHF
[/quote]
Što mislite zašto baš ovdje iznosi? Vjerojatno misli da je firma, a i dionica smeće i opće ju ne želi kupiti [tongue]

Lime vidim da poznaješ problematiku o kojoj pišeš, ali uzalud se trudiš sam protiv rulje. Iskoristi svoje znanje šutnjom. Ovako trošiš energiju, a onako ćeš puniti džepove.

P.S. mogao sam ovo i na privatne poruke, ali ne odnosi se samo na tebe……

Kolega Twixer
Pozdrav i NHF
[/quote]

Rijetko dobar post [thumbsup]

Gledajte, viadukt i hdel su izvođači radova, a IGH sudjeluje-makar posredno kroz ispitivanje materijala, nadzor ili što god. Ništa u Hrvatskoj se na žalost ne može bez njih raditi u građevinarstvu.
Kad ponestane posla za ostale građevinare, neće ga biti za IGH kao prije. Svi su oni međusobno povezani i nemojte me uvjeravati da IGH nema nikakve veze s raskidanjem ugovora i da se to nikako neće na njega odraziti. Uvjeren sam da će se to pokazati i u izvješću, ako ne u ovom sljedećem, onda poslije, jer kriza u građevinarstvu još nije niti dosegla vrhunac.
Najveće prihode je IGH imao na domaćem terenu, a sada je tome kraj- zato pada i cijena dionice. Investitori znaju što ima perspektivu, a čemu se perspektiva drastično smanjila- zato prodaju IGH! Kolega lime, ja potpuno razumijem zašto ste napisali to što ste napisali. Izvanredno se borite za svoje interese- makar snaga argumenata nije na vašoj strani. [bye]

Najveće prihode je IGH imao na domaćem terenu, a sada je tome kraj- zato pada i cijena dionice. Investitori znaju što ima perspektivu, a čemu se perspektiva drastično smanjila- zato prodaju IGH!

Evo ti Franjo pa proučavaj te investitore koji prodaju:

21.09.2009.

Vlasnik/nositelj računa Stanje [%] Vrsta računa
1. AKCIONAR D.O.O. 20.086 12,67 Osnovni račun
2. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 8.250 5,20 Skrb. račun
3. PBZ D.D. 6.588 4,15 Skrb. račun
4. ĐUKAN PETAR 2.716 1,71 Osnovni račun
5. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 2.277 1,44 Skrb. račun
6. PBZ D.D./STATE STREET CLIENT ACCOUNT 2.074 1,31 Skrb. račun
7. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 1.966 1,24 Skrb. račun
8. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 1.900 1,20 Skrb. račun
9. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. 1.893 1,19 Skrb. račun
10. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA OSIGURANJE – OBVEZNI MIROVINSKI FOND 1.661 1,05 Skrb. račun
Ukupno: 31,16 %

Važeći podaci za uredovni dan 19.10.2009 .

1. AKCIONAR D.O.O. 20.086 12,67 Osnovni račun
2. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 8.250 5,20 Skrb. račun
3. PBZ D.D. 6.783 4,28 Skrb. račun
4. ĐUKAN PETAR 2.716 1,71 Osnovni račun
5. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 2.289 1,44 Skrb. račun
6. PBZ D.D./STATE STREET CLIENT ACCOUNT 2.074 1,31 Skrb. račun
7. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 1.966 1,24 Skrb. račun
8. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 1.900 1,20 Skrb. račun
9. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. 1.893 1,19 Skrb. račun
10. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA OSIGURANJE – OBVEZNI MIROVINSKI FOND 1.661 1,05 Skrb. račun

Ukupno: 31,29 %

Možda drukaš za ovog pod rednim brojem 3 ? [lol]

halfte trinken, halfte Šarcu geben

Ne smeta mene dobronamjerna kritika..mene smetaju kontinuirani napadi određenih kolega uglavnom netočnim navodima.

Mene smeta kada vidim da netko mora otkinuti svom dijetetu iz usta zato što mu nije plaćeno ono što je pošteno odradio prije recimo godinu dana. Nije IGH izuzetak, samo ja najčešće srećem ljude kojima oni duguju.

I naravno da im je to prednost. Nema jeftinijeg financiranja od neplaćanja računa. Što niža cijena financiranja to veća dobit. To je pozitivno za svaku pa i za ovu dionicu. Neko je naveo da im je jeftina radna snaga prednost u odnosu na konkurenciju, a ja sam dodao još dvije prednosti.

Neznam čemu ljutnja, naveo sam pozitivne stvari o dionici.

Teško mi je povjerovati da vani imaju veće zarade jer ovdje nemaju nikave konkurencije kada su u pitanju velike državne investicije. Mislim da dobiju sve natječaje na koje se jave. Vani ipak postoji ozbiljna konkurencija što obično znači i manje zarade. Vani se također moraju zadužiti da plate podizvođače, što povećava trošak financiranja.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Možda drukaš za ovog pod rednim brojem 3 ? [lol]

Za ove pod rednim brojem 3. Ima ih jako puno na ovom skrbničkom.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Koje je ovo iskrcavanje na IGH, što će reć.

Korkyra

New Report

Close