IGH (Institut IGH d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska IGH (Institut IGH d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ovo je kraj državnog investiranja u građevinarstvo, i početak istrage. Ima li to veze s IGH ili nema? Slobodno u vezi toga mislite što god želite. [bye]

bitno je da je igh-u naše državno invenstiranje u gradevinarstvo bilo odskocna daska, sad sa malverzacijama ili ne je manje bitno za samu dionicu….igh ima ugovorenih poslova vani za koje su morali uzamati podizvodace pa je pretpostavka da ‘mozda’ nemaju kapacitete za neke ili su iz odredenih, vjerujem pozitivnih razloga morali uzeti pomoć…dakle, ima se posla…a to je u danasnje vrijeme jako bitno. a mozda su i namjerno uzeli podizvodace jer imaju previse posla, a nebi bilo profesionalno otkazivati dobivene poslove…cinjenica je da se javljaju na vecinu natjecaja …

... otišli su bikovi uzalud ...

Most koji se nad Dravom nadviti neće

Njegova vrijednost je 1,15 milijarda kuna s porezom na dodanu vrijednost. Taj most, međutim, Drava još dugo neće gledati.

http://www.novilist.hr/Vijesti/Novosti/hac-prekida-ugovore-vrijedne-sed.aspx

Ajde društvo pratim dosta ovaj forum i sada si bilježim neke podatke isto kao što sam si bilježio i kada je dotična dionica bila 1650,00 kn.Nažalost sam na 1570,00 kupio samo 12 komada jer sam povjerovao forumistima ide to na 1000,00 pa sam čekao da još kupim 20 kom po toj cijeni a na 800 još 20 kom,a ono figa nisam stigo kupiti tako jeftino već sam kupljenih 12 prodao po 4280,00.
Kupio novih 8 po 3200,00 i dalje ih imam, a sa kešom čekam drukani pad pa da dokupim [kiss].
Ma i tisak kada sam kupovao po 230,00 su trpali target 120,00.,ajd živi bili pa vidjeli.
Povijest se ne ponavlja u par mjeseci dva puta,moguće ali mislim teško.
U pa ameri lupili o 10100 [tongue]

Njegova vrijednost je 1,15 milijarda kuna s porezom na dodanu vrijednost. Taj most, međutim, Drava još dugo neće gledati.

Hehe pa ti svarno osim copy/paste ništa više neznaš..
Od svih djelova teksta ti baš izabereš onaj koji nije potpuno točan.
O tom mostu ne odlučuje HAC samostalno.
Taj most spada u koridor 5c, dio je međunarodnog ugovora o paneuropskim koridorima i ići će kad bude trebalo bez obzira na novinare,index ili tebe [bye]

sijem žito raste grahorica

Taj most spada u koridor 5c, dio je međunarodnog ugovora o paneuropskim koridorima i ići će kad bude trebalo bez obzira na novinare,index ili tebe [bye]

[/quote]

Kolega, činjenica je da raskid predizbornih ugovora baca graditeljstvo na koljena. Sanaderova pusta predizborna obećanja su se pokazala netočnima i neće više biti velikih poslova za IGH- ništa od vraćanja duga hrvatskom jugu. U inozemstvu nema za njih kruha jer sklapaju ugovore po najnižim dumping cijenama zbog prejake međunarodne konkurencije. Glavno da dobiju posao i referencu, a za zaradu ne pitaj. Prošlo je zlatno doba [bye]

[/quote]

Kolega, činjenica je da raskid predizbornih ugovora baca graditeljstvo na koljena. Sanaderova pusta predizborna obećanja su se pokazala netočnima i neće više biti velikih poslova za IGH- ništa od vraćanja duga hrvatskom jugu. U inozemstvu nema za njih kruha jer sklapaju ugovore po najnižim dumping cijenama zbog prejake međunarodne konkurencije. Glavno da dobiju posao i referencu, a za zaradu ne pitaj. Prošlo je zlatno doba [bye]
[/quote]
Kolega vranjo..pa već si mi 3 kulje zaljepio [angry]
Pokvarit ćeš mi prosjek [lol]
I opet netočno..po običaju
Ne radi se o dumping cijenama..cijene su izvrsne što bi trebalo biti jasno svakom ko ima i malo blage veze o fundamentalnoj analizi..ti očito nisi taj
Značajno su jeftiniji od konkurencije zbog izrazito jeftine radne snage u odnosu na europski prosjek(pogledaj malo koliko jedan dipl.ing ima primanja u europi..u igh-u dipl.ing. ekspert ima manje od 1000Eura primanja??(ako nema menađerski ugovor))

I to im je jedna od prednosti

Značajno su jeftiniji od konkurencije zbog izrazito jeftine radne snage u odnosu na europski prosjek(pogledaj malo koliko jedan dipl.ing ima primanja u europi..u igh-u dipl.ing. ekspert ima manje od 1000Eura primanja??(ako nema menađerski ugovor))

A i ne plaćaju podizvođače i dobavljače, što im je druga velika prednost u odnosu na stranu konkurenciju. Treća značajna im je prednost da sami pišu natječaje na kojima poslije naravno pobijeđuju, što omogućava ogromne margine zarade. (ovo se naravno odnosi samo na radove u Hrvatskoj, vani su zarade neusporedivo manje a financiranje neusporedivo skuplje)

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

A i ne plaćaju podizvođače i dobavljače, što im je druga velika prednost u odnosu na stranu konkurenciju. Treća značajna im je prednost da sami pišu natječaje na kojima poslije naravno pobijeđuju, što omogućava ogromne margine zarade. (ovo se naravno odnosi samo na radove u Hrvatskoj, vani su zarade neusporedivo manje a financiranje neusporedivo skuplje)

[/quote]
Ne plaćaju ni njih moj kolega.Kada nego ima duga 50 mil a potraživanja 300 mil ne možemo razgovarati tko koga ne plaća.I plaćaju u zakonskim rokovima koliko ja znam.
Kolega ti si bio uvijek ozbiljan forumaš a sada ovakav napad…moja preporuka;manje čitati index i novi list i život će tu biti mnogo ljepši.. [thumbsup]
A što se tiče natječaja..pa šta se čudiš?Ti bi uzimao 50% zarade da možeš 100…je je, priče za malu djecu..život je ipak nešto drugo
Nigdje u životu nisam vidio više lažnih moralista nego ovdje na ovom forumu [bye]

@ vranjo

Ovo možda nema veze sa IGH, kriza u građevini je jasna kao dan ali,
građevinari su uzeli kredite kod banaka, imaju ukupno u RH zaposlenih cca 50 000 ljudi, ti ljudi također imaju kredite kod banaka za svoje stanove, automobile i sl.
I ti misliš da će građevinari (a mnogi su bili i sponzori vladajućim strankama) krahnuti jer će ih isti ostaviti na cjedilu.
Padnu li građevinari,, padaju mnogi kooperanti i prozvođači cementa, uvoznici čelika, asfalta, drenaža i sl ., pada BDP, padaju neke banke, padaju sponzori budućih izbora.
Past će neki građevinari (ali to su možda oni lokalni koji ovise o gradskoj upravi i investicijama na lokalnoj razini i možda oni koji se bave stanogradnjom i broje cca 100-300 zaposlenih) ali ovi veliki neće i to je činjenica i njih će pruzeti ovi veliki.
Na kraju vlasnici banaka su stranci i da li je njima u interesu da im veliki partneri padnu, da im ne plaćaju kredite i leaising za enormnu mehanizaciju i sl.
Baš me zanima kako spavaju oni koji su dali kredte i leaisinge Pevecu i koliko će nečija bahatost koštati dobavljače, banke i sl.
Kolega, kriza je i ona pogađa svakoga, građevinari imaju možda najviše probelma ali nije MUDRO VESELITI SE PADU I STEČAJU ISTIH jer i tamo netko ima obitelj , kredit i sl a svako NASLAĐIVANJE se vraća.
Zvuči nevjerojatno ali sam uvjerenja da će baš svi pokazati pozitivna izvješća za 3Q (nekako mi se to čini logičnim) , a razlog je vrlo logičan a isti ostavljam vama na razimišljanje.
Inače ovako su isto pisali i za ptkm -r-a koja mi je najdraža i kupovao sam je kada je bila gubitaš, a sada isto pišu i za građevinare i prognoziraju slom, međutim malo je vjerojatno da će se isti dogoditi.

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

Evo gdje su IGHove pare………………. [tongue]

19.10.2009 13:37:28 Vrijeme zadnje promjene
19.10.2009 16:19:28

Blagajić gradi rotirajući hotel na Šolti

Investitor je tvrtka Profectus Vicenza Blagajića koji je u spreman uložiti oko 80 milijuna eura. Radi se o rotirajućem hotelu koji će se graditi na tri kata, a promjer pomičnog dijela će iznositi 61 metar koji će se u roku jednog dana okrenuti 1,3 puta

Bankamagazin

Ispiši Veličina slova:

Prvi rotirajući hotel u Europi gradit će se na hrvatskom otoku Šolti, saznaje http://www.banka.hr. Naime, poznati britanski arhitekt Richard Hywel Evans izradio je nacrt najmodernijeg hotela koji bi se trebao graditi na otoku ‘prekoputa’ Splita – Šolti, a investitor je Profectus Vicenza Blagajića koji je u to turističko naselje spreman uložiti oko 80 milijuna eura. Radi se o rotirajućem hotelu koji će se graditi na tri kata, a promjer pomičnog dijela će iznositi 61 metar koji će se u roku jednog dana okrenuti 1,3 puta.

Osim toga, trebala bi se izgraditi i marina od 120 do 170 vezova koja će imati i klupsku zgradu. Sama lokacija budućeg turističkog naselja je na zapadnoj strani uvale Nečujam, a naselje će sadržavati i manje vile. Put od hotela i vila do marine trebao bi biti ispod mora dok će svaki od luksuznih bungalova imati i svoj bazen.

Kako se može saznati od načelnika Općine Šolta Nikole Cecića Karuzića, projekt je krajem prošlog tjedna predstavljen u Dubrovniku. «Trenutno se radi na Urbanističkom planu, a nakon toga će se ishoditi sve dozvole, od lokacijske do građevinske, a tada će početi i samagradnja čiji je rok tri godine» rekao je za http://www.banka.hr Cecić Karuzić napomenuvši pritom da bi proces bio brži kada ih ne bi kočila birokracija.

S time da će se rotirajući dijelovi od čelika izgraditi u splitskom brodogradlištu.

Sam Vicenzo Blagajić i njegov Profectus poznati su u hrvatskim medijima i javnosti kao kupci zemlje kod budućeg Pelješkog mosta.

[/quote]
Ne plaćaju ni njih moj kolega.Kada nego ima duga 50 mil a potraživanja 300 mil ne možemo razgovarati tko koga ne plaća.I plaćaju u zakonskim rokovima koliko ja znam.
Kolega ti si bio uvijek ozbiljan forumaš a sada ovakav napad…moja preporuka;manje čitati index i novi list i život će tu biti mnogo ljepši.. [thumbsup]
A što se tiče natječaja..pa šta se čudiš?Ti bi uzimao 50% zarade da možeš 100…je je, priče za malu djecu..život je ipak nešto drugo
Nigdje u životu nisam vidio više lažnih moralista nego ovdje na ovom forumu [bye]
[/quote]

Ovo nije uopće napad. Svi znaju kako plaćaju račune. I fakat je da oni financirajući se od dobavljača ostvaruju materijalnu korist kroz smanjenje troškova financiranja.

Točno je da im država duguje novce, ali to nije razlog da se financiraju preko dobavljača. Mogu uzeti kredit ili izdati obveznice. Duguje država i mnogim drugima pa oni podmiruju obveze na vrijeme. Nije istina da svi ne plaćaju, ogromna većina firmi podmiruje obveze na vrijeme. Bizarno je da neki građevinari ne plaćaju dobavljače, a isplaćuju dividendu.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Bizarno je da neki građevinari ne plaćaju dobavljače, a isplaćuju dividendu.

U ZG Holdingu nisu odlučili što će učiniti u slučaju da IGH ne podmiri 40 milijuna eura za zemljište Zagrepčanke do prosinca kada istječe rok. IGH plaća samo kamate te je uplatio 4,5 milijuna eura nakon kupnje, a po svemu sudeći isplaćuje i dividendu? Tko tu koga [sealed]

New Report

Close