IGH (Institut IGH d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska IGH (Institut IGH d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

NELIKVIDNOST

Krah cestogradnje: HAC raskida ugovore teške 7 milijardi kuna!!

ZAGREB – Hrvatski građani uskoro će svjedočiti konačnom krahu graditeljske politike bivšeg premijera, koji je početkom ljeta naprasno napustio kormilo države.

http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/infrastruktura/krah-cestogradnje-hac-raskida-ugovore-teske-7-milijardi-kuna!,58852.html

Ovo bi se moglo jako negativno odraziti na prihode IGH, nemojte zaboraviti da su oni upravo na hrvatskim autocestama stasali u uspješnu firmu. Sada je tome kraj. Vrijeme je za prestanak građevinskih radova i konačnu istragu svega što se tu jamilo.

Prošlo je zlatno doba hrvatskog građevinarstva…dolazi duga zima[cry]

U Čečeniji je IGH izgubio posao s hidroelektranama, a u Crnoj Gori znamo da su angažirali njihove domaće firme kao kooperante za poslove iz IGH-ove branše..al dobit će i IGH dio kolača..valjda.

vranjo,vranjo, crni vranjo, sačekajte 2-3 tijedna FI,pa onda pucajte iz sveg raspoloživog arsenala-dakako ako budete imali imalo razloga , ovako ste samo dosadni ,ništa novog niste spomenuli, sve stare ofucane vijesti bez pokrića, pozdrav vranjo i dobar vam tek…………………………………………………………

Joj daj molim te koje domaće firme iz Igh-ove branše ima Crna Gora?
Pomješao si kruške i jabuke. Na gornjem linku se ama baš ni jednom riječju ne pominje IGH.
Sumrak će doći onima koji su radili poslove za koje ne treba bog zna kakvo znanje već dobra veza, mikser betona i par rebrića. IGH je za sve domaće građevinare teška SF priča.

Na izgradnji Bar-Boljare će biti angažirana cjelokupna crnogorska operativa, a bilo je na ovoj temi i o tome kako će biti angažirana crnogorska firma za projektiranje i nadzor.
Ne da mi se sada tražiti, inače je vijest objavljena na SEE-bizu i ovdje na forumu ne tako davno, pa da pratite vam to ne bi bila nepoznanica, nađite si sami.

Objavljeno je i da su izgubili posao u Čečeniji jer su pokušali angažirati Elektroprojekt kao podizvođača, pa je posao sklopljen izravno s Elektroprojektom.

IGH vam inače nadzire radove na autocestama, a i projektira veliku većinu, pa raskidanje ugovora ima efekta na njega, bez obzira da li se spominje u članku. Tamo gdje se gradi autocesta uvijek ima posla za IGH, a ako se ne gradi ništa i ako se raskidaju ugovori onda za IGH nema posla.

Ovo je kraj državnog investiranja u građevinarstvo, i početak istrage. Ima li to veze s IGH ili nema? Slobodno u vezi toga mislite što god želite. [bye]

Čuj te kolega ja sam u građevini proveo toliko vremena da vrlo lako mogu dokučiti da se Vi u to jako slabo razumijete. Na gradilištu bi Vas već prvi dan poslali po okrugli vinkl i tačke kompresije.
Pošto kažete da imate dionice Igh evo Vam jedan link da se oraspoložite.
http://www.vjesnik.hr/html/2009/10/17/Clanak.asp?r=tem&c=3
Hrvatska gradi od Rusije i Njemačke do Alžira i Katara

IGH je lani dobio posao projektiranja 10 hidroelektrana u Rusiji na rijeci Argun vrijedan više od 100 milijuna eura. Riječ je o jednom od najvećih hrvatskih izvoznih poslova takve vrste, a očekuje se da će ukupna investicija doseći čak 2,5 milijardi eura

who dares, wins

Taj posao od 2,5 milijardi eura , kako kažete, na rijeci Argun je propao. Ovaj novinar u vjesniku nije up to date. Pazite kakve novine čitate, jer zaista ima svega.
Evo linka, samo zbog Vas gospon verdi, a za ove druge stvari oko Bar-Boljare si sami tražite ako vas zanima jer ja za to zaista nemam volje. Previše me IGH deprimirao… [bye]

Juri Radiću propao ‘povijesni’ posao u Čečeniji vrijedan 100 milijuna eura

http://www.nacional.hr/clanak/67687/juri-radicu-propao-povijesni-posao-u-ceceniji-vrijedan-100-milijuna-eura

pozdrav, igh-ovci! [bye]
vidim zagustila se rasprava skoro ko na mojoj ingri, evo priznajem da trenutno nemam igh niti ga ne namjeravam kupiti dok se ne istraži do kraja. oduvijek sam zaobilazio ovu dionicu jer je previše priča o kriminalu i korupciji, a gdje ima dima ima i vatre. eventualno bi mogao uložiti u ovo tek kad EU i naše pravosuđe to do kraja istraže, tada bi mogao biti uzlet ko zadnih dana na podravci..

kad sam već tu, evo i jednog linka na zadnju analizu erste banke o ovoj dionici, koja se zapravo pokazala vrlo dobrim predviđanjem s obzirom na kretanje na burzi zadnjih mjeseci.

http://www.bankamagazine.hr/Naslovnica/Vijesti/Komentariianalize/tabid/138/ctl/Details/mid/654/ItemID/52350/Default.aspx

vidi se da je ova analiza puno realnija od onih koje je objavljivao Stojić i Hypo, možda i zato što ljudi rade suprotno od analiza, pa mijenjaju taktiku i objavljuju sada iskreno.

cijena od 4000 je gornja granica po tehničkoj analizi a tu se negdje znakovito đukan iskrcao,
zna čovjek kolko to vrijedi (maksimalno), a sad bi moglo biti u rasponu od 2-4 tisuće (s obzirom na zadnje vijesti prije bi rekao 2000).

u graditeljstvu tek sada počinje velika kriza i bolje će proći developeri od običnih gračevinara, tu je u prednosti ingra koja je Raikkonen developmenta za razliku od igh koji se tek uhodava.
osim toga ingra ima arenu a igh ima zagrepčanku [lol] [rolleyes]

Čuj te kolega ja sam u građevini proveo toliko vremena da vrlo lako mogu dokučiti da se Vi u to jako slabo razumijete. Na gradilištu bi Vas već prvi dan poslali po okrugli vinkl i tačke kompresije.
Pošto kažete da imate dionice Igh evo Vam jedan link da se oraspoložite.
http://www.vjesnik.hr/html/2009/10/17/Clanak.asp?r=tem&c=3
Hrvatska gradi od Rusije i Njemačke do Alžira i Katara

IGH je lani dobio posao projektiranja 10 hidroelektrana u Rusiji na rijeci Argun vrijedan više od 100 milijuna eura. Riječ je o jednom od najvećih hrvatskih izvoznih poslova takve vrste, a očekuje se da će ukupna investicija doseći čak 2,5 milijardi eura

Kolega Verdi, na hrvatskom jeziku ne kaže se gradilište već bauštela
[wink]

kolko loših vijesti za moju najdražu dionicu…šta da radim u pon? pomozite…[sad]

Taj posao od 2,5 milijardi eura , kako kažete, na rijeci Argun je propao. Ovaj novinar u vjesniku nije up to date. Pazite kakve novine čitate, jer zaista ima svega.
Evo linka, samo zbog Vas gospon verdi, a za ove druge stvari oko Bar-Boljare si sami tražite ako vas zanima jer ja za to zaista nemam volje. Previše me IGH deprimirao… [bye]

http://www.nacional.hr/clanak/67687/juri-radicu-propao-povijesni-posao-u-ceceniji-vrijedan-100-milijuna-eura

Ljudi moji pa oni se javljaju na sve moguće natječaje u domeni svoga posla..valjda vam je jasno da ne mogu svaki od tih natječaja dobiti.
Neću razglabati previše jer nisam unutra trenutno ali mi se ne sviđa način na koji interpetiraš vijesti.
Kolega vranjo oni nisu niti dobili bar-boljare..dobio je konzorcij na čelu sa konstruktorom.
Crnogorska operativa je bila planirana od prvog dana.Kooperacija u svrhu uzimanja djela profita bez vlastitog angažmana kad imaš dovoljno drugih projekata je samo bonus..nikako gubitak.Pogledaj prihode u bilanci..vidit ćeš da se prihodi konstantno povećavaju i to je ono što je bitno.Ovakve priče;izgubili ovo dobili ono nemaju nikakvog smisla.

sijem žito raste grahorica

u graditeljstvu tek sada počinje velika kriza i bolje će proći developeri od običnih gračevinara, tu je u prednosti ingra koja je Raikkonen developmenta za razliku od igh koji se tek uhodava.
osim toga ingra ima arenu a igh ima zagrepčanku [lol] [rolleyes]

Još jedan iz formule 1 🙂
Joj što takve volim [lol]
I ti ćeš čini mi se lijevi zavoj i..bandera [bye]

sijem žito raste grahorica

Kolega stvarno mi se ne da braniti Vjesnik, a Juru još manje ali da se je na dionici dalo zaraditi i da će se još dati je poanta onoga što sa htio reći.

who dares, wins

http://www.index.hr/vijesti/clanak/na-mjestu-gdje-je-jure-radic-pripremao-vijadukt-odlomila-se-stijena-i-pala-na-obiteljsku-kucu/455813.aspx

http://www.index.hr/vijesti/clanak/na-mjestu-gdje-je-jure-radic-pripremao-vijadukt-odlomila-se-stijena-i-pala-na-obiteljsku-kucu/455813.aspx

Na mjestu gdje je Jure Radić pripremao vijadukt odlomila se stijena i pala na obiteljsku kuću

Mještani Ljubača mjesecima se bore protiv neimara Jure Radića i njegova IGH-a koji baš iznad sela žele izgraditi ni manje ni više nego vijadukt. Na sve moguće adrese odaslana je i službena inicijativa da se promjeni trasa buduće autoceste prema Dubrovniku, međutim svaki posjet uredima kao i upiti inspekcijama i pravnim službama Hrvatske nalikuje tek na još jedan juriš na vjetrenjače.

New Report

Close