IGH (Institut IGH d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska IGH (Institut IGH d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ne Brankice, krivo si me skužila. IGH nije defanzivka i samim tim povlači veće rizike, tako da možda i mogu shvatiti da neki mirovinac (pa bilo to i AZ) izlazi iz IGH. Ono kaj ja ne mogu shvatiti je zakaj je izlazio iz Leda upravo zato kaj je po prirodi stvari Ledo defanzivna dionica. Barem što se rizika tiče.

Gledajte, budite sigurni da u Americi isto kao i kod nas mirovinci kupuju dionice od firmi njihovih kompića po 20 000 kao npr LEDO.Nemojmo se zavaravati.
S druge strane, osim regulative Hanfe, tj. određenih pravila kod odabira dionica, LEDO po meni je premala firma da bi mirovinac ulagao, osim ako ne može kupiti većinski paket, druga stvar je premali free float koji je karakterističan za sve Todexe a možemo se kladiti da su ušli u sve Todexe na preporuku Todorića a ne na preporuku risk managera.
Mislim da će to što još imaju u Todexu riješiti i izaći potpuno
[/quote]

a jel? A zakaj odna PBZmirovinac otkupljuje blokove Leda od 500 komada? Evo prošlo prije 3 dana, PBZ mirovinac pojačao za 500 komada, sada imaju preko 2000 komada. Inače ja sam mislio da mirovinski fondovi ulažu na extra dugi rok, tak da ih ne bi trebalo dirati ak je sad slabo likvidno za njih, možda bu za 10 godina likvidnije, a možda uskoro uopće ne bu više Todorićevo [wink] Uostalom, ak ih je već imao (poput AZ), onda zakaj je izlazio? Kaj mu je prenelikvidno da drži? Pa kaj ima s tim i radit nego držat majku mu staru [rolleyes]
[/quote]

To ste u pravu za PBZ.Ja ne znam koji je njihov motiv, samo kažem da to po meni nije ulaganje za jedan mirovinski fond, isto tako imaju udio i u ZVZD.
A možda kupuju blokove isto kao što je i AZ kupovao blokove,ja ne znam.
A isto i njima su ti udjeli u Ledu i Zvijezdi 0,00002 % ukupnog portfelja,karikiram, tako da mi se ne čine bitnim u tako velikom portfelju.
Ne zaboravimo da PBZ ima točno duplo više novaca u dionicama od AZ .
Isto tako ne zaboravimo da je PBZ najgori mirovinski fond u HR za 2008.
[/quote]

pa naravno da je najgori kad je najviše u dionicama (kako i sami kažete) a dionice su perverzno nisko. Kad se te dionice dignu na fer razine, bit će najbolji fond… gledamo forward, ne?

I'LL BE BACK

Ne Brankice, krivo si me skužila. IGH nije defanzivka i samim tim povlači veće rizike, tako da možda i mogu shvatiti da neki mirovinac (pa bilo to i AZ) izlazi iz IGH. Ono kaj ja ne mogu shvatiti je zakaj je izlazio iz Leda upravo zato kaj je po prirodi stvari Ledo defanzivna dionica. Barem što se rizika tiče.

Gledajte, budite sigurni da u Americi isto kao i kod nas mirovinci kupuju dionice od firmi njihovih kompića po 20 000 kao npr LEDO.Nemojmo se zavaravati.
S druge strane, osim regulative Hanfe, tj. određenih pravila kod odabira dionica, LEDO po meni je premala firma da bi mirovinac ulagao, osim ako ne može kupiti većinski paket, druga stvar je premali free float koji je karakterističan za sve Todexe a možemo se kladiti da su ušli u sve Todexe na preporuku Todorića a ne na preporuku risk managera.
[/quote]

a jel? A zakaj odna PBZmirovinac otkupljuje blokove Leda od 500 komada? Evo prošlo prije 3 dana, PBZ mirovinac pojačao za 500 komada, sada imaju preko 2000 komada. Inače ja sam mislio da mirovinski fondovi ulažu na extra dugi rok, tak da ih ne bi trebalo dirati ak je sad slabo likvidno za njih, možda bu za 10 godina likvidnije, a možda uskoro uopće ne bu više Todorićevo [wink] Uostalom, ak ih je već imao (poput AZ), onda zakaj je izlazio? Kaj mu je prenelikvidno da drži? Pa kaj ima s tim i radit nego držat majku mu staru [rolleyes]
[/quote]

To ste u pravu za PBZ.Ja ne znam koji je njihov motiv, samo kažem da to po meni nije ulaganje za jedan mirovinski fond, isto tako imaju udio i u ZVZD.
A isto i njima su ti udjeli u Ledu i Zvijezdi 0,00002 % ukupnog portfelja,karikiram, tako da mi se ne čine bitnim u tako velikom portfelju.
[/quote]

pa naravno da je najgori kad je najviše u dionicama (kako i sami kažete) a dionice su perverzno nisko. Kad se te dionice dignu na fer razine, bit će najbolji fond… gledamo forward, ne?
[/quote]

ili mozda zato sto je najvise love ubacio po ekstremno visokim cijenama, pr.800 komada zvzd po 19000?

http://www.privredni.hr/index.php?option=com_content&task=view&id=1771&Itemid=2

http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/infrastruktura/pzp-raskinuti-ugovor-s-konstruktorom-zbog-zdericevog-kriminala,56836.html

uz ovakvu likvidnost i napetost što će biti iza DJIA”10.000” potrajat će dok se novoselec iskrca. ono što mi je čudno jest da nema kupaca većeg paketa pa da se to riješi van burze, nego ovako mesari svaki dan.

[i] Moji postovi nisu investicijski savjeti, niti nagovor na kupnju ili prodaju dionica, već osobno mišljenje.[/i]

[/quote]

[/quote]

[/quote]

[/quote]

ili mozda zato sto je najvise love ubacio po ekstremno visokim cijenama, pr.800 komada zvzd po 19000?
[/quote]
Meni je jedino izvjesno da svaki član AZ mirovinskog fonda treba pod hitno na pregled i dsa bi prodao rođenu mamu za kunu.

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

21.09.2009.

Vlasnik/nositelj računa Stanje [%] Vrsta računa
1. AKCIONAR D.O.O. 20.086 12,67 Osnovni račun
2. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 8.250 5,20 Skrb. račun
3. PBZ D.D. 6.588 4,15 Skrb. račun
4. ĐUKAN PETAR 2.716 1,71 Osnovni račun
5. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 2.277 1,44 Skrb. račun
6. PBZ D.D./STATE STREET CLIENT ACCOUNT 2.074 1,31 Skrb. račun
7. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 1.966 1,24 Skrb. račun
8. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 1.900 1,20 Skrb. račun
9. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. 1.893 1,19 Skrb. račun
10. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA OSIGURANJE – OBVEZNI MIROVINSKI FOND 1.661 1,05 Skrb. račun
Ukupno: 31,16

Obzirom da zadnjih par dana pratite i komentirate poredak u prvih 10, provjerio sam da li stvarno AZ svakodnevno prodaje, i koliko sam vidio nema promjene kod AZ-a, ali zato ima sljedećih promjena:

3. PBZ D.D. 6.641 4,19 Skrb. račun
5. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 2.270 1,43 Skrb. račun

Ukupno: 31,19

halfte trinken, halfte Šarcu geben

AZ (-779 kom)
22.ruj 16.ruj
1.966 2.745

http://seebiz.eu/hr/tvrtke/infrastruktura/institut-igh-bugarska-zeli-da-im-prenesemo-hrvatski-model-cestogradnje,57027.html

ovo nije za zanemarit:

Vaš link

[thumbsup]

ovo nije za zanemarit:

Vaš link

[thumbsup]

Mislim da su požalili oni koji su ga ovih dana prodali [smiley] Zanimljivo je kako je IGH intenzivno orijentiran na inoozemne sigurne poslove. Po svemu sudeći najbolji građevinac u Hrvatskoj.

ovo nije za zanemarit:

Vaš link

[thumbsup]

…kakvi za zanemarit.Odlična vijest !!!

New Report

Close