A daj mi reci kaj je konzervativno u izlasku AZ-a iz Leda po 5K? Zakaj je PBZ mirovinskom to dovoljno konzervativno pa ga trpaju po 5? Kratko i jasno: AZ su debili koji će nas stajati mirovina. Tj, mene neće jer sam odavno zbriso od tamo i sve koje znam odvuko od tih tikvana.
A gospon guverner, LEDO je ipak skoro pa defenzivna dionica za razliku od IGH koja to nikako nije i za PBZ koji je ipak skloniji rizičnijem ulaganju to je dobar pick, iako prema rezultatima možemo vidjeti da je AZ kojeg svi tak pljujete ostvario ubjedljivo najbolji rezultat od mirovinaca, tak da vaše teorije nisu baš ispravne.I nema nikakve veze po koliko su oni kupovali a po koliko prodaju.
Jedino što je bitno je godišnji prinos.
Dakle, nema šanse da bu neko od mirovinaca kak vi velite trpo IGH, mislim da će obadva izaći.
Ne Brankice, krivo si me skužila. IGH nije defanzivka i samim tim povlači veće rizike, tako da možda i mogu shvatiti da neki mirovinac (pa bilo to i AZ) izlazi iz IGH. Ono kaj ja ne mogu shvatiti je zakaj je izlazio iz Leda upravo zato kaj je po prirodi stvari Ledo defanzivna dionica. Barem što se rizika tiče.
Čini se da Dinkec to rješava po abecedi [wink] [smiley]
A gospon guverner, LEDO je ipak skoro pa defenzivna dionica za razliku od IGH koja to nikako nije i za PBZ koji je ipak skloniji rizičnijem ulaganju to je dobar pick, iako prema rezultatima možemo vidjeti da je AZ kojeg svi tak pljujete ostvario ubjedljivo najbolji rezultat od mirovinaca, tak da vaše teorije nisu baš ispravne.I nema nikakve veze po koliko su oni kupovali a po koliko prodaju.
Jedino što je bitno je godišnji prinos.
Dakle, nema šanse da bu neko od mirovinaca kak vi velite trpo IGH, mislim da će obadva izaći.
Molim potkrijepite mi taj info. o najboljem rezultatu među mirovincima. Ako ga i imaju to je isključivo razlog što ulažu vani gdje su indexi rasli dok im ZSE služi za štopanje cijena tako da normalniji mirovinci koji ulažu našu lovu na ZSE niti ne mogu imati bolji rezulat. Na žalost ovaj gnjusni AZ mirovinac ima najviše love, pa si takve stvari može priuštiti.
Pa to je jedna od rijetkih firmi koja je zatrpana poslovima i to kakvim poslovima. Njen rast zaista ima opravdanja, za razliku od nekih koji se baziraju na ničemu ili nekakvim špekulacijama
Koje su to koje se baziraju na ničemu ili na špekulacijama?
[/quote]
INGR-a,VIRO (špekulacija).
Ljudi moji, pratite sada ovu priču sa Konstruktorom, ovo je moguće samo početak udara na građevinski lobi.
Istražuje se i privatizacija Konstruktora, još ako krenu istraživati one dogovore zadnjih godiona oko podjele svih većih poslova, uzdrmat će se cijeli građevinski sektor.
Tada vam je i Ledo bolja opcija, pa makar Sladoled kod Lidla bio jeftiniji.
Ja sam neki dan kupio u Metrou sladoled od vanilije litra za 7,5 kuna, superiška.
I nema štetnih sastojaka.
A što se građevinskog sektora tiče, čujte, projekcije kakve sam danas čuo oko BDŠ-a do 2012. nikako nejdu na ruku ovom sektoru. Druge godine nula a nakon toga 2-3 %. PRemalo za građevinski sektor, eh gdje su dobre stare 2006. i 2007. Građevina se kupuje kada je BDP u uzlaznoj putanji tada je rast iznad prosječan, ali u svim drugim situacijama je veliki rizik. Eto i AZ izlazi van, zaljubljenici u ovu dionicu bi barem mogli pričekati dok se ovi ne iskipaju koliko misle, a prodaje vam i skrbnički ZABE koji je trrenutno na 5. mjestu u top 10, a nešto je prodavao i Đukan.
Sjetite se samo prodaje Oppenheima i Uprave na Ingri, ja se dobro sjećam, ne po dobru!!
@plavi
PROJEKTI
Najviše poslova na autocestama
• Autocesta Bar – Boljare u Crnoj Gori (ugovor potpisan; u tijeku prikupljanje kapitala)
• Obilaznica oko Kotora (realizacija u tijeku)
• Autocesta Banja Luka – Doboj (realizacija u tijeku)
• Autocesta Soči – Krasnaja poljana (ugovor potpisan, vrijednost pet milijuna eura)
• Hidrocentrale u Rusiji (pregovori u tijeku)
• Autocesta u Bugarskoj (pregovori u tijeku)
• Nadzor nad autocestama u Albaniji koje radi američki Bechtel (realizacija u tijeku)
• Ban centar (bivši Gradski podrum u Zagrebu – početak realizacije, projekt vrijedan 150 milijuna eura)
• Bundek centar (projekt vrijedan 120-150 milijuna eura, realizacija u tijeku)
• Projekt Zagrepčanka (projekt vrijedan 200 milijuna eura, planiran početak realizacije u 2010.)
• Zgrade u Ivanićgradskoj ulici u Zagrebu (vrijednost projekta 5,8 milijuna eura, dovršeno)
• Projekt Radeljević u Dubrovniku (projekt vrijedan 90 milijuna eura, realizacija odgođena)
+
Institut IGH dobio je novi posao u inozemstvu – gradit će u ukrajinskom gradu Donjecku zračnu luku koja će biti sagrađena u samo tri godine, odnosno do 2012. kada će Ukrajina biti domaćin Europskoga nogometnog prvenstva.
Svaka sličnost s INGR-ao je nevjerojatna [lol]
Gospon Plavi. To što govorite glede građevinaca stoji. Ali samo ako gledate domaće tržište na kojemu zaista nemaju što tražiti (dakako govorimo o velikim projektima). Međutim, vijesti koje nam pristižu o sudjelovanjima na stranim natječajima, dobivanju poslova i izvođenju radova, govore nam da se naši građevinci "s pedigreom" okreću svjetskom tržištu na kojemu će biti posla, a nešto će se i zaraditi.
Ne Brankice, krivo si me skužila. IGH nije defanzivka i samim tim povlači veće rizike, tako da možda i mogu shvatiti da neki mirovinac (pa bilo to i AZ) izlazi iz IGH. Ono kaj ja ne mogu shvatiti je zakaj je izlazio iz Leda upravo zato kaj je po prirodi stvari Ledo defanzivna dionica. Barem što se rizika tiče.
Gledajte, budite sigurni da u Americi isto kao i kod nas mirovinci kupuju dionice od firmi njihovih kompića po 20 000 kao npr LEDO.Nemojmo se zavaravati.
S druge strane, osim regulative Hanfe, tj. određenih pravila kod odabira dionica, LEDO po meni je premala firma da bi mirovinac ulagao, osim ako ne može kupiti većinski paket, druga stvar je premali free float koji je karakterističan za sve Todexe a možemo se kladiti da su ušli u sve Todexe na preporuku Todorića a ne na preporuku risk managera.
Mislim da će to što još imaju u Todexu riješiti i izaći potpuno
Gledajte, budite sigurni da u Americi isto kao i kod nas mirovinci kupuju dionice od firmi njihovih kompića po 20 000 kao npr LEDO.Nemojmo se zavaravati.
S druge strane, osim regulative Hanfe, tj. određenih pravila kod odabira dionica, LEDO po meni je premala firma da bi mirovinac ulagao, osim ako ne može kupiti većinski paket, druga stvar je premali free float koji je karakterističan za sve Todexe a možemo se kladiti da su ušli u sve Todexe na preporuku Todorića a ne na preporuku risk managera.
[/quote]
a jel? A zakaj odna PBZmirovinac otkupljuje blokove Leda od 500 komada? Evo prošlo prije 3 dana, PBZ mirovinac pojačao za 500 komada, sada imaju preko 2000 komada. Inače ja sam mislio da mirovinski fondovi ulažu na extra dugi rok, tak da ih ne bi trebalo dirati ak je sad slabo likvidno za njih, možda bu za 10 godina likvidnije, a možda uskoro uopće ne bu više Todorićevo [wink] Uostalom, ak ih je već imao (poput AZ), onda zakaj je izlazio? Kaj mu je prenelikvidno da drži? Pa kaj ima s tim i radit nego držat majku mu staru [rolleyes]
[/quote]
a jel? A zakaj odna PBZmirovinac otkupljuje blokove Leda od 500 komada? Evo prošlo prije 3 dana, PBZ mirovinac pojačao za 500 komada, sada imaju preko 2000 komada. Inače ja sam mislio da mirovinski fondovi ulažu na extra dugi rok, tak da ih ne bi trebalo dirati ak je sad slabo likvidno za njih, možda bu za 10 godina likvidnije, a možda uskoro uopće ne bu više Todorićevo [wink] Uostalom, ak ih je već imao (poput AZ), onda zakaj je izlazio? Kaj mu je prenelikvidno da drži? Pa kaj ima s tim i radit nego držat majku mu staru [rolleyes]
[/quote]
To ste u pravu za PBZ.Ja ne znam koji je njihov motiv, samo kažem da to po meni nije ulaganje za jedan mirovinski fond, isto tako imaju udio i u ZVZD.
A možda kupuju blokove isto kao što je i AZ kupovao blokove,ja ne znam.
A isto i njima su ti udjeli u Ledu i Zvijezdi 0,00002 % ukupnog portfelja,karikiram, tako da mi se ne čine bitnim u tako velikom portfelju.
Ne zaboravimo da PBZ ima točno duplo više novaca u dionicama od AZ .
Isto tako ne zaboravimo da je PBZ najgori mirovinski fond u HR za 2008.