Treba gledati malo šire! Možda su te prodane dionice završile u portfeljima osoba XY i XZ a ne u portfeljima malih ulagača?
Hmm kad bolje razmislim, prije su dečki kupovali od "nekih" odjednom za masne pare na puuuuuno višim cijenama, a sad… vrlo moguća kombinacija kolega
[/quote]
Dovoljno su jake i ponuda i potražnja da mislim da nije potrebno razmišljati o takvim konstrukcijama
Prije bi rekao da je onaj njihov balavi portfolio menađer umislio da će svaki puta uspjeti zavrtiti IGH
Jednom je uspio,sljedeća dva puta se zahebo a čini mi se da je ovo zaheb broj tri..
Bilo bi najbolje za sve nas da odradi izlazak ko na Ledu ako stvarno misli izaći a ne ovako patiti i sebe i sve ostale
Sada je prodao još 138 komada..sveukupno 779 u svega nekoliko dana
INSTITUT IGH, D.D./REDOVNA SERIJE A IGH-R-A
Vlasnik/nositelj računa Stanje [%] Vrsta računa
1. AKCIONAR D.O.O. 20.086 12,67 Osnovni račun
2. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 8.250 5,20 Skrb. račun
3. PBZ D.D. 6.588 4,15 Skrb. račun
4. ĐUKAN PETAR 2.716 1,71 Osnovni račun
5. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 2.277 1,44 Skrb. račun
6. PBZ D.D./STATE STREET CLIENT ACCOUNT 2.074 1,31 Skrb. račun
7. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 1.966 1,24 Skrb. račun
8. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 1.900 1,20 Skrb. račun
9. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. 1.893 1,19 Skrb. račun
10. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA OSIGURANJE – OBVEZNI MIROVINSKI FOND 1.661 1,05 Skrb. račun
Ukupno: 31,16
SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 1,73% 2.745,00 1,24% 1.966,00
Pratiti ćemo ovoga genijalca jer si mislim da će početi kupovati od 7000 na dalje.
SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 1,73% 2.745,00 1,24% 1.966,00
Pratiti ćemo ovoga genijalca jer si mislim da će početi kupovati od 7000 na dalje.
Kad pogledam zbivanja na našem TK, prvo VIRO, pa ADPL, pa INGR, pa JANAF, ovo me uopće ne bi iznenadilo, 7000 je njegova kupovina.
Hmm kad bolje razmislim, prije su dečki kupovali od "nekih" odjednom za masne pare na puuuuuno višim cijenama, a sad… vrlo moguća kombinacija kolega
[/quote]
Dovoljno su jake i ponuda i potražnja da mislim da nije potrebno razmišljati o takvim konstrukcijama
Prije bi rekao da je onaj njihov balavi portfolio menađer umislio da će svaki puta uspjeti zavrtiti IGH
Jednom je uspio,sljedeća dva puta se zahebo a čini mi se da je ovo zaheb broj tri..
Bilo bi najbolje za sve nas da odradi izlazak ko na Ledu ako stvarno misli izaći a ne ovako patiti i sebe i sve ostale
Sada je prodao još 138 komada..sveukupno 779 u svega nekoliko dana
INSTITUT IGH, D.D./REDOVNA SERIJE A IGH-R-A
Vlasnik/nositelj računa Stanje [%] Vrsta računa
1. AKCIONAR D.O.O. 20.086 12,67 Osnovni račun
2. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 8.250 5,20 Skrb. račun
3. PBZ D.D. 6.588 4,15 Skrb. račun
4. ĐUKAN PETAR 2.716 1,71 Osnovni račun
5. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 2.277 1,44 Skrb. račun
6. PBZ D.D./STATE STREET CLIENT ACCOUNT 2.074 1,31 Skrb. račun
7. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 1.966 1,24 Skrb. račun
8. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 1.900 1,20 Skrb. račun
9. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. 1.893 1,19 Skrb. račun
10. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA OSIGURANJE – OBVEZNI MIROVINSKI FOND 1.661 1,05 Skrb. račun
Ukupno: 31,16
[/quote]
Da kolega,ali netko mora i štopati cijenu da bi se ponuda i potražnja formirale na određenoj razini. Što mislite, da li bi cijena bila tu gdje je da Dinkec ne prodaje svoje stotine komada?
Mchina
Treba biti realan pa priznati da je povukla dosta..
U manje od 2 mj. cca 40%..to nije malo
Ne smeta meni toliko trenutno štopanje zbog njihovog izlaza nego me smeta strategija AZ mirovinca koja je sve samo ne dugoročna.Mora se uvažiti i problematika oko ulaganja,tj.regulatorna pravila koja su za njih sputavajuća ali to ih ne amnestira od jedne opće odgovornosti za naše mirovine..
A ta odgovornost je nikakva i to me ljuti.
Spoznaja da smo mi mali ulagači strpljiviji i "dugoročniji"od jednog mirovinskog fonda je frustrirajuća..
Mchina
Ne smeta meni toliko trenutno štopanje zbog njihovog izlaza nego me smeta strategija AZ mirovinca koja je sve samo ne dugoročna.Mora se uvažiti i problematika oko ulaganja,tj.regulatorna pravila koja su za njih sputavajuća ali to ih ne amnestira od jedne opće odgovornosti za naše mirovine..
Spoznaja da smo mi mali ulagači strpljiviji i "dugoročniji"od jednog mirovinskog fonda je frustrirajuća..
Povukla je,ali kolega pa to jedna od rijetkih firmi koja je zatrpana poslovima i to kakvim poslovima. Njen rast zaista ima opravdanja, za razliku od nekih koji se baziraju na ničemu ili nekakvim špekulacijama
Pa to je jedna od rijetkih firmi koja je zatrpana poslovima i to kakvim poslovima. Njen rast zaista ima opravdanja, za razliku od nekih koji se baziraju na ničemu ili nekakvim špekulacijama
Koje su to koje se baziraju na ničemu ili na špekulacijama?
Mchina
Tu ste u krivu.Ovo je itekako dugoročna politika,gospon lime.
Oni očigledno izlaze odavdje zauvijek
Mchina
[/quote]
Kolegice Brankica..osobno ne bi imao ništa protiv da je tako.
Samo bi volio da mi netko objasni zbog čega su kupovali na cca15000kn sa mojim novcima a sada izlaze na 4000?Ne bi volio baš živiti s mirovinom od 500 kuna kad imam ružnu naviku jesti minimalno tri puta na dan..
A što se tiče potpunog izlaska,gledam Ledo..sasvim dobro gura i bez njih pa zašto onda ne bi i IGH tako?
Pozdrav
Mchina
[/quote]
Kolegice Brankica..osobno ne bi imao ništa protiv da je tako.
Samo bi volio da mi netko objasni zbog čega su kupovali na cca15000kn sa mojim novcima a sada izlaze na 4000?Ne bi volio baš živiti s mirovinom od 500 kuna kad imam ružnu naviku jesti minimalno tri puta na dan..
A što se tiče potpunog izlaska,gledam Ledo..sasvim dobro gura i bez njih pa zašto onda ne bi i IGH tako?
Pozdrav
[/quote]
Gospon lime, ono kaj je dobro je činjenica da kad odete u mirovinu puno manje jedete tako da vjerujem da ćete i unatoč AZ fondu doživjeti starost.
Htela sam vam reći da ste očito zaboravili na intervju sa gosponom Dinkom Novoselcem u kojem kaže da ne misle kupovati hrvatske dionice te da misle smanjiti izloženost hrvatskim dionicama.
Možda sam u krivu ali ja se toga sjećam.
I to je to.Fondovi stalno mijenjaju ulaganja jer je to normalno i ispravno dok se slaže portfelj, a fond menadžeri vježbaju sa našim novčekima.
Čujte, vjerovatno IGH nije defenzivna dionica i oni je ne žele u svom portfelju, između ostaloga ova dionica nosi dosta velik politički rizik u liku i djelu Radića a bogme i odnos duga na kapital nije sjajan.
Za jedan konzervativni mirovinski fond po meni ispravna odluka, ali ništa loše za dionicu IGH.
Pozdrav