IGH (Institut IGH d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska IGH (Institut IGH d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Na glasine se kupuju dionice a ne kad je potpisan ugovor. dakle danas treba kupovati dionice Tehnike jer je jučer izašla vijest da će konzorcij konstruktora vjerojatno graditi i dalje auto cestu Boljari-Čačak a možda i do Beograda! Dok se potpiše ugovor tehnika će biti na 5000 kn kao što je sda IGH na 3800. Sorry na malo OT.

Hej…. zar ti nisi danas na temi THNK rekao da si prodao sve dionice Tehnike ??? [tongue]

Čovjek koji ne pravi greške obično ne radi ništa.

danas bi se IGH mogao naći na pojačanoj meti prodavatelja, počele su dolaziti crne viejsti, jučer Bosna, danas ovo:

Jure Radić postao ‘omča oko vrata’ Ivi Čoviću

Neplaćanje 40 milijuna eura IGH za Zagrepčanku baca tvrtku u nelikvidnost

U prvom polugodištu prosječna naplata potraživanja Zagrebačkog holdinga se produžila za devet dana i iznosi 160 dana. Istodobno je došlo i do pada pokazatelja opće likvidnosti za gotovo devet posto u odnosu na kraj godine.

Ivo Čović, predsjednik Zagrebačkog holdinga Unatoč padu likvidnost Zg holdinga prema podacima iz izvješća za polugodište ipak još nije narušena jer im je koeficijent opće likvidnosti još iznad dva (2,07). Podaci su to iz polugodišnjeg izvješća koje smo objavili i koje je pokazalo da Zagrebački holding uvelike nije ispunio svoje planove poslovanja za ovu godinu. Međutim, likvidnost Zg holdinga unatoč tome još je održana, što ponajviše zanima brojne poduzetnike koji posluju sa zagrebačkim megapoduzećem. Međutim, iako je Zagrebački holding tijekom polugodišta smanjio svoje kratkoročne obveze za 433 milijuna kuna, prema dobavljačima je plaćeno 180 milijuna kuna, a isplaćno je i zemljište Gredelja u iznosu 253 milijuna kuna, to je učinjeno iz depozita od prije dvije godine izdanih obveznica. Zagrebački holding bi zato mogao imati problema s likvidnošću u drugoj polovici godine. Doznajemo da se predsjednik Uprave Ivo Čović požalio Nadzornom odboru da mu je "najveća omča oko vrata" potraživanje od IGH u iznosu od 40 milijuna eura za zemljište Zagrepčanke. IGH dosad plaća samo kamate i, kako smo već pisali, gotovo sigurno neće moći osigurati sredstva u potrebnom roku. Bez naplate potraživanja Holding pada u nelikvidnost.

pod ovom vladom nema nam spasa!!!!!

IGH u novom hrvatskom (trećem) indeku CROBEX 10 [shocked]

http://www.poslovni.hr/125780.aspx

marcello

Limun.hr:

Starting September 7, 2009, the Zagreb Stock Exchange will introduce a new index. Crobex 10 will be a specialized market indicator comprising of the ten Crobex shares with highest free floats, market capitalization and turnovers.

Ko zna da ne zna, najviši je; ko misli da zna, ograničen je. Ko prepoznaje svoju ograničenost, nema granica.

izgleda da se majstori malo zaigrali sa ovim stoticama na prodaji
oladi koji ti je

Baš si mislim koja bi firma mogla dobiti ove projekte……. [embarass] [rolleyes]

http://www.poslovni.hr/126036.aspx

marcello

Transakcije
Cijena Količina Vrijeme
3.850,00 71 15:59:59
3.849,99 10 15:59:22
3.849,99 3 15:57:39
3.849,99 34 15:55:20
3.815,00 26 15:49:31
3.850,00 1 15:49:29
3.848,99 19 15:49:29
3.848,99 21 15:46:37
3.848,99 11 15:46:37
3.848,00 3 15:46:37
3.796,00
Gle mu zadnju sekundu i najveća transakcija danas.
Interesantno. Šta će sutra da bidne?

who dares, wins

TEHNIKA -konzorcij

U redu, kaj se tiče izvodjenja radova, ali ja sam mislil baš na projektiranje. Zamisli koliko je to projekata, podprojekata i ostale dokumentacije. Čudo jedno!

TEHNIKA -konzorcij
[/quote]

marcello

8. rujan 2009.

Crna Gora: Konstruktor dostavio nacrt dogovorenih uvjeta za autocestu

Hrvatska kompanija Konstruktor dostavila je Crnoj Gori nacrt dogovorenih uvjeta za 50 posto financiranja prve dionice buduće autoceste od Bara do Boljara, priopćila je jučer crnogorska vlada.

Prva dionica buduće autoceste od luke Bar do Boljara na granici sa Srbijom proteže se od Smokovca, izlaza iz Podgorice, do mjesta Mataševo i duga je 41 km. Nacrt dogovorenih uvjeta dostavljen je samo dva dana prije isteka predviđenog roka. Tim stručnjaka crnogorske vlade i vodeći savjetnik u projektu izgradnje autoceste, Međunarodna financijska korporacija (IFC), idućih će dana detaljno pregledati svu priloženu dokumentaciju i provjeriti je li ona u skladu sa uvjetima ugovora o koncesiji za izgradnju autocese Bar-Boljari.

(Hina/pd)

marcello

Znao sam ja da se tu nešto sprema kad se je juče u završnici onako rokalo.

who dares, wins

Kupnja Prodaja
4.000,00 19
3.957,00 10
3.951,00 8
3.950,00 14
3.940,01

who dares, wins

New Report

Close