Jovanović: Pelješki most je školski primjer financijske korupcije
Saborski zastupnik Socijaldemokratske partije Hrvatske (SDP) Željko Jovanović ocijenio je na današnjoj je konferenciji za novinstvo u Rijeci da je pelješki most metafora HDZ-ove vlasti, te ustvrdio da je to školski primjer političke, moralne i financijske korupcije.
Jovanović je ponovio da je iz dokumenata koje je vidio, kao predsjednik Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe strategije suzbijanja korupcije, očito da je "priča o pelješkome mostu kao nacionalnom interesu" služila isključivo kao alibi utjecajnim političkim i poslovnim interesnim skupinama koje sponzoriraju HDZ.
"Uski sloj umreženih već vrlo bogatih HDZ-ovaca postaje još bogatiji preko grbače građana nakon gradnje mosta", rekao je Jovanović, ističući da su najviši državni dužnosnici i ministri iz HDZ-ove vlasti, vlasnici i dioničari građevinskih tvrtki IGH i Konstruktora te mešetari povezani s tim strukturama, zahvaljujući povlaštenim informacijama, pokupovali jeftino poljoprivredno zemljište na Pelješcu očekujući da će se ta ulaganja višestruko isplatiti zbog gradnje mosta i autoceste.
Jovanović je predložio da se novac namijenjen gradnji tog mosta usmjeri prema radu policijskoga nacionalnog ureda za borbu protiv korupcije i organiziranoga kriminala te za kupnju školskih udžbenika i prijevoz po socijalnim uvjetima.
Saborski zastupnik SDP-a ustvrdio je da Vlada Republike Hrvatske "treba napustiti vlast" te da se trebaju što prije organizirati prijevremeni izbori. Ocijenio je da HDZ-ova vlada krivac "za dovođenje zemlje u krizu", pri čemu je istaknuo da sadašnja vlada ne zna, ne može i ne želi zemlju izvesti iz krize.
Saborski zastupnik Socijaldemokratske partije Hrvatske (SDP) Željko Jovanović ocijenio je na današnjoj je konferenciji za novinstvo u Rijeci da je pelješki most metafora HDZ-ove vlasti, te ustvrdio da je to školski primjer političke, moralne i financijske korupcije.
Jovanović je ponovio da je iz dokumenata koje je vidio, kao predsjednik Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe strategije suzbijanja korupcije, očito da je "priča o pelješkome mostu kao nacionalnom interesu" služila isključivo kao alibi utjecajnim političkim i poslovnim interesnim skupinama koje sponzoriraju HDZ.
"Uski sloj umreženih već vrlo bogatih HDZ-ovaca postaje još bogatiji preko grbače građana nakon gradnje mosta", rekao je Jovanović, ističući da su najviši državni dužnosnici i ministri iz HDZ-ove vlasti, vlasnici i dioničari građevinskih tvrtki IGH i Konstruktora te mešetari povezani s tim strukturama, zahvaljujući povlaštenim informacijama, pokupovali jeftino poljoprivredno zemljište na Pelješcu očekujući da će se ta ulaganja višestruko isplatiti zbog gradnje mosta i autoceste.
Jovanović je predložio da se novac namijenjen gradnji tog mosta usmjeri prema radu policijskoga nacionalnog ureda za borbu protiv korupcije i organiziranoga kriminala te za kupnju školskih udžbenika i prijevoz po socijalnim uvjetima.
Saborski zastupnik SDP-a ustvrdio je da Vlada Republike Hrvatske "treba napustiti vlast" te da se trebaju što prije organizirati prijevremeni izbori. Ocijenio je da HDZ-ova vlada krivac "za dovođenje zemlje u krizu", pri čemu je istaknuo da sadašnja vlada ne zna, ne može i ne želi zemlju izvesti iz krize.
Idući tjedan veliko iskrcavanje dionica IGH a tek ako budu prijevremeni izbori onda …, zbogom IGH.
Idući tjedan veliko iskrcavanje dionica IGH a tek ako budu prijevremeni izbori onda …, zbogom IGH.
Zašto to misliš:
a) jer će izgubiti potporu stručnjaka iz HDZ-a ?
b) jer će vlast preuzeti stručnjaci iz SDP-a koji će odmah uništiti omraženi IGH i Konstruktor ?
c) jer se neće graditi Pelješki most?
d) jer se neće graditi Pelješki most i uz to će im propasti zemljište koje su kupili sa Konstruktorom
e) svi su odgovori točni
f) nešto drugo
http://business.hr/Defaul…9a-47ad-b45b-1f9897a0c993
Mesić: Siguran sam da će se nadležni organi pozabaviti IGH-ovom kupnjom zemljišta
Nije želio komentirati najnoviju aferu oko IGH-ove kupnje zemljišta na Pelješcu:" O tome ne znam ništa više od onoga što sam, kao i vi, pročitao u novinama ali sam siguran da će se nadležni organi tim pozabaviti i utvrditi je li riječ o društvenom interesu ili interesu nekih grupa te da će nakon toga uslijedit i sankcije, ako bude potrebno", izjavio je.
http://business.hr/Defaul…9a-47ad-b45b-1f9897a0c993
Mesić: Siguran sam da će se nadležni organi pozabaviti IGH-ovom kupnjom zemljišta
Nije želio komentirati najnoviju aferu oko IGH-ove kupnje zemljišta na Pelješcu:" O tome ne znam ništa više od onoga što sam, kao i vi, pročitao u novinama ali sam siguran da će se nadležni organi tim pozabaviti i utvrditi je li riječ o društvenom interesu ili interesu nekih grupa te da će nakon toga uslijedit i sankcije, ako bude potrebno", izjavio je.
Politički spin. Ako se stvarno želi nekakva afera dokazati ima bar 50 boljih prilika od ove.
Šta sad kupili zemljište 50km od mosta. Šta je to zabranjeno?
Da je taj Pelješac u nekoj normalnoj zemlji sam bi imao 5 milijardi € od turizma koliko je to veliki prostor.
Ekipa, tko god bude na vlasti neće si smjeti dozvoliti da ijedna naša dobra tvrtka sa puno zaposlenih propadne, niti će joj podmetati klipove, jer je takvih tvrtki u HR premalo.
Problem je što nas, bez obzira na prijevremene izbore, ne čeka svijetla budućnost jer glavni konkurent HDZ-a ima sve same "junačine": Linić, Antunović, Antičević-Marinović, Vidović, Jurčić, Ostojić, Jovanović, Bandić na čelu sa Milanovićem. Eto vam pola nove Vlade. Blago nama. Sve sami dokazani "stručnjaci i poštenjaci".
IGH je rastao i u vrijeme Račana i u vrijeme Serenadera i dobro je da sa poslovima bježi iz Hrvatske, a ako se uspiju uvaliti na tržište Rusije – imati će posla do kraja stoljeća. Istok je veliko neistraženo tržište koje funkcionira po nama bliskim i poznatim pravilima.
Jure Radić nam se može sviđati ili ne sviđati, ali jedno je sigurno – nit’ je lijen, nit’ je nesposoban!
I još na kraju, pa da zaključim ovo sa mostom i zemljištem, mislim da strelice ipak ubadaju potpuno pogrešnu metu:
http://www.jutarnji.hr/vijesti/clanak/art-2009,3,23,,156864.jl
IGH je rastao i u vrijeme Račana i u vrijeme Serenadera i dobro je da sa poslovima bježi iz Hrvatske, a ako se uspiju uvaliti na tržište Rusije – imati će posla do kraja stoljeća. Istok je veliko neistraženo tržište koje funkcionira po nama bliskim i poznatim pravilima.
Mislim da to nije upitno. Koliko cujem od ljudi koji rade tamo, vecina projekata firme se radi za to trziste i novci o kojima se prica su ogromni, samo se o tome kod nas ne govori puno. Cinjenica da pocetnici tamo krecu sa placom od preko 7000kn dovoljno govori o situaciji u firmi. Ali koga u Hrvatskoj javnosti briga ako je IGH isprojektirao tamo neko stambeno naselje na periferiji Vladivostoka. Jedini koje to zanima su neki uski krugovi vezani uz gradjevinu i, naravno, mi kao dionicari firme. Zato se o tome malo govori. Ali projekti su tu i novci ce biti ogromni. Ne bi me cudilo da IGH postane jedan od nasih najvecih izvoznih proizvoda. U ovakvim trenucima uvijek volim podsjetiti da je ova dionica vrijedila 15k prije nego je Rusija uopce bila u planu.
[/quote]
kaj ..znači potpuni slom i pad kuće IGH …to bi tebi pasalo….novi izbori …čistke ….kvazisocijalizam
tko ti je kriv što nisi imao petlje kupit ovu dionicu na 1500 kn i prodat za 4000 nedavno bez problema i bilo kakve panike
ili ti je krivo što si je 2007 prodao za 5000 a mogao si i za 15400
sorry,,, mene kao dioničara smeta ovakvo bučno i još k tome" falsche"sviranje na trubi
Povukao sam prodajne naloge koji su bili dosta iznad trenutačnih razina jer se radi o firmi koja ima zagarantirane ogromne prihode i u ovoj i u narednim godinama i ova dionica postaje moja dugoročna investicija koju prodajem iznad 10 000 kuna, a tome u prolog mi ide galopirajući rast inozemnih tržišta koja će vrlo brzo nastaviti i ovako streloviti rast. E sad ako neka firma ima kvalitetno poslovanje i poslove u budućnosti bez obzira na cjelokupnu situaciju u zemlji onda je to IGH, a lijepa naša će kad tad isplivati iz ovog stanja i onda će IGH doći na svoje realne cijene, na druge firme izuzev ATPL se ne bih kladio, toliko od mene.
Neznam, nemam igh, ali za mene je ovo dobra vijest.
IGH je u posjedu ogromnog zemljišta na pelješcu, pa gdje ćeš bolje, a to da se most neće graditi je bedastoća.
Ove godine ne, možda niti slijedeće, premda ja mislim da će se gradnja nastaviti već krajem slijedeće godine.
A igh ima puno posla van Hrvatske i to je najbitnije za njih. Hebeš Hrvatsku ako imaju posla u Rusiji i tamo se pokažu, onda više neće trebati niti HDZ niti Sanadera niti niš jer će imati i previše posla po Rusiji.
lp
p.s. nemojte da vas veliki opet nasamare, čekajte izvješće pa ćete vidjet kako posluju
Neznam, nemam igh, ali za mene je ovo dobra vijest.
IGH je u posjedu ogromnog zemljišta na pelješcu, pa gdje ćeš bolje, a to da se most neće graditi je bedastoća.
Ove godine ne, možda niti slijedeće, premda ja mislim da će se gradnja nastaviti već krajem slijedeće godine.
A igh ima puno posla van Hrvatske i to je najbitnije za njih. Hebeš Hrvatsku ako imaju posla u Rusiji i tamo se pokažu, onda više neće trebati niti HDZ niti Sanadera niti niš jer će imati i previše posla po Rusiji.
lp
p.s. nemojte da vas veliki opet nasamare, čekajte izvješće pa ćete vidjet kako posluju
Točno tako
Moralno dvojbeno ali zakonski regularno i financijski isplativo ulaganje u očima velikih i malih investitora očigledno ima prednost nad nekakvom etikom.
Ključna činjenica je da je zemljište kupovao IGH(posredno istina) i da će od te trgovine u budućnosti imati koristi svi dioničari a ne samo Radić i ekipa(sukladno udjelu naravno)
To je jedan od mogućih razloga izostanka korekcije koja bi IMHo bila zdrava jer bi istjerala dio špekulanata i eventualno kojeg dioničara sa malo slabijim živcima..
Ovako se obrana cijene može protumačiti na više načina i većina ih se u konačnici svodi na špekulaciju..
…. To je jedan od mogućih razloga izostanka korekcije koja bi IMHo bila zdrava jer bi istjerala dio špekulanata i eventualno kojeg dioničara sa malo slabijim živcima..
Ovako se obrana cijene može protumačiti na više načina i većina ih se u konačnici svodi na špekulaciju..
Ajme meni, time prijatelju, pa kud ćeš veće korekcije nego što je trenutno? Pa zar nije dosta da je okinula sa 4500 kn s početka lipnja na ovih jadnih 3100-3200 kn, da ne govorim koliko je vrijedila prije godinu-dvije, a od tada rekordan profit + investiraju i dobivaju poslove na sve strane!?