Koliko plaćaju toliko se i radi. Neka dužnici daju onih 300 MKn pa će i rezultati da budu.
Ovako sigurnije je da projekti stoje u ladici ili mali po malo.
Koliko plaćaju toliko se i radi. Neka dužnici daju onih 300 MKn pa će i rezultati da budu.
Ovako sigurnije je da projekti stoje u ladici ili mali po malo.
Upravo tako imaju dovoljno poslova da mogu birati one kod kojih je plaćanje sigurnije i u kraćem roku, a za ove druge kolko para toliko muzike
He, he, he, he, prijateljstvo i podrška se nastavlja:
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=7c510022-26c8-4d9e-ad7b-2c97cb03f692
He, he, he, he, prijateljstvo i podrška se nastavlja:
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=7c510022-26c8-4d9e-ad7b-2c97cb03f692
Pa ja to govorim cijelo vrijeme, ali u inozemstvu im nitko ne može pomoći, pa svejedno dobivaju poslove, u svojoj branši su definitivno najkvalitetnija firma u cro.
I NOVI REBALANS NE ZAUSTAVLJA PROJEKTE
Pelješki se most gradi, ali na dulje razdoblje
O Pelješkom mostu čija gradnja, kako ističe Radić, može biti usporena, ali nikako i zaustavljena, razgovara se stalno. Jer građevinarstvo je zamašnjak razvoja, dodao je.
Autor: S. Majdandžić17.07.2009 12:26
(Foto: Arhivska fotografija)
Novi rebalans očekujemo, ali njime se neće dirati u Pelješki most, Vlada čvrsto stoji iza toga projekta. Most se neće izgraditi u planiranom roku od četiri godine, već će se graditi pet do šest godina, najavio je Jure Radić, predsjednik Uprave IGH nakon što je tu uspješnu hrvatsku tvrtku danas u svom prvom posjetu na premijerskoj funkciji obišla Jadranka Kosor.
Nismo razgovarali o rebalansu ili državničkim pitanjima, pitao sam je za sina, a ona mene za unuku, priznao je prvi čovjek IGH obraćajući se novinarima, dok je njegova gošća žureći prema novim obavezama premijerske dužnosti ostavila sedmu silu "kratkih rukava".
Ali o Pelješkom mostu čija gradnja, kako ističe Radić, može biti usporena, ali nikako i zaustavljena, razgovara se stalno. Jer građevinarstvo je zamašnjak razvoja, dodao je.
Novinarima je najavio i kako je IGH spreman bez i jedne kune uzete od grada Zagreba i Vlade sagraditi pod koncesijom zagrebačku zračnu luku.
Inače, prvi puta od kada je stala na čelo Vlade Jadranka Kosor obišla je jedan gospodaski subjekt – zagrebački IGH u kojem je simboličnim razbijanjem pod prešom za testiranje materijala razbila ciglu i otvorila novoizgrađeni građevinski laboratorij vrijedan 106,5 milijuna kuna.
Do gradnje tog mosta ili bilo čega velikog u Hrvatskoj mi će mo zbog krize morati pozbati MMF u Hrvatsku. A MMF se već izjasnio zaustaviti sve veće projekte jer država je u krizi zako da od gradnje ništa. To su samo laži za navlačenje naivaca u dionice IGH.
Nisam znao da Radić donosi rebalans. Biće sam krivi protumacio Ustav.
Do gradnje tog mosta ili bilo čega velikog u Hrvatskoj mi će mo zbog krize morati pozbati MMF u Hrvatsku. A MMF se već izjasnio zaustaviti sve veće projekte jer država je u krizi zako da od gradnje ništa. To su samo laži za navlačenje naivaca u dionice IGH.
Ako je tako kolega šta onda sa drugima građevinarima? U portfelju mora biti svega po malo, a od bauštalaca jedino u ovo imam povjerenje.
Ja čekam Izvješće pa će mo vidjeti šta i kako dalje. Ne mislim ovo prodati pa kupiti npr. Vijadukt, Tehniku…
Radić: Polugodišnji rezultati IGH bit će izvrsni iako je kriza
Borimo se s krizom tako da imamo posla i da radimo, tvrdi Radić
Predsjednica Vlade Jadranka Kosor otvorila je danas u Zagrebu novoizgrađeni građevinski laboratorij Instituta IGH, koji time obilježava i 60. obljetnicu postojanja. U laboratorij je uloženo više od 106 milijuna kuna.
Čestitajući zaposlenicima obljetnicu tvrtke, Kosor ih je ujedno pozvala da svojim savjetima i prijedlozima temeljenim na znanju koje su prikupili u tvrtki pomognu Vladi u svemu što će ubuduće činiti. Pritom je podsjetila da se do kraja ovog mjeseca očekuje novi rebalans proračuna za 2009. godinu, koji je potreban "da bismo mogli napraviti realan i stabilan proračun za 2010. godinu", rekla je Kosor. Dodala je da su sve njihove ideje, prijedlozi, "kao i svih drugih gospodarstvenika u Republici Hrvatskoj u svakom smislu dobrodošli".
Predsjednica Vlade je kazala kako i njena odluka da za svoj prvi službeni posjet nekom poslovnom subjektu u mandatu ove vlade odabere tvrtku iz sektora graditeljstva govori da će i u temelju svega što će Vlada raditi biti građenje, od međuljudskih odnosa do gospodarskih projekata.
Predsjednik Uprave Instituta IGH Jure Radić je pak istaknuo da je ta tvrtka osnovana prije 60 godina kao mali građevinski laboratorij, s ciljem da bude putokaz i korektiv razvoja hrvatskog graditeljstva. Danas je IGH izrastao u jedan od pet najvećih europskih građevinskih instituta s referencama koje su započele u laboratorijskom radu, a razvile se kroz velike projektantske domete, od projektiranja cesta, mostova, tunela, hidrocentrala, željezničkih pruga i dr.
Reference IGH danas su toliko velike da je Institut prerastao hrvatske granice i mora raditi diljem Europe, ali i u daljim zemljama, poput Rusije i Kazahstana ili zemalja Bliskog istoka i u tim će područjima raditi još i više, istaknuo je Radić.
Najavio je i da će poslovni rezultati IGH za prvih šest mjeseci ove godine biti izvrsni iako je kriza. "Borimo se s njom tako da imamo posla i da radimo, a naša najveća vrijednost su oko 1.260 zaposlenih i unatoč krizi samo smo u ovoj godini zaposlili 40 novih mladih inženjera", naglasio je Radić.