250 komada ..strasljivac…. [cool]
pa sta je vama ljudi. pa igh ima kvartalnu dobit 188 kn po dionici. godišnja 752 po dionic. I to bez ikakvih poslova u cg. Znači bez tih poslova na P/E 12 vrijedi min 8500, a s p/E 10 7500 kn. A di su još ovi poslovi u milijunima eura u cg …… ovo je džabe po 4100-4300. imho
Doznajemo i da je Radić u proteklom tjednu u dva navrata odlazio u Ukrajinu, a izvori tvrde da bi uskoro iz Ukrajine mogla stići vijest o još jednom unosnom poslu za IGH.
AZ još 500 manje.
INSTITUT IGH, D.D./REDOVNA SERIJE A IGH-R-A
Vlasnik računa Stanje [%] Vrsta računa
1. AKCIONAR D.O.O. 20.086 12,67 Osnovni račun
2. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 8.692 5,48 Skrb. račun
3. PBZ D.D. 6.840 4,31 Skrb. račun
4. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ALLIANZ ZB D.O.O. ZA AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 2.745 1,73 Skrb. račun
5. ĐUKAN PETAR 2.716 1,71 Osnovni račun
6. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 2.317 1,46 Skrb. račun
7. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA OSIGURANJE D.D. OBVEZNI MIROVINSKI FOND 2.278 1,44 Skrb. račun
8. PBZ D.D./STATE STREET CLIENT ACCOUNT 2.074 1,31 Skrb. račun
9. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 1.835 1,16 Skrb. račun
10. HRANILOVIĆ MARKO 1.600 1,01 Osnovni račun
Ukupno: 32,28
ovo je za nepovjerovati da su svi prodavali iz top 10 ,az skoro 2000kom
Točnije,AZ je prodao 2223 kom u svega nekoliko dana.U agenciji su sa datumom 22.05.2009 imali 4968 kom
A jedan kolega ovdje na forumu mi veli;kapitalizacija dobiti.Ma koja crna kapitalizacija..klasičan iskrcaj u najgorem obliku.
Ovo sa HE Piva se je znalo minimalno 2 mjeseca prije kao što se već sada zna za Soči da će dobiti.Pa onda ta C.gora a ovi prodaju ko blesavi.Ajde taj AZ mi je uvjek bio mutan pa ga uzimam sa rezervom iako su zadnji puta bili bolno precizni sa tajmingom ali ova trojica???Đukan,Dešković i Hranilović su tamo praktički vrh vrhova..a koga god pitam tvrdi mi da rade normalno i u granicama planiranog?
Jednostavno ne kontam šta se događa [bye]
stvarno nevjerojatno. fundamenti dobri, poslovi dolaze a u par dana tolika prodaja. ili je ovo spuštanje cijene ili se radi o ludim ljudima.
iako se sjećam vremena kada je đukan prodavao, nakon toga je poletjela dionica.
još jednom, ovaj put za cijeli crobex, nevjerojatno.
luda država, luda burza
Gledam nešto malo TOP 10 i vidim Đukan ponovno istovaruje,kao i Hranilović,zatim SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ALLIANZ ZB D.O.O. ZA AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND,pa HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA OSIGURANJE D.D. OBVEZNI MIROVINSKI FOND u nešto manjem broju…
Što se prodaje dionica iz portfelja OMF-ova tiče, postoji djelomično objašnjenje u ovom članku:
http://www.poslovni.hr/117796.aspx
[/quote]
Za ovaj sam post zaradio jedinicu. Ako sam zaslužio jedinicu zato što prenosim link iz novina kako bi svi bili upoznati s novostima, onda najbolje da se ovaj topic zaključa i ne raspravlja više o IGH jer tu ima tipova koji imaju karakter Josifa Visarionoviča Džugašvilija poznatog kao "Staljin".
Što se prodaje dionica iz portfelja OMF-ova tiče, postoji djelomično objašnjenje u ovom članku:
[/quote]
Za ovaj sam post zaradio jedinicu. Ako sam zaslužio jedinicu zato što prenosim link iz novina kako bi svi bili upoznati s novostima, onda najbolje da se ovaj topic zaključa i ne raspravlja više o IGH jer tu ima tipova koji imaju karakter Josifa Visarionoviča Džugašvilija poznatog kao "Staljin".
[/quote]
Točno kolega, i obično nakon ovakavog iskrcavanja ide značajan rast.
AZ se nemilice iskrcava iz IGH i čini se da nastoji sve prodati prije nego cijena ode ispod 4000 kn. Uz njih bježe van i mnogi drugi. postalo je vrlo opasno ostati u ovoj dionici!
[/quote]
[/quote]
Priviknite se na tkave stvari na ovom forumu.
Nekoga to jako veseli, pa neka uziva.
Eto mu jos jedna prilika…