http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=da576f68-3b8e-4005-adc7-d7b4003462ee
Ja sam zbog ovakvi razmišljanja napusti brod
A na sam sastanak ni direktor nije došao sve ih je strah za budućnost
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=da576f68-3b8e-4005-adc7-d7b4003462ee
Ja sam zbog ovakvi razmišljanja napusti brod
A na sam sastanak ni direktor nije došao sve ih je strah za budućnost
Stari, ako si napustio brod pusti nas koji i dalje plovimo da na miru čekamo bolja vremena. Ne kužim što te tjera da i dalje tu pišeš i prognoziraš katastrofu ako više nemaš dionice IGH.
Pa jasno je da je građevinarima teško i da se brinu za budućnost, trenutno je svima teško, jedino HT-u nije teško jer bere lovu k’o salatu.
Da si napisao kako se očekuje 50%-tni pad dobiti IGH u prva tri mjeseca ove godine, da je kreditno opterećenje IGH neizdrživo ili da IGH nema novih značajnijih profitabilnih poslova na vidiku, onda bi to bilo puno korisnije, samo što te podatke nemaš, niti ih ti i ja možemo imati.
Na koncu, kao da cijena dionice IGH ovisi o fundamentima i poslovanju.
Čini mi se da o tome najmanje ovisi, a više o tome žele li se špekulanti s njom zaigrati ili ne.
Dobro Kalimero prodao si i sad zbogom , ako nećeš konkretne stvari pisat
(to što tvrdiš da brod tone)
Ti si počeo ko ANRICOM ….
Dok je on tvrdio da brod tone ti si tvrdio suprotno …a sad ćete izgleda zamijeniti mjesta ….
Ovdije čim netko proda prelazi na dark side ….
Pitanje : dokad će se na ovom forumu već na prvoj rečenici posta znat , da li je
netko ima dionicu pa druka UP , ili ja nema (tek prodao pa misli ponovo kupit bar -20%) – DOWN ….???
Ma nemojte me krivo svaćat ja sam u IGH odavno i to je moja firma naravno da ću se vratit samo sam stavio članak da se vidi koji se pritisak radi ,a to sam napravio da nebi sad objašnjavao pojedinačno na naj manje 50poruka što sam dobio sa istim pitanjem ZAŠTO, sve poruke su bile skroz prijateljske i radoznale.
Nisam ušao u IGH na 1500,2000 ,ni na 2500ili3000 ušao sam davno prije po puno većim cjenama tako da nedrukam ni na dole ni na gore samo vratit ću da se zna
Pa kad može ĐUKAN da proda mogu i ja
http://www.seebiz.eu/hr/analize/pbz_co-omf-prodavao-dionice-instituta-igh,43106.html
PBZ prodaje IGH jako zanimljivo
A MENE PITATE ZAŠTO SAM JA IZAŠAO
@ Kalimero
101 komad, ako sam dobro pročitao, što i nije nešto znakovito. Možda samo balasiranje portfelja, je u pitanju.
@ Kalimero
101 komad, ako sam dobro pročitao, što i nije nešto znakovito. Možda samo balasiranje portfelja, je u pitanju.
Ne samo da nije balansiranje nego je put koji kaže: Idemo nazad odakle smo došli [bye]
@ Kalimero
Da balansiraju oni kao i ja pa će se vratit nazad sa 150 kom kao i prošli put
Mislim da će se idući tjedan, pod uvjetom da Ameri budu više-manje zeleni, dionica vrtjeti oko 3000 kn, osim ako ne izleti kakav info o dobrom FI za Q1 pa dionica malo ne živne uzbrdo, ili obrnuto.
No tko to može znati?
Gledajući fundamentalno ovu dionicu i uspoređujući je s Ingrom, IGH je prepotcijenjen u odnosu na ovu drugu. U bilo kojem fundament. pokazatelju IGH se pokazuje kao bolji pick….
Ako ćemo uzet Grahamovu metodu vrednovanja dionice ispada da je kod Ingre:
P/Bv * P/E = 0,76 * 33,92 = 25,78
A kod IGH-a:
P/Bv * P/E = 1,18 * 6,75 = 7,97
Iz ovoga ispada da je po Grahamu i po trenutnoj cijeni dionice Ingre IGH 1,8 puta (P.S korijen iz 3,23) potcijenjen u odnosu na INGRU….Tj. cijena IGH-a bi trebala biti 3075 * 1,8 = 5535 kn.
Iako sam mišljenja da je istina negdje u sredini (tj da je trenutno Ingra precijenjena), a IGH potcijenjen, ovo je ono što brojke kažu…..
Ukoliko neko s fundamentalne strane vidi nešto drugačije volio bi da to napiše pa da o istom raspravimo….