Sada je znači brana na 1700
Svaki dan po 100kn dole
Kolega, znate kao i ja da IGH ima toliko kapitulirajućih projekata da nemamo dovoljno mjesta ovdje da spomenemo svaki ponaosob.
Ali samo ću reći jedno.
Nek kolege odvrte par stotina stranica unazad i neka pročitaju post koji sam napisao kad je nastala opća euforija "ide to ap,ap" prilikom kupnje Zagrepčanke.
Rekao sam da je to izuzetno loš potez koji će ih doći glave.
Čak sam napravio i izračun koji zorno prikazuje koja je to pušiona.
Evo vidim da se i tržište slaže sa mnom.
Inače,kolega anricom je potpuno u pravu.
Insajderi koriste usluge brokerskih kuća i kontrolirano iskrcavaju pazeći da ne naprave masovnu histeriju i bježaniju.
Uzorak je očit
Meni nije jasno kako još uvijek ovdje ima onih koji vjeruju u "čudesni oporavak".
Kakve veze ima pelješki most ili drugi kapitalni projekti sa financijskim stanjem IGH?
Od koga će to oni naplatiti? Što očekujete da će se uzeti od državnih plaća pa dati IGH-u?
Može IGH raditi i u pet smjena i imati posla za sljedećih 10 godina ali bit je tu tome što se
neće moći naplatiti niti 10% od ugovorenog. A stanje je takvo da ide prema još gorem.
IGH-u će uskoro nestati i za plaće svojih radnika pa ćete onda kukati za ovim razinama kad
cijena bude ispod 100 kuna a bit će.
Poslije izbora država će se paralizirati a prve u tom sranju će nastradati proizvodne i građevinske
firme. Bit će belaja samo to mnogo tupsona tu ne vidi.
sječam se ovog istog anricoma kad je mene i druge navukao da kupujemo IGH tamo na 3500 kn, pisao hvalospjeve, a sad viče da ide IGH na nominalu. Druka za pad a visi na kupnji na 1700 kn!Kakav lik!
Može IGH raditi i u pet smjena i imati posla za sljedećih 10 godina ali bit je tu tome što se
neće moći naplatiti niti 10% od ugovorenog. A stanje je takvo da ide prema još gorem.
U ovome i onome što je napisao gore kolega Ententinis bi moglo biti istine (cijenu ne želim prognozirati) što pokazuje izvješće za 3Q 2008.
Vidljiv je negativni cash flow, a kako se stanje u svijetu i zemlji iz dana u dan pogoršava, vjerojatno ni za 4Q, niti za 1Q 2009 neće biti nešto bolje. Možda se spase i dobiju u međuvremenu neki kredit za likvidnost, ali i to se navodno u zadnje vrijeme teško odobrava, a kad se i ako se dobije, dobije se po visokim kamatama. [cry] Odnos dug/kapital mi se također čini visok (može komentar?) što znači da intenzivno koriste financijsku polugu što na tržištu koje stagnira ili pada može uzrokovati dodatne poteškoće…IMHO.
a rusi se kao sto sam rekao na 1500 kuna ,a kriz je tek pocela pravo
posla imaju a dionica pada ,sta vi mislite iskreno dali ce ispod 1500 ili motemo ocekivati opet neki skok na 2200 kuna
ja cu staviti kupnju na 1500 pa ako prode prode nedam vise
Svi trabunjaju posla ima, projekata ima. To je sadašnjost. To stoji, no što je s perspektivom, što će biti 2017-e? Gdje je budućnost? Što će IGH projektirati kad dođe vrijeme rata i opće apokalipse uskoro?
dali netko zna kad ce izvjesce za proslu godinu od IGH?
sječam se ovog istog anricoma kad je mene i druge navukao da kupujemo IGH tamo na 3500 kn, pisao hvalospjeve, a sad viče da ide IGH na nominalu. Druka za pad a visi na kupnji na 1700 kn!Kakav lik!
Onda je bilo tako a ovo sad je sasvim neka druga priča.I ne visim na kupnji na 1700 , nego se razmišljam da stavim nalog na 1000kn jer se bojim da to neče ići i niže
pa ljudi vi sami rusite cijenu ove dionice pa stavite kupnju na 1800 dignite malo cijenu svi bi htjeli da dionice ide gore a niko nebi ponudio vise [bye]
stavite kupnju na 1800 dignite malo cijenu svi bi htjeli da dionice ide gore a niko nebi ponudio vise [bye]
Tako je, kolega. Slažem se. Treba omogućiti lakši iskrcaj jačim igračima.