Nikita
Nije burza za svakoga. Imaš na bankama kunska i devizna oročenja. Bez stresa. Í sigurnih parsto kuna godišnje zarade.
Kolega shvatite da se ja u globalu potpuno slažem sa vašim "željama".Ali shvatite da su u ovom trenutku te "želje" nerealne.Vjerujem da nema nikoga na ovom forumu tko ne želi rast crobexa bar na 2500,ali trenutno je to nemoguće.Normalno doći će i taj dan,ali do tada moramo biti na zemlji,a ne u oblacima.Shvati da je i meni(kao i svima)već puna kapa ovih padova,nikako da napipamo to dno,ali šta je tu je.Ima ljudi koji su još prošle godine upozoravali da će doći do ovoga,pa su ih slični tebi odmah proglašavali neznalicama,govorili im da burza nije za njih,nek’ oroće novce isl.I tko je na kraju bio u pravu.Jel’ se itko tim ljudima izvinio.Shvati da svi želimo isti cilj,ali šta je previše-previše je.
I nakraju pročitaj nekoliko zadnjih postova od kolege Gonzaleza.Reci šta je čovjek krivo rekao.Što je više imao pravo,više ste mu davali jedinice.Samo zato što je čovjek bio u pravu i nije bio u oblacima kao neki.I ja sam ispočetka mislio o njegovim komentarima kao što ti misliš o mojima,ali…
Sve u svemu mi se tu bez veze prepucavamo,dok veliki igraju svoju igru.Ionako će uskoro sve doći na svoje i svi ćemo zaboraviti na ova prepucavanja tko je u pravu.
Pozdrav i daj Bože da se uskoro crobi zazeleni na duže vrijeme i da sve dionice skoče kao RIBA ovaj tjedan.
Mislim da su i ove ocijene jedan vid ogledala trenutnog stanja kako na forumu tako i na burzi,a bogme i u državi.
Uvijek su bolje prolazili neradnici i oni koji su gledali samo svoj interes.
Tako i ovdje oni koji drukaju na svoj mlin dobivaju stotke,a oni koji žele REALNO prikazati stanje dobivaju jedinice.
Još će biti proglašeni vješticama ili kao nekada u onoj državi vanjski i unutarnji nepr.
Sjećam se od jesenas kad je ATPL bila na 1800kn.Razni optimisti su isto kao i sada govorili da je tu dno,da treba kupiti,bit ćete bogati…
Za 2-3 dana pala je na 1500kn.Svi su se kleli da je tu brana,dalje ne ide…
Kako je završilo,danas svi znate.
Ista je priča sa 90% dionica.I gdje su sad svi ti samoprozvani "vrsni"analitičari.
I zato prestanite ljude nagovarati da kupuju ovu ili onu dionicu,kako kome odgovara.
Vjerujem da je svatko dovoljno pametan da sam prosudi šta da radi.
Nadam se da će se prepoznati oni na koje se ovo odnosi.
bravo majstore evo 100 [thumbsup]
Tko uloži danas u igh i u drugih 80% dionica koje su dotakle ili se bliže dnu kroz dvije godine bit će 3puta bogatiji. A vi što izlazite. Sretno!
E moj plan je sljedeći:
Kako je IGH padao na 3000 kupio 3 kom,na 2700 3 kom,na 2400 3 kom, na 2050 4 kom,…sutra na 1800 nova 4 kom, pa na 1600 5 kom gledam da cca 1000 eura lupam sve dok pada , e kada krene nazad ,jer imam računicu lova mi stoji ionako u ladici i ne treba mi a mislim ako uložim 10000 e da za dvije godine bi mogao imati barem duplo tj da Igh bude cca 3800 kuna strpljiv sam i volim riskirati .
Jer tko ne riskira i ne profitira .
U poslu se kaže ako ne uložiš ne možeš niti zaraditi.
Od gledanja nema ništa.
Jer kako kažu jedan je čekao pa se usrao.
Pozdrav
Kolege, nemojte se zalijetati. Ova cijena ima još dosta prostora za pad iz jednostavnog razloga što prodaje ima puno više nego kupnje, a tako će i ostati jer CASH = King. Neće ovdje biti nikakvog rasta još par godina. A što će IGH projektirati? Rukometni dom? Naše tržište nekretnina nije u slomu nego je mrtvo (još se pokušava oživljavanje, koje naravno neće uspjeti). Ta tko bi razuman plaćao 2000eu kvadrat stana, kada za te novce može kupiti hektar zemlje vrhunske poljoprivredne. Pohlepa je uzrokovala ovo i dok god se ne ispuše, neće tu biti nikakvog rasta. Zato ja IGH čeka na 10% sadašnje cijene (sutra postavljam nalog, pa nek se paca 2 mjeseca). To biste i vi mogli napraviti.
10% od sadašnje cijene? Znači na oko 180 kn za dionicu IGH koja je bila na 16.000 kn [lol]
Stvarno, kakva se ekipa lešinara ovdje skuplja iz dana u dan, a svi samo drukaju da cijena ode što niže. Argumenti za to nisu naravno bitni. Evo lik zvani budd piše da je tržište nekretnina mrtvo. Pa što to IGH radi na tržištu nekretnina? Pa znate li vi kolega budd uopće čime se IGH bavi? Po vama oni valjda grade apartmane na moru i stanove na periferiji pa će im sada pasti cijene!? Nevjerojatno, nadmašuješ i Stravinjskoga po nebulozama [shocked]
Radije si pročitaj što IGH radi, gdje je vani otvorio predstavništva, koja projektiranja upravo radi i što tek ima za odraditi prema ugovorima umjesto pisanja paušalnih gluposti [bye]
Vidim da je to mnogima nepoznanica pa evo popisa djelatnosti..
22.1 Izdavačka djelatnost;
45. Građevinarstvo;
72.20 Savjetovanje i pribavljanje programske opreme (software-a);
72.30 Obrada podataka;
73.10.2 Istraživanje i razvoj u tehničkim i tehnološkim znanostima;
74.14 Savjetovanje u vezi s poslovanjem i upravljanjem;
74.15 Upravljanje holding društvima;
74.20 Arhitektonske i inženjerske djelatnosti i tehničko savjetovanje;
74.30 Tehničko ispitivanje i analiza;
znanstvena istraživanja, razvojna istraživanja, objavljivanje rezultata znanstvenih i razvojnih istraživanja, znanstveno osposobljavanje, te održavanje i razvoj znanstvenoistraživačke strukture;
unapređivanje opće, tehničke i autonomne regulative u području građevinarstva i drugim područjima u kojima je potrebno poznavanje građevinske struke, obrada i koordinacija primjene međunarodne regulative u građevinarstvu;
unapređenje razvojnih programa i tehnologija građenja;
izrada studija utjecaja objekata na okolinu sa stajališta zaštite, očuvanja i unapređenja prostora;
organizacija i provođenje aktivnosti s ciljem znanstvenog i stručnog usavršavanja;
kontrola tehničke dokumentacije u pogledu stabilnosti, sigurnosti, funkcionalnosti, fizikalnih svojstava i ekonomičnosti;
provjera i ocjena podobnosti organizacija koje izvode aktivnosti od utjecaja na sigurnost, kvalitetu i funkcionalnost građevinskih objekata;
vještačenja iz oblasti građevinarstva, tehnika, tehnologija i procjene ekonomike građenja;
stvaranje i vođenje registra objekata i infrastrukture, te praćenje građevinskog stanja, stanja eksploatacije i stanja održavanja;
razvijanje interdisciplinarnih djelatnosti potrebnih za razvoj i unapređenje građevinarstva;
izrada prototipova i serija mjernih uređaja u građevinarstvu;
konzultacije i osiguranje kvalitete tehničke opreme objekata;
izrada i uvođenje programa osiguranja kvalitete;
prijepis i umnožavanje tehničke dokumentacije;
usluge certificiranja;
izrada tehničkih dopuštenja;
izvođenje investicijskih radova u zemlji i inozemstvu;
usluge istraživanja te pružanje i korištenje informacija i znanja u privredi i znanosti;
usluge kontrole kvalitete i kvantitete u izvozu i uvozu robe;
zastupanje inozemnih tvrtki;
stručne poslove zaštite okoliša;
stručne poslove prostornog uređenja u svezi sa izradom dokumenata prostornog uređenja i stručnih podloga za izdavanje lokacijskih dozvola;
nostrifikaciju projekata za:
– arhitektonsko područje projektiranja (za arhitektonske projekte građevina, projekte unutarnjeg uređenja građevina i projekte krajobraznog uređenja)
– građevinsko područje projektiranja (za građevinske projekte konstrukcije visokogradnje, projekte inženjerskih građevina, projekte vodovoda i kanalizacije za visokogradnje i projekte vanjskog vodovoda i kanalizacije, projekte prometnica, projekte u vodogradnji, projekte temeljenja i ostale građevinske projekte)
– strojarsko područje projektiranja (za projekte energetskih građevina, projekte skladištenja i prijenosa plinovitih i tekućih tvari).
programiranje i izvođenje geotehničkih istražnih radova;
izrada geotehničkih mišljenja, studija, elaborata i projekata;
izrada građevinskih projekata geotehničkih konstrukcija;
laboratorijska ispitivanja tla i stijena;
terenska ispitivanja tla i stijena u istražnim bušotinama;
opažanja geotehničkih konstrukcija;
laboratorijska i terenska ispitivanja geotekstila;
geološko istraživanje energetskih, metalnih i nemetalnih sirovina;
hidrogeološka istraživanja (geološka, strukturnogeološka i hidrogeološka istraživanja, ispitivanje hidrauličkih parametara podzemnih voda, projektiranje zahvata podzemnih voda uključujući i radove za potrebu vodoopskrbe te za izradu podloga za građevinske objekte);
inženjerskogeološka istraživanja (geološka, strukturnogeološ
nastavak:)
(geološka, strukturnogeološka i inženjerskogeološka istraživanja za izradu podloga za projektiranje građevinskih objekata);
organizacija, nadzor pri izvođenju i projektiranje inženjerskogeoloških i hidrogeoloških radova;
istraživanje podzemnih voda i inženjerskogeoloških obilježja terena za potrebe studija i projektiranje zaštite okoliša;
geofizička istraživanja za potrebe inženjerskogeoloških, hidrogeoloških i geotehničkih istraživanja, te kontrolna ispitivanja i provjera kvalitete na građevinskim objektima;
geofizička istraživanja za potrebe zaštite okoliša, te za izradu podloga za arheološka istraživanja;
obavljanje poslova zaštite i očuvanja kulturnih dobara i to: istraživanje i dokumentiranje nosive konstrukcije kulturnog dobra i izrada idejnog rješenja, te idejnog, glavnog i izvedbenog projekta za sanaciju nosive konstrukcije nepokretnog kulturnog dobra, odnosno arhitektonsko dokumentiranje kulturnog dobra i izrada idejnog rješenja, te idejnog glavnog i izvedbenog projekta za radove na nepokretnom kulturnom dobru te sanaciju materijala na nepokretnom kulturnom dobru.
10% od sadašnje cijene? Znači na oko 180 kn za dionicu IGH koja je bila na 16.000 kn [lol]
Stvarno, kakva se ekipa lešinara ovdje skuplja iz dana u dan, a svi samo drukaju da cijena ode što niže. Argumenti za to nisu naravno bitni. Evo lik zvani budd piše da je tržište nekretnina mrtvo. Pa što to IGH radi na tržištu nekretnina? Pa znate li vi kolega budd uopće čime se IGH bavi? Po vama oni valjda grade apartmane na moru i stanove na periferiji pa će im sada pasti cijene!? Nevjerojatno, nadmašuješ i Stravinjskoga po nebulozama [shocked]
Radije si pročitaj što IGH radi, gdje je vani otvorio predstavništva, koja projektiranja upravo radi i što tek ima za odraditi prema ugovorima umjesto pisanja paušalnih gluposti [bye]
Kakvo trabunjanje, ovo sam stavio kao paralelu sa stanovima, premda itekako ima veze. Baš me zanima što će IGH projektirati kada država bankrotira kroz pola godine, kada nitko ništa neće investirati? Možda će projektirati onako sebi za gušt? Što će to raditi? Što je s mostom pelješac?
Vi naravno to još ne vidite, jer gledate kratkoročno. No to će sve u svemu biti najmanji problem od svega što nas čeka
Kakvo trabunjanje, ovo sam stavio kao paralelu sa stanovima, premda itekako ima veze. Baš me zanima što će IGH projektirati kada država bankrotira kroz pola godine, kada nitko ništa neće investirati? Možda će projektirati onako sebi za gušt? Što će to raditi? Što je s mostom pelješac?
Vi naravno to još ne vidite, jer gledate kratkoročno. No to će sve u svemu biti najmanji problem od svega što nas čeka
[/quote]
KAPITALNE PROJEKTE KOLEGA BUDD…….
gledate li vi vijesti uopce?
Pisete takve besmislice da vas je milina citat…ak nis drugo dobar smjeh…Predlazem da promjenite avatar u BUDD BUNDY-a
Kao sto vidim nema me zadnjih par dana i odma se skupili lesinari…180 kn za dionicu…hehehehe
Most peljesac ide kolega budd…receno barem 10 puta u zadnjih 3-4 dana…mozda u smanjenom obimu ali ide
a sto je sa tunelom koji mora biti projektiran u ovoj godini? Predlazem da se prije inforimrate…
Inace samo vi stavite nalog na 180 kn po dionici…ja cu se postaviti na 181….da dokupim…:)
drago mi je da ima jos drugih kolega koji su se potrudili na zadnje 2-3 strane pokazati kaj misle o pojednimi forumasima
Inace kako KOEI kolega?
@budd
Država će bankrotirati kroz pola godine? Pa stvarno se moram složiti s kolegama koje kažu da trabunjaš gluposti! Za pola godine kriza će u svijetu već ići prema kraju, a početi će i prvi znakovi oporavka koje će anticipirati ponajprije tržište dionica. Osim toga, IGH ima posla ugovorenog do kraja ove godine, a i za dio 2010. , a te floskule kako se ništa ne radi i sve propada objesi mački o rep. Znaš i sam da je tako jer inače ne bi ti i druk-druk ekipa ovdje već 15 dana svim silama drukali da IGH padne pa da se dočepate dionica IGH, a ovim glupostima o čekanju IGH na 10% sadašnje cijene svima ovdje si pokazao da si samo drugorazredan druker.
Još malo o tome kako su ovo o bankrotu obične gluposti:
http://www.vecernji.hr/newsroom/economics/3245992/index.do
Kolege, nemojte se zalijetati. Ova cijena ima još dosta prostora za pad iz jednostavnog razloga što prodaje ima puno više nego kupnje, a tako će i ostati jer CASH = King. Neće ovdje biti nikakvog rasta još par godina. A što će IGH projektirati? Rukometni dom? Naše tržište nekretnina nije u slomu nego je mrtvo (još se pokušava oživljavanje, koje naravno neće uspjeti). Ta tko bi razuman plaćao 2000eu kvadrat stana, kada za te novce može kupiti hektar zemlje vrhunske poljoprivredne. Pohlepa je uzrokovala ovo i dok god se ne ispuše, neće tu biti nikakvog rasta. Zato ja IGH čeka na 10% sadašnje cijene (sutra postavljam nalog, pa nek se paca 2 mjeseca). To biste i vi mogli napraviti.
Tako je… postavimo odmah svi naloge na 180 kn …ostale građevinare na 13,90 – 20,00 kn.
IGH će ostati zabetoniran na 1800 kn ako nitko,baš nitko ne ponudi ni lipe više od 180 kn….
u najgorem slučaju dogodit će se strmoglavi pad na 180 kn ….ako netko baš bude morao presađivat organe.
Ali recimo da odmah bude dionica koliko god tko hoče po toj cijeni….svi sretni i zadovoljni.
A onda kada vide kako je lako oborena cijena
mnogi će htjeti kupiti još jeftinije .Opet ista priča….tržište konstantno prenapuhano
krizi se ne nazire kraj,,, stanovi u pola cijene i ostale poznate parole.
Što ako i jednog dana "upali "i vi uletite sa 2mil kuna i kupite igh po 180
a sutradan cijena padne na 170…ili 150 kn (nema šanse da se iskrcate )
izgubit ćete od 5- 20% a to je 100000 do 400000kn …i što sad
prodavat nećete sa tolikim gubitkom ..jer sada očekujete rast kojim bi konačno mogli pokriti i prijašnje minuse na burzi ako ih ima.
Ali ako se ostvari što ste napisali "NEĆE OVDJE BITI NIKAKVOG RASTA JOŠ PAR GODINA"
mislim da biste napravili veoma loš posao kolega
pogotovo ako ode to na 99 kn
….bezvrijedni papiri umjesto 2 milje casha…vrijednost portfelja prepolovljena,, milja ode u vjetar…
košmar kojem nema kraja…ovakvom slijedu događaja i novim padovima prethodila je vaša ideja
da se postavimo sutra na 180 kn
mogli bi se uloviti u zamku koju sami postavljate