IGH (Institut IGH d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska IGH (Institut IGH d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Točno je cijene stanova padaju a to je tek početak pada i dionica građevinara.Pametni i veliki bježe iz IGH i to svi znamo a mali naivci ulaze. Što vi mislite da igrači koji imaju bolje informacije od vas malih izlaze zbog hira ? Vrijeme sloma tržišta nekretnina je pred nama i građevinari su aut.Pametni su odavno upozoravali ne kupujte dionice građevinara osim ako ne želite sve izgubiti.Stoga baj, baj, IGH, Tehnika, Industrogradnja,Dalekovod, Viadukt itd.

Točno je cijene stanova padaju a to je tek početak pada i dionica građevinara.Pametni i veliki bježe iz IGH i to svi znamo a mali naivci ulaze. Što vi mislite da igrači koji imaju bolje informacije od vas malih izlaze zbog hira ? Vrijeme sloma tržišta nekretnina je pred nama i građevinari su aut.Pametni su odavno upozoravali ne kupujte dionice građevinara osim ako ne želite sve izgubiti.Stoga baj, baj, IGH, Tehnika, Industrogradnja,Dalekovod, Viadukt itd.

Hvala na upozorenju ti si neki činimi se ROBIH HUD

Kakve veze ima IGH sa stanovima?! Prvo provjeri cime se IGH bavi a onda navodi takve informacije. IGH trenutno ima posla da se smrznes. Ali situacija je takva kakva je. Prvo su cijene bile prenapuhane i nalazile su se u vrhu sinusoide, sada su cijene dionica preispuhane i nalaze se u dnu sinusoide ili idu prema dnu! Normalan tijek trzista, od ekstrema do ekstrema. Zamislili to kao lavor kojeg si zaljuljao. Napravili su se valovi koji ce se sad ili tad smiriti – sve je to cijena tranzicije koju su globalna zbivalja dodatno zatresla. Ali jos jednom da napomenem stanovi nemaju veze sa IGH. IGH se ne bavi gradjenjem niti prodajom, on prodaje projekte, licence i znanje u vidu nadzora i licenciranja. Gradjenje su mozda usput neki projekti koji se rade da lova ne stoji nego da se vrti, da bude u opticaju. Dalekovod sa druge strane uz projektiranje ima i proizvodnju i gradjenje, stoga se u dalekovodu okrece puno veca lova, ali isto tako i lakse osjeti ova kriza. Ali i oni imaju posla da se smrznes! Ne znam tko ce sve to stic napraviti. Ono sto je problem je naplata!

U zemlji ce se eventualno stopirati izgradnja ali ne i izrada projektne dokumentacije. Projektna dokumentacija ce se i dalje izradjivati, a njihova realizacija ce mozda pricekati bolja vremena. Tako da sve sto pisete su gluposti! Neupucenost i neznanje najvise kosta!!!

CEBA znaš kako kažu preko Drine? Ti si jedan rijetko "pametan" čovjek!
Toliko si nonsensa izjavio i cijela priča ti ne drži vodu!
IGH je institut graditeljstva i nije firma koja će ikada propasti radili Pelješki most ili ne!
A kakve veze imaju stanovi sa IGH? NIKAKVE!
Smatram da kraj Bearisha i nije daleko. A burza prethodi 1.g. dana KRAJU RECESIJE.
Stoga po meni iduća 1-2mjeseca je GRAND FINALE svega, a poslije toga????
Što misliš tko će najbrže rasti????
GRADITELJI SINKO! Tko je izišao na vrijeme taj je mudro napravio! Ali govoriti sada ljudima na dnu da izađu, ha ha….
Evo jedna zanimljiva misao, IGH sa 16,5k na 7k u valu 1, dakle 2,4 puta!
4000kn je gornji vrh vala 4 i podiljeno sa 2,4 daje mi brojku 1700-1750kn za dno vala 5.
Eto tu negdje je dno IGH-a, na oko 1700kn.
Sve ispod toga će biti debeli diskont i treba ga iskoristiti!
Samo nekako probavam zamisliti, netko npr. stavi kupnju 2000kom na cijeni 2500kn.
A nije neka love, 5milja!
Šta će uraditi oni "SUCKERI" koji su izašli u nadi da će kupiti jeftinije!
Ukakit će se!
Iskreno, preporuka moja svima je ne prodavati ako niste prije, već dokupljivati!
Jer ovaj val je pri kraju!

Sreća što si nam navrijeme javio, šta misliš dokle će IGH pasti 1 kunu ili možda da čekamo 50 lipa.

koji tehnicar na malom volumenu trgovanja pa ovo je smjesno ili tragikomicno
[thumbsup]

vise volim narodnjake nego kruva jesti

Tko uloži danas u igh i u drugih 80% dionica koje su dotakle ili se bliže dnu kroz dvije godine bit će 3puta bogatiji. A vi što izlazite. Sretno!

Bolje zaraditi malo nego izgubiti puno.

kako se dno hvata bas me zanjima svi pricaju o dnu vec 5 mjeseci a ono ode dole pa nepostoji covijeko koji je uhvatio dno ide jos to dole

vise volim narodnjake nego kruva jesti

Sada je znači brana na 1700

Mislim da su i ove ocijene jedan vid ogledala trenutnog stanja kako na forumu tako i na burzi,a bogme i u državi.
Uvijek su bolje prolazili neradnici i oni koji su gledali samo svoj interes.
Tako i ovdje oni koji drukaju na svoj mlin dobivaju stotke,a oni koji žele REALNO prikazati stanje dobivaju jedinice.
Još će biti proglašeni vješticama ili kao nekada u onoj državi vanjski i unutarnji nepr.
Sjećam se od jesenas kad je ATPL bila na 1800kn.Razni optimisti su isto kao i sada govorili da je tu dno,da treba kupiti,bit ćete bogati…
Za 2-3 dana pala je na 1500kn.Svi su se kleli da je tu brana,dalje ne ide…
Kako je završilo,danas svi znate.
Ista je priča sa 90% dionica.I gdje su sad svi ti samoprozvani "vrsni"analitičari.
I zato prestanite ljude nagovarati da kupuju ovu ili onu dionicu,kako kome odgovara.
Vjerujem da je svatko dovoljno pametan da sam prosudi šta da radi.
Nadam se da će se prepoznati oni na koje se ovo odnosi.

Nikita
Nije burza za svakoga. Imaš na bankama kunska i devizna oročenja. Bez stresa. Í sigurnih parsto kuna godišnje zarade.

Bolje zaraditi malo nego izgubiti puno.

Situacija je takva kakva je, ogledalo globalnih zbivanja i u ovim trenucima mozes zaboraviti sve znanje, iskustvo i sposobnosti mesetarenja, narocito ako si mali "amaterski" dionicar. Iz osobnog iskustva znam koliko ima posla u IGH i koliko se radi! Ne znam kolika bi trebala biti dobit firme da se ovakav nekontrolirani trend okrene na bolje. Ono sto znam je cinjenica da se sve vise okrecemo stranim investicijama van lijepe nase, i da je takvog posla sve vise. Ne radi se o malim projektima. Mozda su ugovorene cijene nesto nize od realnih, ali jedino tako se osvajaju strana trzista i dobivaju kvalitetne reference. Ova firma ima buducnost ako je menadjeri zbog vlastitih interesa i ambicija ne razjebu! Sto su veci novci u igri, veca je i pohlepa,…

New Report

Close