Ako je tako kako kažeš, da nisi informiran, onda sorry,stvarno sam pogriješio.
Još mi je čudnije da niti ententinis nije informiran, isto iskusni lisac.
Al OK, moja isprika.
Znam da su me popljuvali oko usporedbe sa Ingrom, ali mislim da je svekolikom čitateljstvu na argumentiran naćin prikazan realna odnos stanja stvari, ja sam njima činjenice i argumente, a oni meni pisali da je sve upitno i sl. formulacije, neka čitatelji sami procjene.
Sve ok, Plavi. Ja (za razliku od nekih drugih, od tebe?) nisam profesionalac u ovom poslu i ne mogu se posvetiti ekonomsko-investicijskoj problenatici 100%.
Inače, iskreno, jedan od razloga zašto sam se uopće upustio u avanturu zvanu IGH na ovom topicu je i ta prepiska i nastup (rječnik i ophođenje) između tebe i tzv. klana koju sam imao prigode pročitati.
Kako bilo, oni me nisu uspjeli otjerati, ali uspio si paradoksalno baš ti, čija prepiska je bila povod…laku noć…
[/quote]
Eto…ko nas … zavadi..
[smiley]
laku noć
alo Strawinsky, što kaže onaj članak 4 koji si nedavno postao … koju kotaciju odnosno tržište spominje?
Ne znam više, pogledaj na stranicama HANF-e…
[/quote]
Ovo što prezentiraju kolege Strawinski i Ententinis je ili obmanjivanje ili totalno neznanje.
Nisam dioničar IGH, ali radi istine..
Mislim da je ovo prilično uvredljivo. Izgleda da si zaboravio kako te ta ista ekipa višestruko popljuvala kad si postao usporedbu između IGH i Ingre, cijenio sam to što se pojavio barem netko tko si je dao truda da barem nešto pokuša argumentirati i potrkijepiti brojkama…
Još nisam stigao pročitati ovo što si gore postao, samo sam preletio i vidio ovo poboldano, a moj je komentar sljedeći: Je li ja, ili bilo tko drugi, moramo biti savršeno informirani o svemu? Lijepo je kad netko uskoči i ispravi (kao što je to učinio Febo, malo prije), ali iznositi ovakve nistine…razočaran sam, imao sam visoko mišljenje o tebi…hajde, pronađi mi išta konstruktivno kod nickova poput Caccone i njemu sličnih, odvrti malo stranice unazad…gdje su ti likovi (osim Governera), osim što znaju huškati, iznijeli nešto konstruktivno? Više nego očito je da ti likovi imaju više nickova jer nemoguće davati toliki broj jedinica i stotica…
[/quote]
Dakle, da rezimiramo prvo te Tunasalad pita…pravis se lud…ili ne…nek svako odluci za sebe..
onda dodje Plavi i kad i on kaze da siris neistine ( dali slucajno ili ne opet nek presude citatelji)
onda je "lijepo od njega jer te ispravio"….
JA IMAM PROTIV KAD SE BEZOBRAZNO POCINJE DRUKAT NA DOLJE…A POGOTOVO U SURADNJI SA ENTENTINISOM…
konstruktivno sam mu odgovorio ako gleda nominalu od IGH na 400 kn sta nedruka na gore na JDPL koji se trzi ispod nominale…
a sto se kolege Plavog tice zamjeram mu samo sto se odjednom pojavio na IGH govoreci koliko IGH nevalja a INGR.a je iznad…..
AK CE CROBEX PADAT PADAT CE I JEDNI I DRUGI …u ovim vremenima nisam siguran da ista ima logiku
Konstruktivno kolega strawinsky i ja mogu pucat infose…stajat iza nh neko vrijeme pa kasnije rec "nisam znao" i glumit zrtvu!
A ak mislis da ti ja ljepim jedinice molim te da se obratis moderatorima pa nek ti kazu jesam li ti opalio ikoju…mislim da je to dobar pokazatelj sto i koliko te cijene citatelji
Vjerojatno. Ja u brzini i nisam išao za time jer mi osobno nije poznato da se to uzima kao neki univerzalni čimbenik pa me tvoj komentar zatekao.
Materijalna imovina može biti značajna (u ovom slučaju prema podacima 3Q 477 milijuna kn), ali ako uz to imaš velike dugove, stvari izgledaju drugačije…ako se nije zabunio, volio bih znati zašto je naglasio tu stavku. Governor?
[/quote]
Zabuna, meni je "materijalna imovina" u onoj rečenici značila iznos kapitalai i rezervi (krivo ali na to sam zapravo mislio i Febo je skužio). Dakle mislio sam na P/BVPS , a ne P/stavka materijalne imovine pod AOP 04 PS.
Da.. hrpa je dionica ispod BVPS-a ali neke ne bi trebale biti, a pod takve spada IGH. Zašto? Zbog visoke NPM i povrata na kapital, te iber imovine koja nije opipljivo vrednovana a to je koncentracija znanja. Ta ista koncentracija znanja može biti i rizična, daleko od toga, ali svejedno je ovo under value.
@Plavi, a pro po zakona i ograničenja mirovinaca, ja te zakone o mirovincima zapravo niti ne znam i ne smatram ih pretjerano bitnim, kao što se vidi iz priloga a to je stanje ZSE. Isto tako mi je puno logičnije da će mirovinci dizati tržište na način da upucavaju lovu u OIF-ove dok im ovi ne dignu Mcap, a kasnije povući lovu iz istih i staviti se na bid. Oni ovaj zakon zaobiđu bez beda (to se naravno odnosi na one dionice koje nisu iz prve kotacije, kao što si nam ti sada nesebično podijelio).
Ali nema to pretjerano neke veze. Ima doduše veze da si argumentirano pobio obmane od strane Ententinisa. No ja na njegove drukove ne želim pretjerano ulagati vremena jer nisu na razini argumentirane rasprave, a vjerujem da slično razmišlja i kolega Lime ili Caccone. Tu je Strawinski još kolko tolko OK, iako sumnjam da je ista osoba.
A popljuvali smo te frende i još ćemo ako ćeš nam prodavati priče o Raikkonenu i slične gluposti. Pa ima tu ljudi pored mene iz građevinske i projektantske struke sa dugogodišnjim stažom koji smatraju da su tvoje priče i postupci smiješni, ali da ne duljimo… Zamisli da ja odem na topic Ingru i počnem s tarapanom, a ima materijala. Zašto bih ja to nekome želio? Šta je sa Lapadom? I uz sve tvoje napore danas ti je Ingra roknula na 46 kuna. Predlažem da zakopamo ratnu sjekiru (ako smo je uopće imali) i da se ne častimo po topicima jer si ne činimo ništa dobra. Dovoljno je ovih drugih pošasti, ne moramo sami sebi biti. Ajd živio.
Mislim da je ovo prilično uvredljivo. Izgleda da si zaboravio kako te ta ista ekipa višestruko popljuvala kad si postao usporedbu između IGH i Ingre, cijenio sam to što se pojavio barem netko tko si je dao truda da barem nešto pokuša argumentirati i potrkijepiti brojkama…
Još nisam stigao pročitati ovo što si gore postao, samo sam preletio i vidio ovo poboldano, a moj je komentar sljedeći: Je li ja, ili bilo tko drugi, moramo biti savršeno informirani o svemu?
Ja sam recimo plavog upozorio da se Ingra kiti tudjim perom. Na to mi nije odgovorio. A prezentirao sam i brojke i dokaze. Stvarno znas kog ces cijeniti….i onog lika koji je govorio da ATPL ide na 5000 do Nove godine (je, nije rekao koje, ihihihihi)
Sto se tice informiranosti – da, ako se koriste neki argumenti treba biti savrseno informiran. Ukoliko nije, dolazi do pogresaka u drukanju (ili u analizi, kako kome [lol] ) i ispadamo neozbiljni. Samo pitaj plavog za hotel Lapad…
Koliko puta nas je izivcirala nesposobnost ili neznanje onih Gore, a kada mi pogrijesimo, velimo, "ah, omaska". Ima jedna biblijska "trn u tudjem oku, balvan u nasem" [smiley].
Ja ionak nemam dionice IGH, nisam ih imao niti cu ih imati u dogledno vrijeme. Bas mi je bio gust raskrinkati "Moze li bolje", tako da me se slucajno ne bi svrstavalo u "Branitelje vjere i IGH". A ako bude, ne brinite…. imam ja materijala za civiliziranu raspravu [smiley]
Kako ste me popljuvali neki dan ,vjerujte mi predugo sam u ovoj dionici.Ruši se ko kula od karata ,građevinari su ove godine kapitulirali
Jel dokupljujete dok je ovako jeftino?
Samo vi nemojte mene slušati.
Slušajte ove drukere koji vam pričaju bajke o materijalnoj imovini i slušajte neznalice.
Otkad sam ja počeo pisati na ovoj temi i upozoravati, dionica je pala 25%.
Da ste bili pametni ne bi sad bili u minusu
[bye]
Kako ste me popljuvali neki dan ,vjerujte mi predugo sam u ovoj dionici.Ruši se ko kula od karata ,građevinari su ove godine kapitulirali
Točno građevinari su aut naročito IGH kojemu su klanovi namiještali poslove , sada u krizi ništa više od toga.Jedino se tiješiti da nam nitko neće uzeti IGH ispod 400 kuna jer je to nominala.
Dobro, može li me netko, nakon rasprava o famoznih 750, 650 odnosno 600 milijuna kn prosvijetliti? Hvala.
Evo, pogledajte malo i ovaj link, također govori o temi "kupnje mirovinskih fondova", eh, sad, molim pojašnjenje i pomoć. Plavi? TunFish?