Ide to još puno dole ,čim dođee na 2100 ,pojavljuju s enovi prodavaći .Prevelika je panika a love nema
Naravno da ide dole, ta tko bi je održavao na ovoj cijeni, 3 forumaša?
HA!! Eto vam ga sad!!! Zaba skrb pod brojem 2. na prošlu srijedu kad je protrgovano 1205 komada u jednom danu nije prodo niti jednu dionicu!! A mogo ih je otrest višestruko više nego svih ovih dana prije!! A imamo i novi subjekt u TOP 10.
Prodajte prodajte prodajte [lol] [lol] [lol]
A nedavno sam pitao pa me ovaj gore ismijao, a očigledno je da prodaju insideri, paralelno ruše cijenu i kupuju preko skbničkog. Više ne žele svoje ime u TOP 10.
[/quote]
Ne znam.. ne ulazim u to tko prodaje i zašto, i nisam sklon teorijama zavjere, ali već mi neko vrijeme visi nad glavom koja je cijena kad će ovom selleru prodaja bit profitno neisplativa (fundamentalno je upitna već odavno). I izgleda da je to baš ova cijena od 2000 do 2200. Imamo nove igrače u top 10 s jedne strane. S druge strane ovaj je stao. Meni fajn. Opet… ako je teorija zavjere i pljačka, možda su si fond voditelji spustili dovoljno komada na skrb privatnjake… ali kažem, nisam sklon teorijama zavjere.
Nisam ni ja, ali recimo čovjek odlučio pod skrbnički jer ne želi da ga se javno proziva, a Đukana se prozivalo.
Problem je očito u nelikvidnosti i u negativnom tržišnom okruženju, u krizi u kojoj se nalazi najveći investitor – država. Mislim da IGH ima negativan cash flow…
http://www.liderpress.hr/Default.aspx?sid=68123
Oporavak će se desiti min. 6 mjeseci poslje amerike…..u porljeće iduče godine….do onda ili prodajte ili zatvorite kompjutere….
kolega Conan, postali se jako pesimistični. To je dobro. Kad se počne oporavljati gospodarstvo, dionioce će već odraditi rast, a mnoge i multiplikaciju. A ako se predviđa oporavak USA gospodarstva u drugoj polovici 2009 godine kao što piše u tekstu…
Osim (IMHO u ovom trenutku vrlo riskantne) špekulativne prodaje u nadi kupnje po nižim cijenama ne vidim ikakav drugi razlog za prodaju dionica IGH po 2000 kuna jer se trži ispod vrijednosti kapitala (iako materijalna imovina nije mjerilo za vrijednost IGH).
[/quote]
Šta da ti kažem …ja bi volio da Crobex već do ljeta dođe na 2500 bodova i odmah bi ženu odveo u Ameriku na 10-tak dana i nebi se trijeznio …..
Između ostalog ….jutros kupio par komada….
Problem je očito u nelikvidnosti i u negativnom tržišnom okruženju, u krizi u kojoj se nalazi najveći investitor – država. Mislim da IGH ima negativan cash flow…
To će pokazati izvješća, a tržište ih je ovom cijenom već anticipiralo kao loša. A ja se kladim a će izvješća biti bolja od očekivano loših. Dapače, vjerujem da će biti generalno solidna, a imam razloge zašto mislim tako.
Nadalje, IGH se trenutno trži ispod vrijednosti materijalne imovine i uz ttm PE od nevjerojatnih 4. Kakav će biti forward možemo samo nagađati. Ako je za vjerovati predsjedniku uprave ( a ja nemam razloga ne vjerovati, u protivnom ne bih imao IGH) s prihodovne strane planiraju uspješnu godinu, naravno ne kao 2008, ali kako god uspješnu uz cijenu od 2000 IMHO predstavlja u najmanju ruku hold. A za mnoge i buy. ali su pohlepni pa bi još jeftinije. Hoće li uspjeti kupiti jeftinije ostaje da vidimo…
http://www.liderpress.hr/Default.aspx?sid=68123
Oporavak će se desiti min. 6 mjeseci poslje amerike…..u porljeće iduče godine….do onda ili prodajte ili zatvorite kompjutere….
kolega Conan, postali se jako pesimistični. To je dobro. Kad se počne oporavljati gospodarstvo, dionioce će već odraditi rast, a mnoge i multiplikaciju. A ako se predviđa oporavak USA gospodarstva u drugoj polovici 2009 godine kao što piše u tekstu…
Osim (IMHO u ovom trenutku vrlo riskantne) špekulativne prodaje u nadi kupnje po nižim cijenama ne vidim ikakav drugi razlog za prodaju dionica IGH po 2000 kuna jer se trži ispod vrijednosti kapitala (iako materijalna imovina nije mjerilo za vrijednost IGH).
[/quote]
Šta da ti kažem …ja bi volio da Crobex već do ljeta dođe na 2500 bodova i odmah bi ženu odveo u Ameriku na 10-tak dana i nebi se trijeznio …..
Između ostalog ….jutros kupio par komada….
Nego, želio bih upoznati svekoliko pučanstvo sa nekim materijalnim činjenicama koje su većini promakle.
Tržišna kapitalizacija IGH je pala ispod 650 milijuna kuna što znači da
mirovinski fondovi više ne smiju kupovati dionice IGH.
To znači da bi eventualno dizanje cijene IGH trebali obaviti OIF-ovi koji nemaju ni za struju i vodu.
A znate za koliko je moraju dignuti da bi mirovinci opet mogli kupovati?
Za 150%.
Kako bi ta činjenica mogla pomoći postojećim dioničarima IGH?
BOJIM SE NIKAKO !!!
Ali ne bojte se.
Iako je IGH još uvijek nominalno strašno precijenjena dionica,
VAŠIH 400 KUNA VAM NITKO NE MOŽE UZETI !!! [bye]
Opet hrpa gluposti. AZ je kupio 2400 komada po prosječnoj cijeni od cca 3300 kn prije par mjeseci. Kršili su zakon? Kako sada stvari stoje mirovinci ne smiju kupovati ništa na ZSE osim HT-a i INE. Imaju 6 mjeseci da usklade. Znači ili će cijenu dizati ili će morati izaći iz pozicija iz gotovo svih najlikvidnijih dionica na ZSE. Neka svatko procjeni koja je varijanta više moguća. A nekako sumnjam da će si dozvolit dvije godine za redom minuse, jerbo im se već sad trese stolica. [yawn]
BTW, mirovinci dižu tržište na način da cash upucavaju u OIF-ove, tko to ne razumije, ja mu to ne mogu pomoći. Pa neće oni valjda "kršiti zakon". [bye]
[/quote]
kad smo već kod zakona, osjećam se potegnutim za jez…ovaj…prstiće i da se osvrnem na kršenja istoga, viđe li ti što napraviše sa petrokemičarima onomad?
17.11. zovem hanfu, zovem AZ, pitam jesu li normalni, jedni na druge prebacuju, a stvar evidentna da evidentnija ne može biti. ***obrisano***
alo Strawinsky, što kaže onaj članak 4 koji si nedavno postao … koju kotaciju odnosno tržište spominje?
IGH se trenutno trži ispod vrijednosti materijalne imovine
To što se IGH trži ispod vrijednosti materijalne imovine nije ništa posebno u ovakvom okruženju jer je lista dionica koje se mogu uvrstiti u taj krug postala poduža pa je i izbor velik. Naime, 113. dionica na ZSE se trži ispod vrijednosti materijalne imovine…
23.2.2009
Vlasnik računa Stanje [%] Promjena
1.AKCIONAR D.O.O. 20.086 12.67
2.Skrb.: ZAGREBAČKA BANKA D.D. 8.932 5.63
3.Skrb.: PBZ D.D. 5.128 3.23 +25
4.Skrb.: SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ALLIANZ ZB D.O.O. ZA AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 4.968 3.13
5.Skrb.: SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D. 3.139 1.98
6.ĐUKAN PETAR 2.916 1.84
7.Skrb.: HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA OSIGURANJE D.D. OBVEZNI MIROVINSKI FOND 2.604 1.64
8.Skrb.: ZAGREBAČKA BANKA D.D. 2.564 1.62 -1
9.Skrb.: PBZ D.D./STATE STREET CLIENT ACCOUNT 1.969 1.24 NOVI ULAZ
10.Skrb.: ZAGREBAČKA BANKA D.D. 1.943 1.23 DOWN -10
Ukupno: 34.21
Zanimljive promjene u top 10: br. 2 više ne rasprodaje (izgleda da je točno da mu je 2000 kn donja granica), zatim da je više dionica ušlo u top 10 nego izašlo (% je povećan sa 34,18% na 34,21%) te najvažnija vijest da imamo novog igrača u top 10 koji je kupovao neki dan na onom velikom prometu, a to je odličan znak za sve male dioničare: PBZ D.D./STATE STREET CLIENT ACCOUNT 1.969, 1.24% je UŠAO U TOP 10 i izbio na 9. mjesto i izgurao van Deškovića koji je bio na 10. mjestu [thumbsup]
alo Strawinsky, što kaže onaj članak 4 koji si nedavno postao … koju kotaciju odnosno tržište spominje?
Ne znam više, pogledaj na stranicama HANF-e…