IGH (Institut IGH d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska IGH (Institut IGH d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

…ma nema problema za nova…. pa tu je svjetska banka koja je i izazvala ovaj haos da bi jeftino pokupovala i sada ponovo upumpala lovu kroz kredite i dodatnu zaradu kroz kamate a drugi će onda istom tom lovom podignuti vrijednost onoga što su ONI kupili jeftino a kasnije opet skupo prodavati…i onda opet isto…povlačenje novca sa svjetske scene i uzrokovanje panike…krize,,, i opet isti scenarij…stoga…ne sikirajte se novca sa dobrom kamatom sigurno će biti…štamparije dolara rade prekovremeno već par mjeseci… [thumbsup]

pametan čovjek vidi zlo i skloni se...

Ostavite se praznih priča i pogledajte što sam vam stavio u prilog.
Đukan je 26.10.2007. imao 4000 dionica a sad ih ima 2900.
Dešković je 2.10.2007. imao 2650 dionica a sad ih ima 1900.
E,sad vi meni recite kako to da su Đukan i Dešković kao najveći dioničari IGH u Top 10 obadvojica prodali 30% ukupnih dionica koje su imali?
Dakle imamo dva najveća subjekta iz IGH koji su u zadnjih 15 mjeseci prodali 30% svojih dionica i prodaju i dalje.Ne znam, da sam ja na vašem mjestu ja bi se zabrinuo.
JA BI SE JAKO ZABRINUO !!!!
Jer ako INSAJDERI prodaju i očigledno bježe, onda bi to trebalo biti zvono za uzbunu.
Da podsjetim.
Đukan je kupovao po 0 kuna,Dešković je kupovao po 0 kuna.
A po koliko ste vi kupovali?
NE BOJTE SE!!!

NE CVETA CVEĆE NI U NAŠE PREDUZEĆE

najgora stvar bila bi da Hrvatska u ovakvoj krizi odustane od infrastrukturnih projekata jer bi to bilo kao da si je opalila metak u čelo. novca za to MORA BITI jer bez toga smo propali, krenula bi masovna otpuštanja, zahrđala nezaposlena građevinska operativa itd.
zato sanader gura gradnju infrastrukture (isto rade i druge države) jer se jedino takvim velikim zahvatima može održati BDP na ovim razinama ili s malim padom bez drastičnog rasta nezaposlenosti, a u protivnom bi imali ogroman pad BDP-a i masovna otpuštanja

S obzirom ko radi na hrvatskim gradilištima mislim da bi to puno više povećalo nezaposlenost u Bosni nego u Hrvatskoj.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

E,sad vi meni recite kako to da su Đukan i Dešković kao najveći dioničari IGH u Top 10 obadvojica prodali 30% ukupnih dionica koje su imali?
Dakle imamo dva najveća subjekta iz IGH koji su u zadnjih 15 mjeseci prodali 30% svojih dionica i prodaju i dalje.Ne znam, da sam ja na vašem mjestu ja bi se zabrinuo.
Jer ako INSAJDERI prodaju i očigledno bježe, onda bi to trebalo biti zvono za uzbunu.
Da podsjetim.
NE BOJTE SE!!!

A KAJ BI TREBALI CUVATI DO SMRTI??????ODFURAT SA SOBOM U GROB DA BI ZADOVOLJILI JEDNOG ENTENTINTILINICA I STRAWINSKOG????
da ti pokazem vrhunac tuposti iz tvojeg posta
KOJA JE ONO DANAS GODINA? I STO SI TI IMAO TADA A STO IMAS SADA?….vjerojatno nis
Da podsjetim.

DAKLE OBOJCA SU NESTO DOBILI I UNOVCILI,njihovo bogom dano pravo!!!
kamo srece da meni netko da 4000 dionica IGH i da ih prodam po 1000 kn…a dobio sam ih…boli me…
boze kakvih bedastoca se covjek moze nacitat.

Ivo Sanader je otišao jer mu je tako naredio Chuck Norris.

Da podsjetim.
NE BOJTE SE!!!

Nije točno da nisu kupovali dionice.Kupovali su i Đukan i Dešković samo u nekim drugim vremenima i po nekim drugim cijenama:)
Vremenska komponenta je tu vrlo bitna.Oni su dioničari od 1997 godine i sasvim je normalno da jednom kapitaliziraju dobit.Po koliko su kupovali bili bi ludi da ne prodaju jedan dio.Po tebi bi trebali imati dionice do mirovine???
I nije IGH po tome nekakva iznimka kako hoćeš prikazati,ima toga i na drugim dionicama..ništa čudno
Zaboravio si Crnjaka..i on je imao 1500kom pa je prodao pola
A to da prodaju i dalje baš i nije točno,pogotovo za Deškovića,ali dobro..svatko ima svoje veselje pa tako i ti.Samo nikako ne mogu skužiti šta ti imaš od ovakvog pisanja i plašenja ljudi nekakvim babarogama koje očito žive samo u tvojoj glavi?? Šta ti imaš od toga???Još jedan pacifista i borac za ljudska prava predpostavljam..ili se brineš da neki mali ulagač ne ostane bez svoje love..kako si ti dobar..ne mogu vjerovati da još ima takvih dobričina poput tebe:)
I da..zaboravio si nominalu u ovoj poruci:) Kako to?

sijem žito raste grahorica

Ne bih vas htio tješiti ali koliko sam ja čuo iz javnih medija, a ovdje se stalno ponavljaju iste priče o prodaji prodaji prodaji, Đukan gradi neke zgrade i kao investitor treba pokriti financijski dio tako da redovito prodaje valjda kako mu sjeda rata kredita ili kako treba isplatiti izvođače…

Druk ili ne, očito je da je psihologija investitora općenito s vrlo negativnim predznakom što znači da se svatko prilagođava situaciji koja je više no očito jadna. Što određuje kretanje cijene dionice? Što pokreće ulagača pri kupovini ili prodaji dionica? Što općenito pokreće tržište kapitala? Svatko za sebe ima definiciju svega i način na koji ulaže. Pored ovakve medijske hajke, nešto kao u doba rata, teško je biti neutralan, ili optimist, i stajati u redu za kupovinu. Prije će ulagač biti hold ili prodavati. Kada bi se tražili razlozi zašto tržište baš toliko pada, prije svega trebalo bi otputovati do Amerike od koje je krenulo sve to, ali i prijašnji rast. Ameri su svjetski maheri i treba im odati priznanje. Vjerujem da sa svojom moći i količinom novca mogu sudjelovati na većini svjetskih tržišta i mlatiti lovu, što su i učinili. Da li je bilo pametno izdavati kredite bez garancije? Da li je bilo potrebno stvarati neke nove vrijednosnice na temelju tih kredita? Nešto kao da gradite kulu od karata i naglo povučete donju kartu i sve pada, eto, to se dogodilo, a HR tržište je pogodilo upravo to, jer pripadamo tom novom kapitalističkom svijetu, bez iskustva i pameti. Kupujemo dionice jer mislimo da one mogu samo rasti, kupujemo nekretnine, ne pitano za cijenu jer i one mogu samo rasti, kupujemo automobile, samo da je novi pa čak i više njih jer svaki član obitelji mora imati svoj automobil. A sve to kupujemo na kredit i bit će što će biti. Međutim, kada i država tako funkcionira i bespotrebno razbacuje novce koji nisu njezini, kada lihvari prodaju svoje dionice našim mirovinama dolazimo do samo jednog zaključka, ako ga uopće ima, ili još bolje, ostajemo sami u tami i molimo se da ovo stanje prođe, kako god.

Molimo te, spasi nas od beznađa ovog

[pray] [pray] [pray] [pray] [pray] [pray] [pray] [pray] [pray] [pray] [pray] [pray]

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

decki nebi ja bas tako pljuvao po entent… ili kako vec, taj nick ne kuzim majke mi, ima svoj pogled na stvar i dobro. Osobno smatram isto da nije bas najljepsi trenutak da se gospoda iz top 10 rjesavaju dionica ali i ne smatram to kardinalnim iskljucivo zato sto ostatak ne prodaje. A cisto sumnjam da ne bi prodavali da sve to ide u .urac.
Uglavnom ne mislim da je IGH u sranju poput INGR – e i molim boga da gosp. Đukan proda bar još 1500 i skrbnicki jedno 5000, a neko ce kupovat, da bar dosla na 1400.
Bez ljutnje imateljima dionice

nije bitno dal dobis pare na racun, glavno da prikazes dobit, kuš ne!

decki nebi ja bas tako pljuvao po entent… ili kako vec, taj nick ne kuzim majke mi, ima svoj pogled na stvar i dobro. Osobno smatram isto da nije bas najljepsi trenutak da se gospoda iz top 10 rjesavaju dionica ali i ne smatram to kardinalnim iskljucivo zato sto ostatak ne prodaje. A cisto sumnjam da ne bi prodavali da sve to ide u .urac.
Uglavnom ne mislim da je IGH u sranju poput INGR – e i molim boga da gosp. Đukan proda bar još 1500 i skrbnicki jedno 5000, a neko ce kupovat, da bar dosla na 1400.
Bez ljutnje imateljima dionice

Totalno potonuće IGH-a povlači za sobom potonuće drugih dionica u još gori minus, zna se zašto i to ne treba objašnjavati, na žalost ja sam u drugim dionicama

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

Totalno potonuće IGH-a povlači za sobom potonuće drugih dionica u još gori minus, zna se zašto i to ne treba objašnjavati, na žalost ja sam u drugim dionicama

ti ga baš pišeš gluposti! totalno potnouće IGH na prodanih 79 dionica? brrrr, baš šmo šokirani takvim istresanjem. zadnja cijena je 2030 (prodana jadna 3 komada) a kupnja već izgleda ovako:

Kupnja – IGH-R-A
20 2.055,00
7 2.050,00
8 2.032,00
12 2.031,00
1 2.030,01

Prodaja – IGH-R-A
29 2.090,00
14 2.100,00
2 2.104,00
1 2.119,00
5 2.120,00

nema više rasprodaje od strane br. 2 iz top 10, ovo danas prodaju oni koji su kupovali u petak računajući da će kupiti desetak kuna jeftinije, ali vidjet ćemo da li će biti tako. nema više puno naivaca u ovoj dionici usprkos dežurnim katastrofričarima i novim nickovima koji drukaju na dolje

čemu TUGA, čemu BOL??? kad postoji ALKOHOL

ti ga baš pišeš gluposti! totalno potnouće IGH na prodanih 79 dionica? brrrr, baš šmo šokirani takvim istresanjem. zadnja cijena je 2030 (prodana jadna 3 komada) a kupnja već izgleda ovako:

Kupnja – IGH-R-A
20 2.055,00
7 2.050,00
8 2.032,00
12 2.031,00
1 2.030,01

Prodaja – IGH-R-A
29 2.090,00
14 2.100,00
2 2.104,00
1 2.119,00
5 2.120,00

nema više rasprodaje od strane br. 2 iz top 10, ovo danas prodaju oni koji su kupovali u petak računajući da će kupiti desetak kuna jeftinije, ali vidjet ćemo da li će biti tako. nema više puno naivaca u ovoj dionici usprkos dežurnim katastrofričarima i novim nickovima koji drukaju na dolje
[/quote]

Nismo se razumili, trebao sam možda napisati AKO BI došlo i nije mi u interesu da padne zbog napisanog u gornjem postu.

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

…..Uglavnom ne mislim da je IGH u sranju poput INGR – ….

A na osnovu čega je to u INGR sranje a u IGH nije. Koliko svi znamo INGR čeka da im ZG plati dvoranu. Istovremeno IGH treba početi s plaćanjem gradu. INGR najavljuje mogućnost radova u inozemstvu. IGH?

New Report

Close