IGH (Institut IGH d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska IGH (Institut IGH d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Kakve god mi činjenice iznosili, igh dobivao ili gubio poslove cjena dionice se neće oporaviti još godinu dve.

Cijena dionice će se kretati prema rezultatima iz izvješća. Sada su samo naklapanja. Bit će ovako, bit će onako… (mislim za poslovne rezultate). Ali nitko od nas tu nema neku prijekciju osim vrlo upućenih.Možda bi kolega Lime znao više. Već sa nadolazećim izvješćem za zadnji kvartal i 2008 kumulativ, ali i za Q1, Q2 2009 vidjet ćemo di smo i šta smo.Tržište trenutno ta izvješća percipira kao loša. Ja se kladim na suprotno, tj. da će biti bolja od očekivanog ( a očekivano je loše, što pokazuje trišna cijena). Ne zaboravimo… trenutni PE za zadnja 4 kvartala je ravo 5, a BV gotovo 1. Ja ne očekujem da će IGH u nadolazećim periodima proizvoditi gubitak, dapače… ili da će bilanca doći u pitanje. I još nešto..cijena je tu di je jer imamo sellera. Kad stane, vratit će se (moje mišljenje), a sad je prilika za kupnju po fundamentalno vrlo povoljnim cijenama (moje mišljenje).
[/quote]
Governor
O izvješću ne znam puno.Kuolarske priče koje kruže kažu da rade normalno,poslova za ovu godinu ima dovoljno jedini problem je naplata koja je otežana.Ozbiljno su se prihvatili reorganizacije i to je dobro,program zbrinjavanja ide po planu.
Moje mišljenje je da je problem puno više u brokerskim krugovima nego u građevinarskim.
Naime kupci se uglavnom informiraju na toj strani a IGH izgleda da kod njih trenutno loše kotira.
I nema to baš previše veze sa izvješćem.Da je samo izvješće u pitanju potonuli bi naglo i u kraćem periodu IMHO.A i ovaj sukob sa Ingrom nikome ne ide na ruku..
S tim da je osnovni problem što imamo prodavača i tu nema pomoći.Prodaju oni i druge dionice(TNPL)ali ovdje im relativno visoka likvidnost omogućava lakši izlazak.

sijem žito raste grahorica

Jel netko zna tko stoji iza tog zaba skrbničkog računa ?
Sunce mu spalim. Pa kakva mu je to taktika?
A unutra dva OMF, sjede i gledaju, umjesto da sada smanjuju prosjek ulaska.

Scio me nihil scire

Jel netko zna tko stoji iza tog zaba skrbničkog računa ?
Sunce mu spalim. Pa kakva mu je to taktika?
A unutra dva OMF, sjede i gledaju, umjesto da sada smanjuju prosjek ulaska.

zb-invest
A što se tiče OMF-ova problem je u tržišnoj kapitalizaciji..

sijem žito raste grahorica

Zahvaljujem.
Ne pratim IGH, i tek sad vidim da je TK 410 milja…..

Pozdrav

Scio me nihil scire

Vecinu poslova igh dobiva preko nase vlade,i zna se da su tamo privilegirani.
Tako dok se drzava ne trgne, nema ni velikih poslova. A u hrvatskoj ne vidim pomaka na bolje pa tako ni ovdje u igh.
Rugali se ingri,sad utonuli jos dublje od nje.
Al mislim da ne treba prodavat na ovim razinama.

Ma daj molim te.Vi Ingraši stvarno imate kompleks od IGH da to nije normalno.
Ajde samo mi kaži ko bi obavljao te poslove koje oni rade umjesto njih?
Jer znaš čime se bave uopće?
Uopće mi je glupo raspravljati s vama Ingrašima kad ne kontate osnovne stvari.
Uglavnom ako bude radio bilo koji građevinar u hrvatskoj radit će i IGH.
A to sa Radićem i koketiranje sa vladom samo je odmoglo firmi..sjećam se kad je bila koalicija na vlasti radilo se punom parom..
Većinu poslova IGH dobiva zato što nitko drugi nema kapaciteta(što akreditacija,certifikacija ili kadra)da ga obavi…amen.

[/quote]
Upravo to.
Da su sutili i ne gurali se na televiziju i koketirali sa HDZ-om otvoreno bilo bi dobro.
Ovako nije dobro, zaista nije dobro…

Plus vrhunska nebriga uprave za dionicare..
Predsjednik uprave firme koja je na prvoj kotaciji kada ga novinari piraju zasto prodaje dionice nebi smio odgovarati, sta vas briga, povuci cu se u Nadzorni da me pustite na miru.

Predsjednik uprave kada ga se pita za buducnost firme da kaze, to pitajte Juru Radica, koji k…

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

i dalje nas ZABA ubija a PBZ skuplja
Vlasnik računa Stanje [%] Vrsta računa
1. AKCIONAR D.O.O. 20.086 12,67 Osnovni račun
2. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 9.481 5,98 Skrb. račun-170
3. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ALLIANZ ZB D.O.O. ZA AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 4.968 3,13 Skrb. račun
4. PBZ D.D. 4.754 3,00 Skrb. račun+61
5. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D. 3.139 1,98 Skrb. račun
6. ĐUKAN PETAR 2.916 1,84 Osnovni račun
7. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA OSIGURANJE D.D. OBVEZNI MIROVINSKI FOND 2.604 1,64 Skrb. račun
8. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 2.574 1,62 Skrb. račun
9. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 1.965 1,24 Skrb. račun
10. DEŠKOVIĆ ŽARKO 1.930 1,22 Osnovni račun
Ukupno: 34,32

Ivo Sanader je otišao jer mu je tako naredio Chuck Norris.

……A unutra dva OMF, sjede i gledaju, umjesto da sada smanjuju prosjek ulaska.
OMF-ovi ne smiju kupovati društva čija je tržišna kapitalizacija, ako se ne varam, ispod 650 milijuna kuna. Vidim da su IGH i INGRA ispod limita, a bude li tržište i dalje padalo, nije isključeno da će i Dalekovod pasti ispod tog limita. Prilažem listu.

……A unutra dva OMF, sjede i gledaju, umjesto da sada smanjuju prosjek ulaska.
OMF-ovi ne smiju kupovati društva čija je tržišna kapitalizacija, ako se ne varam, ispod 650 milijuna kuna. Vidim da su IGH i INGRA ispod limita, a bude li tržište i dalje padalo, nije isključeno da će i Dalekovod pasti ispod tog limita. Prilažem listu.

[/quote]

kako stoje stvari onda bi uskoro mogli jedino HT kupovati a nekako imam dojam da jedino HT i dokupljuju

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

PBZ pod 4 je Investor,odnosno "mali dioničari"…

Ma daj molim te.Vi Ingraši stvarno imate kompleks od IGH da to nije normalno.
Ajde samo mi kaži ko bi obavljao te poslove koje oni rade umjesto njih?
Jer znaš čime se bave uopće?
Uopće mi je glupo raspravljati s vama Ingrašima kad ne kontate osnovne stvari.
Uglavnom ako bude radio bilo koji građevinar u hrvatskoj radit će i IGH.
A to sa Radićem i koketiranje sa vladom samo je odmoglo firmi..sjećam se kad je bila koalicija na vlasti radilo se punom parom..
Većinu poslova IGH dobiva zato što nitko drugi nema kapaciteta(što akreditacija,certifikacija ili kadra)da ga obavi…amen.

Nemamo mi kompleks od IGH, samo komentiramo i raspravljamo.
Dok Jure Radić, vaš presidente kaže da nije bitna cijena dionice na burzi za one koji ne misle prodavati, naš presidente se rukama i nogama bori za našu tvrtku ( Ingru ).
A vaš se bori kako druge zaj.

Neki dan Ingra je ugovorila posao od 1 milijardu kuna.
A dodaju da će vrijednost ugovrenih poslova dosegnuti vjerojatno 3,7 milijarne kuna.
To je uz prihode godišnje kakve su do sada imali INGRA i IGH od 700 milijuna kuna ogromno.
Što je IGH ugovorio veliko u zadnje vrijeme?

Na istoj razini koliko sada imaju Ingra a koliko IGH ugovorenih poslova za budučnost??
IGH ok o2 milijarde kuna, a Ingra sa ovime već ca. 4,5 milijarde, uz najavu novih 2,5 milijarde.

http://www.zse.hr/default.aspx?id=24036

Vama na IGH drugi najveći dioničar prodaje i izlazi iz dionice.
Obečavajuće?
Kod nas su sva 4 mirovinska fonodova u debelim minusima na ovim cijenama, a nitko iz top 10 ne prodaje.
Pa što je onda privlačnije za ulagati??

Još k svemu je Ingra fundamentalno jeftinija na ovim ciejnama od IGH.

Ja mislim da bi svi trebali Juri radiću upriličiti raspprodaju dionica, njemu to ionako nije bitno kolika je ciejna na burzi.
Sreća da imate u istom sektoru, negdje pametnije uložiti.

Priču sa Slavkom i Raikonnenom sam Vam ispričao, nitko nije ništa prigovorio, kad nema za što, jer sve je upravo tako, alegorijski ispričano.

http://www.poslovni.hr/Forum/Thread.aspx?ThreadID=1441&pg=961

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Reci ti njima plavi. Sprdali su se s ingrom. Moj nalog ceka igh na 50kuna 🙂
Jos koji dan
I proci ce.

Bolje zaraditi malo nego izgubiti puno.

Plus vrhunska nebriga uprave za dionicare..
Predsjednik uprave firme koja je na prvoj kotaciji kada ga novinari piraju zasto prodaje dionice nebi smio odgovarati, sta vas briga, povuci cu se u Nadzorni da me pustite na miru.

Nisam ovo shvatio. Koliko ja znam Jure Radić ne prodaje dionice. Da se nisi zabunio malo? Vidim, nije te brinulo kad je Openheim prodavao nemale količine mirovincima.

I'LL BE BACK

New Report

Close