IGH (Institut IGH d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska IGH (Institut IGH d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Super CROBEX u plusu više od 2% a IGH nije pao dobro je

Kakav te pad spopao, ide to u blokadu još danas, najkasnije u ponedjeljak.
Pa nećemo se vrijeđati

Spekuliranje nije za glupane, mentalne lijenčine i osobe inferiorne EIQ

Kakav te pad spopao, ide to u blokadu još danas, najkasnije u ponedjeljak.
Pa nećemo se vrijeđati

Ma jok bože sačuvaj nema vređanja ja sam sav u IGH i nikad ga ne napuštam nego mi smješno šta se radi da se ne dopušta rast pa to se vidi iz aviona eto danas smo opet na početku kao i jučer i tako danima a ono pad to je onako da se rugam ali doće i naši dani nadam se ne dugo čekanja

http://www.poslovni.hr/105456.aspx

Moželi netko dati komentar ali ozbiljan komentar bez lupanj. Zašto IGH zaostaje u oporavku cca40% za ostalim dionicama vidljivo iz tabele dali je tu neka igra po srijedi ili nešto drugo

No siki riki bude ih ona još i prestigla u rastu.

KUPUJMO I PROIZVODIMO HRVATSKO

Moželi netko dati komentar ali ozbiljan komentar bez lupanj. Zašto IGH zaostaje u oporavku cca40% za ostalim dionicama vidljivo iz tabele dali je tu neka igra po srijedi ili nešto drugo

Evo ti ozbilljan komentar a ti ga prihvati ili ne. Fundamenti na stranu i da je Ok firma (ja smatram da je IGH na ovoj cijeni vrlo OK) ali kad ti predsjednik nadzornog odbora otpusti 400 dionica na samom cjenovnom dnu onda potencijalni kupci stanu na loptu i kupuju ono gdje se ovakva sranja ne događaju. Jer to _jesu_sranja i to se _ne radi_.

Percepcija prijatelju, percepcija. Previše mulja u zadnje vrijeme. Te ovo sa Zahrepčankom, te ovo sa Ingrom, te ovaj otpušta dionice. U nekim se krugovima javljaju priče da Đukan prodaje jer ne vjeruje u firmu. To su samo glasine. Osobno u to ne vjerujem, ali dovoljno da dio burzovne publike ne želi imati posla sa ovim i da je promijenio percepciju prema IGH. Nije stvar u prodaji, nije prodaja toliko jaka, ali kupnje nema. Da se IGH pokrene treba malo više inicijative na kupnju i milijunski prometi (vidi ATPL) jer je free float postotno među najvećim na burzi. I kad ti netko od najvećih dioničara distribuira umjesto da priteže, onda imaš to što imaš: Lošu Kostolanyjevu tehničku analizu plus lošu percepciju. Te dve stvari daju to da je IGH podbacio. Jebiga, bit će bolje… valjda…

I'LL BE BACK

Governor

Koji je onda razlog kaskanja ingre? Sječam se, u silaznom trendu kad je ht bio 220,ingra je bila 120.
Sad je ht 218, ingra 83.??

Mislim da općenito svi građevinari kasne-za svima, valjda će uskoro doći i njihovih 5 minuta.

idući tjedan će bit bolje...

Governor

Koji je onda razlog kaskanja ingre? Sječam se, u silaznom trendu kad je ht bio 220,ingra je bila 120.
Sad je ht 218, ingra 83.??

Mislim da općenito svi građevinari kasne-za svima, valjda će uskoro doći i njihovih 5 minuta.

ne kasne svi. nemoj kretanje kojekakvih dionica uspoređivati sa HT jer HT je ipak nešto posebno i fura neku svoju briju.

Ne kaskaju svi građevinari. DLKV je razorio, THNK se lijepo pomakla, HDEL je explodirala u petak… i tako. Ali generalno precepcija za građevinare je trenutno loša, a za IGH najlošija.

Što se tiće INGRE mislim da se ona pomakla više od IGH, ali znam da ju dosta ekipe smatra "mutnom", pa i ja isto moram priznat. Subjektivno dijelom, ali je tako. A i denominacija joj je kroz rijeme upropastila strukturu dioničara.

I'LL BE BACK

Zašto je tako razloga može biti bezbroj,moguće je da i nisu dostupni široj javnosti ali ipak utječu na cijenu(nikad nisu mali ulagači ti koji određuju smjer dionice makar se neki i neće složiti sa ovom konstatacijom).Prvo treba spomenuti da je pad od ATH među najmanjim od svih građevinara.
Rekonstrukcija koja je počela od 01.01.2009 pokazala je svoje nedostatke odmah na početku.
Upravljanje preko vertikala u Zagrebu isključila je ustaljenu suradnju između horizontala(sve novonastale tvrke će međusobno naplaćivati uslugu što će povećati obim posla ali ne i dotoka novca)
Povlaćenjem žiro računa poslovnih centara dodatno je zategnilo i ovako napete odnose između Deškovića i Radića.
Povećanje broja zaposlenika u zadnjim godinama aktualizira problem skupe radne snage.
Naime školovani kadar koji u normalnim uvjetima donosi gro financijskih prihoda u uvjetima smanjenja kapitalnih projekata je veliki uteg oko vrata.S druge strane,smanjenjem broja menađerskih ugovora produbljuje nezadovoljstvo među istim.Ukidanjem lokalnih računovodstava pojavio se je velik broj viška radnika u administracijskim službama koje će trebati zbrinuti.
Pelješki most-smanjenje obima posla
Zagrebčanka-odgoda isplate pokazuje određene probleme u likvidnosti tvrtke
Zračna luka-otvara problem marže s kojom tvrtka posluje i koju će u ovim uvjetima morati korigirati iako sam mišljenja da će taj posao dobiti sigurno.
Ovo s Đukanom je po meni minorno s tim da je trenutak krivi apsolutno ali Đukan je uvjek bio malo na svoju ruku.Ne vjerujem da postoje nekakve napetosti između njega i Radića. Radićeva bliska suradnja sa građevinskim faksom oduzima dosta posla iGH-u i taj potez isto ne nailazi na odobravanje
Dobio si jedan dio mogućih mogućih razloga i naravno radi se o osobnim razmišljanjima koji ne moraju značiti ništa.
Sad će me kolega Guverner napasti zbog ovog romana..sori ali neznam drugačije
Pozdrav.

sijem žito raste grahorica

Zašto je tako razloga može biti bezbroj,moguće je da i nisu dostupni široj javnosti ali ipak utječu na cijenu(nikad nisu mali ulagači ti koji određuju smjer dionice makar se neki i neće složiti sa ovom konstatacijom).Prvo treba spomenuti da je pad od ATH među najmanjim od svih građevinara.
Rekonstrukcija koja je počela od 01.01.2009 pokazala je svoje nedostatke odmah na početku.
Upravljanje preko vertikala u Zagrebu isključila je ustaljenu suradnju između horizontala(sve novonastale tvrke će međusobno naplaćivati uslugu što će povećati obim posla ali ne i dotoka novca)
Povlaćenjem žiro računa poslovnih centara dodatno je zategnilo i ovako napete odnose između Deškovića i Radića.
Povećanje broja zaposlenika u zadnjim godinama aktualizira problem skupe radne snage.
Naime školovani kadar koji u normalnim uvjetima donosi gro financijskih prihoda u uvjetima smanjenja kapitalnih projekata je veliki uteg oko vrata.S druge strane,smanjenjem broja menađerskih ugovora produbljuje nezadovoljstvo među istim.Ukidanjem lokalnih računovodstava pojavio se je velik broj viška radnika u administracijskim službama koje će trebati zbrinuti.
Pelješki most-smanjenje obima posla
Zagrebčanka-odgoda isplate pokazuje određene probleme u likvidnosti tvrtke
Zračna luka-otvara problem marže s kojom tvrtka posluje i koju će u ovim uvjetima morati korigirati iako sam mišljenja da će taj posao dobiti sigurno.
Ovo s Đukanom je po meni minorno s tim da je trenutak krivi apsolutno ali Đukan je uvjek bio malo na svoju ruku.Ne vjerujem da postoje nekakve napetosti između njega i Radića. Radićeva bliska suradnja sa građevinskim faksom oduzima dosta posla iGH-u i taj potez isto ne nailazi na odobravanje
Dobio si jedan dio mogućih mogućih razloga i naravno radi se o osobnim razmišljanjima koji ne moraju značiti ništa.
Sad će me kolega Guverner napasti zbog ovog romana..sori ali neznam drugačije
Pozdrav.
[/quote]

Kolega Lime, zašto bih vas napao? Vidi se da ste stručni i razumijete IGH. Čak i predobro. Smatram da 90% burzovne publike koji drže ili trguju s IGH ove stvari ne znaju. Ja o nekim činjenicama koje vi navodite nemam pojma, neke niti ne razumijem. Ove neke vertikale, horizontale i to. No, kako vi kažete da veliki drmaju, onda su te stvari njima valjda bitne. Mislim da su ipak bitniji moji razlozi, a i ljudi ne vole kad nešto ne razumiju…

I'LL BE BACK

Kolega Lime, zašto bih vas napao? Vidi se da ste stručni i razumijete IGH. Čak i predobro. Smatram da 90% burzovne publike koji drže ili trguju s IGH ove stvari ne znaju. Ja o nekim činjenicama koje vi navodite nemam pojma, neke niti ne razumijem. Ove neke vertikale, horizontale i to. No, kako vi kažete da veliki drmaju, onda su te stvari njima valjda bitne. Mislim da su ipak bitniji moji razlozi, a i ljudi ne vole kad nešto ne razumiju…

Mogu se složiti s tobom hehe.
Problem je što sam ja građevinar po struci i radi se o profesionalnoj deformaciji…valjda
I mogu se složiti da neke druge stvari pokreću dionicu,apsolutno
Kolega je tražio moguće razloge i ja sam naveo dio.
Dakako,ništa ne treba gledati samo crno ili bijelo i naravno da IGH ima i puno dobrih strana.
iznio sam samo jednu stranu(pokušavajući Kalimeru korektno odgovoriti na pitanje) ali kada bi odvagao pluseve i minuse moje mišljenje je da je IGH ipak dobro ulaganje po ovim cijenama..a gdje će okrenuti stvarno neznam.
Pozdrav.

sijem žito raste grahorica

ali kada bi odvagao pluseve i minuse moje mišljenje je da je IGH ipak dobro ulaganje po ovim cijenama..a gdje će okrenuti stvarno neznam.
Pozdrav.

slažem se.

I'LL BE BACK

New Report

Close