Izgubljene dobiti? Dajte se vi drukeri na dole prvo dogovorite među sobom dal je ovo dobra cijena za zemljište ili nije?!? [undecid]
ako pričamo o drukerima, jedini koji drukaju ovdje su oni koji su zaglavili u ovoj dionici i sad pokušavaju navući neinformirane da počnu kupovati IGH i dignu mu cijenu, pa da se oni fino iskrcaju. ja sam na prošloj stranici objasnio zašto je ovo loše za IGH, i znaš koliko je došlo kontrargumenata? niti jedan već sve u stilu da sam ja druker, a oni pišu istinu jer je to tako i gotovo!
sad ću odgovoriti i na tvoje pitanje je li ovo dobro za IGH:
– IGH će za zemljište opterećeno plombama platiti 45,62 milijuna eura (oko 320 milijuna kuna), s time da 10% plaća odmah, a 90% uz 6% kamate do kraja godine. IGH nema keša za plaćanje, znači opet ide kredit, svejedno dizao ga IGH ili neki partner. znači da će na tih cca 290 mil.kn platiti u godinu dana oko 35 mil.kn kamata, a kamate banci koja kreditira ići će i dalje do konačne otplate, ali zadržimo se samo na osnvoj cifri zemljišta od 320 mil kn + 35 mil. kn kamate= 355 mil. kn za zemljište opterećeno plombama!
međutim muci IGH ovdje nije kraj jer se od iduće godine očekuje veći pad cijena nekretnina, kao i rast kamata za nekretninske kredite uz drastično smanjenje takvog kreditiranja!
sad je valjda jasno da li je ovo dobra cijena za zemljište: NIJE, jako je skupa i zato ipak ne vjerujem da će se žaliti INGR i Mišković jer znaju da se s ovom cijenom IGH pokopao, a to im odgovara!
Izgubljene dobiti? Dajte se vi drukeri na dole prvo dogovorite među sobom dal je ovo dobra cijena za zemljište ili nije?!? [undecid]
ako pričamo o drukerima, jedini koji drukaju ovdje su oni koji su zaglavili u ovoj dionici i sad pokušavaju navući neinformirane da počnu kupovati IGH i dignu mu cijenu, pa da se oni fino iskrcaju. ja sam na prošloj stranici objasnio zašto je ovo loše za IGH, i znaš koliko je došlo kontrargumenata? niti jedan već sve u stilu da sam ja druker, a oni pišu istinu jer je to tako i gotovo!
sad ću odgovoriti i na tvoje pitanje je li ovo dobro za IGH:
– IGH će za zemljište opterećeno plombama platiti 45,62 milijuna eura (oko 320 milijuna kuna), s time da 10% plaća odmah, a 90% uz 6% kamate do kraja godine. IGH nema keša za plaćanje, znači opet ide kredit, svejedno dizao ga IGH ili neki partner. znači da će na tih cca 290 mil.kn platiti u godinu dana oko 35 mil.kn kamata, a kamate banci koja kreditira ići će i dalje do konačne otplate, ali zadržimo se samo na osnvoj cifri zemljišta od 320 mil kn + 35 mil. kn kamate= 355 mil. kn za zemljište opterećeno plombama!
međutim muci IGH ovdje nije kraj jer se od iduće godine očekuje veći pad cijena nekretnina, kao i rast kamata za nekretninske kredite uz drastično smanjenje takvog kreditiranja!
sad je valjda jasno da li je ovo dobra cijena za zemljište: NIJE, jako je skupa i zato ipak ne vjerujem da će se žaliti INGR i Mišković jer znaju da se s ovom cijenom IGH pokopao, a to im odgovara!
[/quote]
Joj joj joj..pa ovo izgleda kao da je LJubo cijelu 66.-tu pukovniju logirao na poslovni…
I opet IGH…stalno se zaboravlja da je IGH samo 10% uključen u ovo.
Pa i da nije,razmislite zašto mu se ide na ruku..i zašto je dao toliko veću ponudu???
I da nije znao za te blombe?
Pravo je pitanje za koga je IGH kapario zemljište?
A vi koji se toliko bojite da će se IGH pokopati sa Zagrebčankom slobodno prodajte svoje dionice..
Ali nećete…vjerovatno zato što ih niste još ni kupili…
Pozdrav.
Pravi posao za IGH je autocesta. To donosi dobit.
Još si ti mlad i zelen da bi znao kako funkcionira sud i tužbe.
Da ponovim, nema "izgubljene dobiti" po principu "što bi bilo kad bi bilo".
Sud ne poznaje formulaciju tipa "pokušaj prijevare" i sl.
…ma ne radi se tu o nikakvom terminu "izgubljene dobiti" ili "što bi bilo kad bi bilo", već o nepoštivanju odredbi iz natječajne dokumentacije, što za sobom povlači ili prihvaćanje slijedeće valjane najbolje ponude ili poništenje natječaja. Tako ja shvaćam svrhu postojanja potrebe provođenja postupka javne nabave. Nakon godinu dana mogu tako potpisati još jedan aneks ugovora, gdje će navesti da zbog globalne recesije i pada realne vrijednosti nekretnina ponuđenu cijenu smanjuju za xy%, a INGRA i Mišković će tada i tako biti već u nekom novom filmu.
[/quote]
Zar misliš da to neće napraviti. Hoće, hoće, kao i uvijek do sada, budi bez brige.
Zagrepčanka – otvaranje ponuda
Danas u 14 h u prostorijama tvrtke Zagrebački Holding d.o.o. održano je otvaranje ponuda za kupoprodaju ½ idealnog dijela nekretnine tzv.“Zagrepčanke“.
Nekretnina ukupne površine 100.625 m2 u zemljišnim knjigama označena je kao:
– z.k.č.br.66 k.o.Trnje u z.k.ul.br.3771 k.o. Trnje, kuća popisni broj 8616 i voćnjak Heinzelova br.64,
ukupne površine 3.079 m2
– z.k.č.br. 67/1 k.o. Trnje, upisana u z.k.ul.br. 4466 k.o. Trnje, 33 zgrade i dvorište u Heinzelovoj br. 68,
ukupne površine 97.425 m2
– z.k.č.br. 67/2 k.o. Trnje, upisane u z.k.ul.br. 3861 k.o. Trnje, trafostanica Heinzelova br. 68,
ukupne površine 121 m2.
25.04.2001. godine Grad Zagreb je otkupio predmetnu nekretninu za cijenu 30.000.000,00 DEM-a, odnosno preračunato s tečajem 31.12.2001. u iznosu od 113.000.000,00 kuna.
23.01.2008. godine ZAGREBAČKI HOLDING d.o.o. je od Grada Zagreba putem Ugovora o kupoprodaji otkupio nekretninu. Kupoprodajna cijena po tom ugovoru iznosila je 251.562.500,00 kuna.
27.06.2008. Uprava Zagrebačkog holdinga d.o.o. je donijela Odluku o prodaji ½ idealnog dijela predmetne nekretnine po početnoj cijeni od 25.156.250 eura odnosno, po srednjem tečaju HNB-a tog dana 182.333.808,13 kn.
Natječajnu dokumentaciju preuzelo je ukupno 11 potencijalnih ponuditelja.
Nisam ni znao da je grad prodao zemljište Holdingu, eto čovjek uvijek sazna nešta novo.
Pitate da li je skupo ili jeftino, to morate procijeniti sami, dakle ukupna površine je 100.000 m2, Holding je prodao pola, dakle 50.000 m2, ako podijelimo ponuđenu cijenu IGH od 320 milja + kt za godinu dana 32 milje, dobijemo cifru od 352 milje i podijelimo sa m2 i dobijemo cijenu od malo više od 7.000 kn po m2, e sad vi u zg znate kolika je fer cijena u tom dijelu grada, da je baš soma ojra, nisam siguran!!!!!
Može li mi netko objasniti zašto je Dinkecov AZ OMF, u samo tri dana, u dionice IGH investirao blizu 5.000.000 kuna, plaćajući dionicu u prosjeku 4.300 kuna?
I to u situaciji kad nema nikakve konkurencije i kad se svaka dionica, bez velike muke, može pasti na vrijednost daleko ispod knjigovodstvene.
Je li moguće da jedan veliki OMF, kojem se nigdje ne žuri, i u takvim okolnostima, toliko preplaćuje jednu dionicu. Za koju i laik, površnim pregledom računovodstvenih podataka, zna da fundamentalno vrijedi barem tri puta manje. A kad bi se stavila u korelaciju s trenutnim vrijednostima ostalih likvidnih dionica, ne bi smjela koštati više od 500 kuna. Zašto ju onda AZ OMF plaća osam puta skuplje? Za čiji račun? Pa, pojavom na burzi 17.12.2003., dionica IGH-a je imala vrijednost 210 kuna.
I zbog čega, tu dionicu, drugi OMF-ovi trenutno ne žele niti pogledati?
500kn?
mozemo li dobiti izracun?
kojom metodom ste dosli do te brojke?
nemam IGH, ali sam zainteresiran za kupnju, pa me strah da ne preplatim, hvala sto se brinete.
i hvala za izracun unaprijed [thumbsup]
Može li mi netko objasniti zašto je Dinkecov AZ OMF, u samo tri dana, u dionice IGH investirao blizu 5.000.000 kuna, plaćajući dionicu u prosjeku 4.300 kuna?
I to u situaciji kad nema nikakve konkurencije i kad se svaka dionica, bez velike muke, može pasti na vrijednost daleko ispod knjigovodstvene.
Je li moguće da jedan veliki OMF, kojem se nigdje ne žuri, i u takvim okolnostima, toliko preplaćuje jednu dionicu. Za koju i laik, površnim pregledom računovodstvenih podataka, zna da fundamentalno vrijedi barem tri puta manje. A kad bi se stavila u korelaciju s trenutnim vrijednostima ostalih likvidnih dionica, ne bi smjela koštati više od 500 kuna. Zašto ju onda AZ OMF plaća osam puta skuplje? Za čiji račun? Pa, pojavom na burzi 17.12.2003., dionica IGH-a je imala vrijednost 210 kuna.
I zbog čega, tu dionicu, drugi OMF-ovi trenutno ne žele niti pogledati?
Štovani kolega, niste li do sada branili dotičnu gospodu iz fondova? Što se desilo da propitkujete njihove investicijske odluke?
jer nije iz AZ kako smo pretpostavljali, nego iz konkurencije..
F?
Fajdetić? [undecid]