IGH (Institut IGH d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska IGH (Institut IGH d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Treba držati IGH na oku. Zadnjih mijesec dana kao da je firmi namjerno rušena cijena uz istovremenu snažnu akumulaciju, a sve popraćeno vijestima o gubitku zemljišta Zagrebčanke, zračne luke, Pelješkog mosta….

Da je snažna akumulacija prisutna mislim da bi se IGH držao bolje od Crobexa zadnjih tjedana…
Čak imam dojam da bi cijena potonula i dublje da nije bilo obrane cijene dok su se određene osobe iskrcavale.
[/quote]
stavrno ne volim IGH, al ga sutra ili prekosutra kupujemo, imat će najjači odbijanac, ne zvao se ja James Knox.
[/quote]

tko to mi

14% glasača je glasalo protiv ulaska u EU ....

jel netko pratio promjene da vidimo što je novoga u top 10?

Važeći podaci za uredovni dan 01.12.2008 .

Vlasnik računa Stanje [%] Vrsta računa
1. AKCIONAR D.O.O. 20.086 12,67 Osnovni račun
2. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 11.429 7,21 Skrb. račun
3. PBZ D.D. 4.417 2,79 Skrb. račun
4. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ALLIANZ ZB D.O.O. ZA AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 3.738 2,36 Skrb. račun
5. ĐUKAN PETAR 3.716 2,34 Osnovni račun
6. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D. 3.367 2,12 Skrb. račun
7. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA OSIGURANJE D.D. OBVEZNI MIROVINSKI FOND 2.604 1,64 Skrb. račun
8. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 2.156 1,36 Skrb. račun
9. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 2.138 1,35 Skrb. račun
10. DEŠKOVIĆ ŽARKO 1.930 1,22 Osnovni račun
Ukupno: 35,05

prodali smo za šaku EUra svoju slobodu, ponos i samostalnost .....amen

28. 11. 2008.

1. AKCIONAR D.O.O. 20.086 12,67%
2. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 11.429 7,21%
3. PBZ D.D. 4.443 2,80%
4. ĐUKAN PETAR 3.716 2,34%
5. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D. 3.367 2,12%
6. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ALLIANZ ZB D.O…. 3.167 2,00%
7. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA OSIGURANJE D.D… 2.604 1,64%
8. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 2.193 1,38%
9. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 2.138 1,35%
10. DEŠKOVIĆ ŽARKO 1.930 1,22%

ima članak danas u PD o kupnji mirovinaca:

AZ OMF kupio je 571 dionicu Instituta građevinarstva Hrvatske po cijeni između 3700,00 i 4274,00 kune.

dobrano se oni krcaju, vjerojatno je onaj nerealizirani nalog jučer od 300 komada na kupnji bio njihov. kupovat će oni i dalje, vjerojatno će naloge staviti tek oko 10.00 sati

pod ovom vladom nema nam spasa!!!!!

Može li mi netko pojasniti što znači manjinski interes 138.451.000Kn? Da li možda na taj način netko zaobilazi kupovinu dionica i povećava svoj udjel u IGH? Za usporedbu, ulaganje EBRD u Jadranka d.d. označeno je u izvještaju Jadranke također kao povećanje manjinskog interesa.

U kojim okolnostima suspenzija trgovanja dionicom zbog rasta/pada većeg od 10% traje kraće od 2 sata?

ZAGREBAČKA BURZA
Ivana Lučića 2a
10000 Zagreb
Odjel uvrštenja

Zagreb, 02. prosinac 2008

Poštovani,

Društvo INSTITUT GRAĐEVINARSTA HRVATSKE d.d. steklo je dana 01.12.2008.

100 dionica što čini 0,0006 % udjela u temeljnom kapitalu, te nakon stjecanja

u vlastitom portfelju ima 1007 dionica što čini 0,6350 % udjela u temeljnom

kapitalu Društva.
Ured za dionice IGH d.d.
————————————————————————
AZ mirovinac i trezor IGH nakrcavaju se i dalje. ja sam odustao od prodaje i sad dokupljujem. Ako je njima dobar IGH po ovim cijenama, onda je i meni [thumbsup]

Sve što pišem je osobno mišljenje bez sugestija i odgovornosti, tekst je predmet diskusije !!!!!!!!!

U kojim okolnostima suspenzija trgovanja dionicom zbog rasta/pada većeg od 10% traje kraće od 2 sata?

Kraće traje ako se uprava očituje unutar roka od 2 sata, recimo da nema nikakvih novih okolnosti koje su uzrok pada/rasta cijene dionice

Hrvatska ulazi u EU glasovima 30% biračkog tijela. 70% birača nije dalo svoj glas za ulazak u EU!

Treba držati IGH na oku. Zadnjih mijesec dana kao da je firmi namjerno rušena cijena uz istovremenu snažnu akumulaciju, a sve popraćeno vijestima o gubitku zemljišta Zagrebčanke, zračne luke, Pelješkog mosta….

Da je snažna akumulacija prisutna mislim da bi se IGH držao bolje od Crobexa zadnjih tjedana…
Čak imam dojam da bi cijena potonula i dublje da nije bilo obrane cijene dok su se određene osobe iskrcavale.
[/quote]
Možda,ali onda onda ne bi bilo takve likvidnosti.Popucali bi margin krediti i tu i tamo koji paničar. U najboljoj varijanti promet do 10 mil kn.Mislim da takva likvidnost ne bi zadovoljila kupce i morali bi dignuti letvicu.U tom slučaju bio bi zaustavljen pad i psihologija bi radila kontru.Ovako manji investitori se boje ući zbog velikog dnevnog pada i do 10% i ne znaju gdje je dno, a nemaju povlaštene informacije koje bi im garatirale povrat u godini dana cca 200-300%. U svakom slučaju netko ima te informacije i lagano skuplja. KAd se okrene trend moja osobna procjena cijene u periodu 12-18 mjeseci 10-12 tisuća kn.Ovakvih prilika na burzi ne pamtim od 98-99 (azijska,ruska kriza…).Naravno za investiranje u ovakvom kriznom periodu treba imati muda.Mislim da je dno blizu i da onaj tko investira dugoročnije koristi svaku priliku za dokup.Pozdrav, [smiley]

njima su bile dobre cijene i u 11. mjesecu lani
ne znam kako ti to procjenjujes dionicu

ako dinko kupuju i prodaje
pa ja liku ne bi vjerovao da bi donese zlatnu polugu u stan

Postanite Eu-robovi

Odbijanac?

Sad smo se uvjerili da mirovinci kupuju i veći igrači Igh

New Report

Close