Bandić i Radić "našli rješenje": IGH plaća Zagrepčanku
‘Ko je danas kupio, mašala…
Čestitam svim drukerima što ste drukali i iskoristili Zagrebčanku .A glupani ih poslušali
EVO KOLEGE POGLEDAJTE ZADNJE 2 STRANE KOLIKO DRUKERSKIH NICKOVA DAJE SI 100…A VAMA I MENI JEDINICE ZABIJAJU
DRUKERSKO LEGLO DI SE GOD OKRENES..
bas me zanima jel moze vjeko vidjet ko im djeli 100…dali su uvijek isti nickovi u kombinaciji
[/quote]
Evo 100ak od mene 🙂
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=149e5340-94f8-466e-8111-df3c71a92e42&RubricID=fec3107f-234e-4947-b8ea-639cd413e7c6&open=sec
koje mogučnosti za burzovnu špekulaciju, svi koji su imali povlaštenu informaciju mogli su preko nekog ovih dana sa njom baratati.
Prema propisima HKAIG-a cijena projektiranja za vrlo zahtjevne objekte kakvi će na lokaciji Zagrepčanke iznose oko 0,5% od investicije. Kako će ukupna investicija iznositi oko 4X cijena zemljišta projektiranje će biti cca 18 milijuna eura. To će raditi IGH i to im je čista zarada. Plus ostalo od prodaje prostora. Radić je sve to dobro isplanirao tako da ispada da je, kada se uzmu u obzir da su ulaganja u infrastrukturu minimalna, zemljište platio ispod 20 milijuna eura a to je ispod 400 eura/m2. Mislim da svi dionačari IGH mogu biti super zadovoljni s takvim poslom.
To što je Bandić rekao da će se dogovoriti ne znači još ništa, za IGH je protekao rok za uplatu i Bandić sada može raskinuti ugovor i uzeti im 16 mil.kn bez problema. Druga stvar je što to ne želi jer zna da u uvoj općoj besparici teško da bi nekome mogao uvaliti zemljište s plombama za tolike pare kao IGH-u. IGH bi se mogao naći u velikim problemima jer je dao jako visoku ponudu, a najprije treba riješiti plombe. Međutim protustranka je rekla da ga nikakav dogovor s IGH ne zanima i d aplombe ostaju! Ako i riješe plombe, sve to treba u roku cca 2 godine izgraditi, a zatim i prodati.
Međutim, 2009. će izbiti žestoka kriza (MMF, WB, gotovo svi analitičari…), pogotovo slijedi pad cijena nekretnina u cijelom svijetu. Potraje li kriza 2 godine pitanje je kome će IGH i partneri uopće to prodati i po kojoj cijeni? Kupovna moć sve više pada, cijene nekretnina padaju, turizam će podbaciti…
Na žalost dolaze puno gori dani nego što možemo to i zamisliti! Država i firme su nam prezadužene, inozemni dug iznosi ogromnih 90% BDP-a, zato prestanite fantazirati o velikim zaradama i svijetloj budućnosti. Treba opstati sljedeće 2 godine pa ćemo onda vidjeti tko živ, tko mrtav. Zato se slažem s onima koji smatraju da u ovakvoj situaciji IGH nema što tražiti iznad 4000 kn.
To što je Bandić rekao da će se dogovoriti ne znači još ništa, za IGH je protekao rok za uplatu i Bandić sada može raskinuti ugovor i uzeti im 16 mil.kn bez problema. Druga stvar je što to ne želi jer zna da u uvoj općoj besparici teško da bi nekome mogao uvaliti zemljište s plombama za tolike pare kao IGH-u. IGH bi se mogao naći u velikim problemima jer je dao jako visoku ponudu, a najprije treba riješiti plombe. Međutim protustranka je rekla da ga nikakav dogovor s IGH ne zanima i d aplombe ostaju! Ako i riješe plombe, sve to treba u roku cca 2 godine izgraditi, a zatim i prodati.
Međutim, 2009. će izbiti žestoka kriza (MMF, WB, gotovo svi analitičari…), pogotovo slijedi pad cijena nekretnina u cijelom svijetu. Potraje li kriza 2 godine pitanje je kome će IGH i partneri uopće to prodati i po kojoj cijeni? Kupovna moć sve više pada, cijene nekretnina padaju, turizam će podbaciti…
Na žalost dolaze puno gori dani nego što možemo to i zamisliti! Država i firme su nam prezadužene, inozemni dug iznosi ogromnih 90% BDP-a, zato prestanite fantazirati o velikim zaradama i svijetloj budućnosti. Treba opstati sljedeće 2 godine pa ćemo onda vidjeti tko živ, tko mrtav. Zato se slažem s onima koji smatraju da u ovakvoj situaciji IGH nema što tražiti iznad 4000 kn.
hehehehe slatko. ma prodat ću ti ja po 4300 na otvaranju, ne buš moro skuplje plaćat, neboj se.
[bye] [bye]
hehehehe slatko. ma prodat ću ti ja po 4300 na otvaranju, ne buš moro skuplje plaćat, neboj se.
[bye] [bye]
[/quote]
Meni nećeš sigurno [tongue]
Ne kupujem IGH uopće, a ni druge dionice dok je crobex iznad 1300 [bye] [bye]
Prošle godine u isto vrijeme sve je bilo idilično,a onda je došla 2008 g. i sve je potonulo.Dolazi 2009 g. zima i loše su provnoze za sve građevinare a veliki su već na koljenima.
To što je Bandić rekao da će se dogovoriti ne znači još ništa, za IGH je protekao rok za uplatu i Bandić sada može raskinuti ugovor i uzeti im 16 mil.kn bez problema.
Ma dobro se zna kakav je odnos Banditica prema IGh, pa kad covjek nebi znao rekao bi da je ovaj iz najzesce struje HDZa. Sve najbolje poslove u ZG je dobio ili ce dobiti IGH 😉 (bar dok je Banditic na vlasti).
Gdje su majstori Davids , Matrix, Von Braun. Promijenili nickove?
[/quote]
Ja sam još davno upozorio na Davidsa, ali me je moderator izbrisao. Taj je čovjek napisao toliko gluposti da je to teško za shvatiti. Što je još gore nametnuo se kao nekakav autoritet…
A čuj, nije ni +7% za baciti…
Sad samo treba vidjeti da li će netko od većih iskoristiti ovu priliku za iskrcavanje ili će cijena nastaviti rasti.