stvarno se čovjek zapita dal se povuć van i čekat dno jer nekako mislim da još ima dosta do dole. mislim da nitko ne može sa sigurnošću reći šta će se desiti sutra, a kamoli za mjesec, dva. Gledam amere i vidim samo ponor, europa prati, a zatim i mi. Molim starije kolege da malo prokomentiraju situaciju ako ima tko volje. Ne bih htio da se ovo shvati kao nekakvo drukanje nego samo ispoljavanje frustracija oko same situacije.
hvala
Ja se slazem sa kolegom Rilasom i ako bi neki iskusniji kolega imao volje prokomentirati svoje vidjenje situacija, bila bih jako zahvalna. Unatoc svemu sto i ja vidim da sve nekako tone i stvarno covjek nije pametan kako shvatiti i prihvatiti da ova dionica nema daljnji pad jer danas potonuti ispod 10 tis je strasno.Hvala unaprijed na necijoj dobroj volji da prikaze svoju viziju odvijanja stanja do NG recimo.
ako vam ne treba lova i niste u kreditima, onda ste u super poziciji, prije ili poslije ispeglat cete minuse,a obilno preci i u plus.
ulaganje u dionice bi trebalo biti na malo duzi rok nego do N.godine, iako osobno smatram da ce se obrat dogoditi i prije, vjerojatno nakon americkih izbora kad Obama pritsine naftu dolje.ili se sama ispuse.
to ce, vjerujem donijeti uzlet na svim trzistima kapitala u svijetu.iako osobno ne mislim da poslovanje IGH ima veze s amerikom, fundamentalno sigurno ne, eventualno psiholoski.ionako su se oni orijentirali na rusko i balkanska trzista.
po meni je to odlicna firma, jedna od boljih u HR.
ima tu rasznih kojima je vrhunski domet ekonomskog znanja izracunati multiple i ako one nisu po Grahamovoj formuli, odmah je precijenjeno, a to sto se ova firma razvija po nevjerojatnim stopama i u americi bi se trzila na duplo vecim multiplama, to oni, jebiga ne znaju..
ali ako je p/e veci od 10, odmah je precijenjeno.
kad se trziste ustabili, jedan od mojih dugorocnih pikova!
nemam dionice IGH!
nemam dionice IGH!
imam zato ja a imat ću ih još i više, inače, slažem se sa svim navedenim
[wink]
ako ti lova ne treba, onda ne diraj, ako si u kreditu (nadam se da nisi) onda napravi kalkulaciju.
Vidiš da sve tone i da prije jesena ili kraja godine će biti frka.
Ja isto nevjerojatnu cifru gubim, jer sam ranije sve prodavao s gubitkom. Trenutno sam na zadnjim rezervama, ali znam da se u jednom trenutku mora dogoditi odbijanac i otići opet gore. Ne zaboravi da nije tako davno bilo kada je IGH bio ispod 8000 kn i vratio se na 13500.
Stoga. ostavi ga u k…c i čekaj da se vrati.
ako vam ne treba lova i niste u kreditima, onda ste u super poziciji, prije ili poslije ispeglat cete minuse,a obilno preci i u plus.
ulaganje u dionice bi trebalo biti na malo duzi rok nego do N.godine, iako osobno smatram da ce se obrat dogoditi i prije, vjerojatno nakon americkih izbora kad Obama pritsine naftu dolje.ili se sama ispuse.
to ce, vjerujem donijeti uzlet na svim trzistima kapitala u svijetu.iako osobno ne mislim da poslovanje IGH ima veze s amerikom, fundamentalno sigurno ne, eventualno psiholoski.ionako su se oni orijentirali na rusko i balkanska trzista.
po meni je to odlicna firma, jedna od boljih u HR.
ima tu rasznih kojima je vrhunski domet ekonomskog znanja izracunati multiple i ako one nisu po Grahamovoj formuli, odmah je precijenjeno, a to sto se ova firma razvija po nevjerojatnim stopama i u americi bi se trzila na duplo vecim multiplama, to oni, jebiga ne znaju..
ali ako je p/e veci od 10, odmah je precijenjeno.
kad se trziste ustabili, jedan od mojih dugorocnih pikova!
nemam dionice IGH!
dobar post [thumbsup]
@MIG 29
Ne bih se složio da se ova tvrtka razvija po nevjerojatnim stopama, jer za takvo nešto tvrditi treba imati potkrijepu u dugogodišnjem trendu.
Godina EPS
2005 245,89
2006 238
2007 321
Izvor podataka poslovni.hr.
Ovakvim razmišljanje dolazimo do zaključka da su npr. KOEI i JDPL su potentnije dionice.
@MIG 29
Ne bih se složio da se ova tvrtka razvija po nevjerojatnim stopama, jer za takvo nešto tvrditi treba imati potkrijepu u dugogodišnjem trendu.
Godina EPS
2005 245,89
2006 238
2007 321
Ovakvim razmišljanje dolazimo do zaključka da su npr. KOEI i JDPL su potentnije dionice.
Koliko imaš JDPL i KOEI? (ako nije tajna)
ma samo neka padne dobro, banka mi ponudila 100k, da trosim- bas ljepo od njih [thumbsup]
@MIG 29
Godina EPS
2005 245,89
2006 238
2007 321
Kolega nisu ovo jedini i nužni pokazatelji koji utvrđuju potencijal rasta i razvoja kompanije.
Kako ne bi duljio; trenutna razina IGH je prilika svima za korektnu investiciju u ovo turbulentno vrijeme.